|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי zachi123 » 26 יוני 2012, 12:03
לצורך העניין, כשאני רוכש קורות לפני הדבקה ללוחות, אני משתדל שיהיו מוקצים, לפחות בפאה אחת או שתיים. אמנם אני משלם על כך סכום נוסף , אך עדיין - הסכום הנוסף והצטברותו לא מגיעים לסכום רכישת מיישרת+מקצוע עובי.
במידה ולא מוקצה, אני מיישר עם מקצוע חשמלי ידני את הפאה הצרה, ומנסר הקורה לקורות בעובי הרצוי (בעזרת ה-GTS10 שבסך הכל מבצע עבודה לא רעה), וגוזם קלות (ע"י המשור) את האיזור שנותר לא מוקצה.
ע"י צולגים, אני מדביק, ובסך הכל ההדבקות יוצאות ישרות (תוך שימוש במכשיר למלו מתוצרת יונדאי שעושה עבודה מדוייקת לאחר כמה שיפצורים שלי).
ליטוש ע"י מלטשת סרט, וע"י מלטשת רוטטת - מבצעים גימור מעולה - ולעיתים אני נדרש למלא סדקים בעזרת שרף וקמח החומר.
היעדר מקצוע עובי מונע ממני לקבל ולייצר לוחות בעוביים המקסימלים , ואלי גם גורם לי 'לבזבז' חומר.
בשיטה הזו היגעתי לעוביים של 4 ס"מ , וכמובן - עם עצים רכים הלוחות יוצאים טובים יותר, אך כך גם ייצרתי לוח אלון בעובי של 3 ס"מ.
מתוך ידיעה כי איכות העבודה תשתפר מאד עם מיישרת וגם עם מקצוע עובי, ומתוך ידיעה כי מדובר על כלים יקרים מאד. עד כמה זה בכלל משתלם ? עד כמה ממש צריך אותם לנגריית החובבים שלי ?
-
zachi123
- סופר משתמש
-
על ידי icemen » 26 יוני 2012, 20:14
המושג "משתלם" לא מוכר אצל חובבים כמונו..
לעולם לא נכסה את מחירי הכלים,אלא אם כן נייצר ונמכור..(וגם אז עדיין לא בטוח שנכסה..וכבר לא נהייה חובבים-וכל הכיף יעלם..)
(רכישת כלים היא לא רק לשם "צורך שישתלם" אלא יותר "צורך נפשי" שלנו.. דהיינו "פסיכים שמבזבזים כסף רב על כלים שלא מכסים את עצמם"..)
לצורך זה כאמור, מתלווה הכיף שבעשייה ובנייה עצמית."חיסכון" כביכול מול קנייה בחנות וכ"ו..(גם לריח הנסורת אין תחליף..) וגם לנו היו התלבטויות רכישה לא פחות ממך..
כמו שאדם קונה אופניים ב-40.000 שח, והאמן לי, יש לא מעט כאלה.. או ציוד צלילה/סקי/אחר, בסכום גדול יותר..אין מחיר להנאה שבתחביב, אלא מגבלות הכיס בלבד..
וכאן אנו מגיעים לנקודה חשובה אצל כל חובב. תמיד אפשר ללכת להקציע בנגריית חובבים,או אצל הנגר השכונתי, שיקציע/ינסר/ילטש תמורת תשלום..אבל,כשהכלי אצלך,גם אם לא תעבוד איתו ברצף,תמיד הוא יהיה שם כשתצטרך לו..
מבחינת סדר חשיבות,לדעתי ישנם כלים שחשובים יותר, וכדאי קודם לרכוש אותם.כגון משור שולחני,(רצוי עם עגלה)מסור סרט,מלטשת סרט,מברגה,מקדחת עמוד ועוד..(וטרם נכנסנו לעניין גודל הסדנה שלך..שמשפיע על קניית כלים גדולים)
ביד -2 ניתן למצוא מידי פעם מקצוע עליון/תחתון לא רע בסכומים שבין 2000 שח ל-3000 ש"ח. וכנ"ל כלים אחרים. מישהו אמר פעם,"אם תרצו, אין זו אגדה"..
אז אתה בהחלט בדרך הנכונה. רכוש בכל פעם כלי אחד,חפש עד שתמצא כלי שיתאים לכיס ולצרכים,שאל לכדאיות, ונשתדל לסייע לך, ואל תתבייש לבקש עזרה כאן בפורום..
אני גר בנשר, ואם אתה רוצה להגיע,להקציע,לנסר או ללטש,אתה תמיד מוזמן..והקפה עלי.. בהצלחה..
אביחי -0523297860
-
icemen
- סופר משתמש
-
על ידי shwekwek » 26 יוני 2012, 21:06
תשמע, אביחי. אתה בחור ממש נחמד. סתם שתדע 
-
shwekwek
- סופר משתמש
-
על ידי zachi123 » 27 יוני 2012, 13:21
אתה בהחלט בחור נחמד. ואני בהחלט מתכוון לממש את הזמנתך - תודה.
אתה נגעת בנקודה פילוסופית הקשורה לעניין התחביב, ועד כמה נלך רחוק למימוש התחביב.
נגרות היא תחביב יקר שדורש לא מעט משאבי חומר, כלי עבודה ומקום עבודה.
השאלה היא, האם ניתן למצוא פיתרון עד לרכישת כלים כמו מקצוע עליון ומקצוע עובי , והאם ניתן להסתדר גם בלעדיהם תוך מציאת פתרונות נוספים (אידיאלים פחות אמנם) שיאפשרו לנו לחסוך בעלויות יחסיות.
עוד משהו שלא ציינתי - מקצוע עליון הוא כלי מסוכן ומפחיד. הוא מפחיד אותי גם ככבוי ומנותק מהחשמל 
-
zachi123
- סופר משתמש
-
על ידי icemen » 27 יוני 2012, 17:12
zachi123 כתב:אתה בהחלט בחור נחמד. ואני בהחלט מתכוון לממש את הזמנתך - תודה. מתי שתרצה.. אתה נגעת בנקודה פילוסופית הקשורה לעניין התחביב, ועד כמה נלך רחוק למימוש התחביב. נגרות היא תחביב יקר שדורש לא מעט משאבי חומר, כלי עבודה ומקום עבודה. השאלה היא, האם ניתן למצוא פיתרון עד לרכישת כלים כמו מקצוע עליון ומקצוע עובי , והאם ניתן להסתדר גם בלעדיהם תוך מציאת פתרונות נוספים (אידיאלים פחות אמנם) שיאפשרו לנו לחסוך בעלויות יחסיות. לחסוך בעלויות,ז"א לחפש במחסני עצים היכן הכי זול ואידיאלי למטרה שלנו,להוביל לבד,לעשות את כל מה שניתן לעשות ללא עזרת נגר בתשלום, ולהיעזר בנגר,רק כשאין ברירה..כמו שציינתי, ניתן להיעזר בנגר מקומי לביצוע כל העבודות בהן אין לך כלים/אמצעים.. עוד משהו שלא ציינתי - מקצוע עליון הוא כלי מסוכן ומפחיד. הוא מפחיד אותי גם ככבוי ומנותק מהחשמל 
גם אותי מאד מפחידים כל הכלים שלי, וכתוצאה מכך, אני עם כל האצבעות..(טוק,טוק,טוק הקש בעץ..) מי שלא מפחד,לא זהיר.. ומי שלא נזהר.. 
-
icemen
- סופר משתמש
-
על ידי icemen » 27 יוני 2012, 17:13
zachi123 כתב:אתה בהחלט בחור נחמד. ואני בהחלט מתכוון לממש את הזמנתך - תודה. מתי שתרצה.. אתה נגעת בנקודה פילוסופית הקשורה לעניין התחביב, ועד כמה נלך רחוק למימוש התחביב. נגרות היא תחביב יקר שדורש לא מעט משאבי חומר, כלי עבודה ומקום עבודה. השאלה היא, האם ניתן למצוא פיתרון עד לרכישת כלים כמו מקצוע עליון ומקצוע עובי , והאם ניתן להסתדר גם בלעדיהם תוך מציאת פתרונות נוספים (אידיאלים פחות אמנם) שיאפשרו לנו לחסוך בעלויות יחסיות. לחסוך בעלויות,ז"א לחפש במחסני עצים היכן הכי זול ואידיאלי למטרה שלנו,להוביל לבד,לעשות את כל מה שניתן לעשות ללא עזרת נגר בתשלום, ולהיעזר בנגר,רק כשאין ברירה.. כמו שציינתי, ניתן להיעזר בנגר מקומי לביצוע כל העבודות בהן אין לך כלים/אמצעים.. עוד משהו שלא ציינתי - מקצוע עליון הוא כלי מסוכן ומפחיד. הוא מפחיד אותי גם ככבוי ומנותק מהחשמל  גם אותי מאד מפחידים כל הכלים שלי, וכתוצאה מכך, אני עם כל האצבעות..(טוק,טוק,טוק על העץ..) מי שלא מפחד,לא זהיר.. ומי שלא נזהר..
-
icemen
- סופר משתמש
-
על ידי zigi » 27 יוני 2012, 21:29
מי שאמר שהוא נחמד שיקום
אביחי, אתה מאמין להם????
-

zigi
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות