חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אחד סיני עם מקדחת עמוד

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

אחד סיני עם מקדחת עמוד

הודעהעל ידי yaki » 01 יולי 2012, 20:19

שלום,
אני רוצה לרכוש מקדחת עמוד שולחנית, המטרה היא קדימה בעץ וקצת אלומיניום, קטרים לא גדולים (עד אינצ' אבל בעצם, אולי זה בעצם כן נחשב לגדול?). היא צריכה להיות קומפקטית כי אין לי הרבה מקום.
השאלה שלי היא: השוק מוצף בסיניות במחירים נמוכים. האם בהכרך אני אקבל איכות ירודה עם פער גדול בין קוטר המקדח לקוטר הקדח? יש כאלו ב 400 ש"ח וגם ב 800.... אלו התחומים שאני רוצה להשקיע, מן הסתם. זה לשימוש מאוד לא אינטנסיבי.
וכן, האם יש המלצות למישהוא לתת לי? אני באמת צריך שימוש אלמנטרי...

כל המלצה תתקבל בשמחה ובתודה!
yaki

Re: אחד סיני עם מקדחת עמוד

הודעהעל ידי icemen » 01 יולי 2012, 21:08

ברוך הבא..!
יש בשוק מקדחות שולחניות סביב 300-400 שח. (כולן סיניות..)בהן תוכל לקדוח עם מקדחים לעץ, מתכת או פורסטנר עפ"י צרכיך,חור ישר ומדוייק.. לא מאמין שיהיה פער בין המקדח לקוטר הקדח. בדוק את הקוטר המקסימלי שנותן הפוטר המסופק עם המקדחה (לרוב מדובר ב-עד 13 מ"מ) לשימוש לא רציף,ומזדמן, זה בהחלט יספיק..
והכי חשוב, תעלה עבודות..
בהצלחה
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי yaki » 02 יולי 2012, 00:56

היי
תודה! האם יש הבדלים בין הדגמים השונים? יש לדוגמא משהוא של REX שמן הסתם, זה שם מדבקה (מקווה שאני לא מעליב... :-) ) אבל עולה בערך 700 ש"ח. יש לו ייתרון? עשוי להיות לו ייתרון?

כמו כן, האם לנסות לחפש משהוא מייצרן יותר טוב אבל יד שניה? אם כן, איפה?

תודה על המידע!
yaki

הודעהעל ידי Elisha Dvir » 02 יולי 2012, 06:32

הקוטר המירבי שהגדרת (25 מ"מ) הוא כלל לא קטן. בתקציב שתארת אין מנוס מלקנות משהו יד שניה. קח בחשבון שאמנם טביעת הרגל של מקדחת העמוד אינה גדולה, אבל זה כנראה לא יהיה משהו שתוכל לשים על השולחן.
שים לב לתושבת של המקדח. המקדחים הגדולים לא נאחזים בעזרת תפסנית (פוטר) אלא נתקעים לתוך שקע קוני בשם מורס. גם לחיבור הזה יש כמה גדלים: מורס 1, מורס 2 ומורס 3. וודא שתושבת המורס תהיה מספיק גדולה כדי לקבל גם את המקדחים הגדולים שלך.
Elisha Dvir
סופר משתמש

הודעהעל ידי EyalB » 02 יולי 2012, 18:00

יש לי משהוא סיני שקניתי לפני כמה שנים בערך ב 400 שח - הוא עושה את העבודה אבל אל תצפה ליותר מידי, כשקודחים, אפילו במהירות נמוכה הראש ממש רועד והמקדח ממש מסתובב מסביב לנקודה שרוצים לקדוח
EyalB
משתמש ותיק

הודעהעל ידי yaki » 02 יולי 2012, 22:34

סבבה. תודה! יש למישהוא מושג איפה מחפשים משהוא מיד שניה? ב"יד 2" לא ראיתי...

שוב תודה על העזרה המועילה שאתם נותנים לי! בקרוב תמונות של הפטיפון... :-)
yaki

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים