חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אני רוצה לקנות כלי ניסור עץ, מה כדאי לי, לחובבן ?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

אני רוצה לקנות כלי ניסור עץ, מה כדאי לי, לחובבן ?

הודעהעל ידי yaniv2012 » 11 אוגוסט 2012, 20:15

אני רוצה לקנות מסור חשמלי, אני לא הולך לבנות דברים רציניים, תחביב קל, הקמתי מחסן קטן ואני מעוניין לבנות כמה דברים מעץ, לשפץ גדר מעץ, לבנות נישות קטנות, ועוד, אני מעוניין לקנות את המסור גרונג ובהשקעה לא גדולה, עד 500 ש"ח לכלי.

יש שני מסורים שאני רוצה אבל לא התנסיתי בינהם ורציתי חוות דעת לגביהם אם שניהם אותו הדבר או כל אחד יש לו פעולה אחרת וצורת עבודה אחרת, או שכדאי לסוג העבודה שציינתי רק אחד מהם.

בכלל תגידו לי אולי יש דברים אחרים שאני צריך

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=h- ... 8%e5%f0%e2

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=676181[/url]
yaniv2012

Re: אני רוצה לקנות כלי ניסור עץ, מה כדאי לי, לחובבן ?

הודעהעל ידי yanai.viz » 12 אוגוסט 2012, 00:11

אני לא הייתי קונה את זה....
גם כי כלי בלי אבא שעולה 300 שקל מפחיד אותי (ובטח ובטח כאשר מדובר במסור דיסק שהוא כלי מסוכן ולא סתם איזה מברגה או מלטשת) וגם בגלל שהוא לא יענה לך על הצורך.
למסור גרונג ללא פנדל יכולת חיתוך מוגבלת מאוד מאוד . גם לגובה אבל בעיקר לרוחב.
הוא לא יענה על צרכי נגרות בסיסיים. לדעתי לפחות, בהנחה שעובדים ללא פלטות ורק עם קורות אז הגודל של המסור שיענה על כמעט כל הצרכים הוא לפחות 10 אינץ' שגם מצויד בפנדל, פחות מזה - חבל על הכסף. חבל שתרצה לחתוך קורה שחורגת בסנטימטר מקצה היכולת שלו ותיתקע.
ההמלצה שלי היא מסור עגול. אומנם קשה להגיע לזוויות שאינן ישרות כמו בפנדל וגם הזוויות הישרות לא הכי מדויקות אבל אם מדובר כפי שציינת בפרויקטים קטנים וחובבניים אפשר להגיע איתו לתוצאות טובות בעבודה נכונה ובעזרת מוביל.
במסור זה גם לא תהיה לך הגבלת רוחב וניתן לנסר פלטות...

שבוע טוב...
:)
yanai.viz
משתמש ותיק

הודעהעל ידי yaniv2012 » 12 אוגוסט 2012, 02:48

עם מסור עגול אני יכול להשתמש גם לניסור זוויתי, הכוונה אם אני רוצה לחתוך עץ למסגרת כלשהי ב-45 מעלות, יש אופציה כזאת במסור עגול?
yaniv2012

הודעהעל ידי orih » 12 אוגוסט 2012, 21:36

אתה יכול להטות את הלהב במסור ל 45 מעלות ( אפשר להגיע לעומק עד 40 ממ בחיתוך בזוית ברב המסורים )

ואם תשים מוביל יציב תוכל להגיע לחיתוך מדויק מספיק לפרויקט פשוט
orih
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe_z » 12 אוגוסט 2012, 22:54

אל תצפה לדיוק במסור עגול בהטיית 45.

אני מסכים שמסור עגול יותר שימושי אם יש לך רק 500 ש"ח הייתי קונה עגול ולא גרונג כי גרונג אולי ייתן לך דיוק בזויות אבל יהיה מוגבל לחתוך לוחות ברוחב 10 ס"מ~ מצד שני מסור עגול פחות מדוייק כי הוא נייד אבל יש לך יותר חופש לחתוך.

עוד חיזוק למסור עגול:
אתה יכול לבנות שולחן (כמו שיש שולחן לרוטר) ולחבר את המסור העגול מתחתיו כך שהלהב כלפי מעלה ואז לקבל מעין מסור שולחני, ממנו תוכל להוציא תוצאות יותר טובות וגם תוכל לשפר אותו בהמשך למשל לשים מסילות וכו'

ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך!!!
סמל אישי של המשתמש
Moshe_z
סופר משתמש

הודעהעל ידי Elisha Dvir » 14 אוגוסט 2012, 07:10

אם זה כלי הניסור היחיד שלך, אני ממליץ לך להתמתח מעט (ממש לא הרבה) וללכת על מסור גרונג עם שולחן עליון. זה יאפשר לך חיתוך (אמנם די מוגבל) גם לאורך הקורות.
באשר למותג ללא שם, ישנה אפשרות טובה שתצטער על זה. עדיף אפילו לקנות מותגים נחותים (יונדאי למשל) מאשר כאלה שמגיעים עם הכנה למדבקה.
Elisha Dvir
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים