חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

עזרה בזיהוי של סוג עץ .

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: הכנס לדפי זהב...

הודעהעל ידי Amir28 » 05 מאי 2012, 17:39

תודה על התשובה אלכס .

האם קיימת פלטה בעובי כולל הפורניר שיודבק עליה בצד העליון וכולל הפורניר שיודבק בצד התחתון של הפלטה - משבבית בעובי 30 מ"מ לערך .

אני מעוניין בפלטה משבבית מצופה פורניר , מפני שזה מיועד לשולחן פינת אוכל שנפתח - ואני מעריך שפלטה כזו מ - MDF תהיה יותר כבדה .

האם מישהו יודע מה המשקל של פלטה עשוייה שבבית בעובי 30 מ"מ ? , אותה שאלה לגבי MDF - 30 מ"מ ? .

תודה מראש .

הבנתי מתשובתך , שהקושרת שצילמתי עשוייה מבוק .

הפלטה עשויה משבבית , אני רק רוצה הבהרה האם הפורניר אשר מודבק על הפלטה הוא פורניר בוק ? .

האם מיותר שידביקו מתחת לפורניר (פורניר "דאבל") , ההדבקה תבוצע על ידי ה"מדביק" בת"א ? .
Amir28
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 05 מאי 2012, 18:38

לגבי הציפוי של המשטח, ניתן רק להניח שהוא זהה לחומר ממנו הקושרות עשויות. בתמונה שצרפת רואים את האזור המשופשף ללא אפשרות לראות מה מסביב.
במידה וההדבקה מבוצעת באמצעות מכבש, נהוג להשתמש בפורניר רגיל. פורניר משולש משמש להדבקה עם דבק מגע ללא מכבש.
לגבי עובי הלוח, יש חומר בעובי 30 מ"מ, אך לא הייתי משתמש בו. הייתי משתמש ב-MDF, הוא יותר יצי ויותר חזק. לגבי העובי, על מנת להמנע ממשקל יתר, מקובל לבצע עיבוי היקפי לעומק של 2-4 ס"מ. לוח בעובי 18 מ"מ + עיבוי של 12 מ"מ.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Amir28 » 05 מאי 2012, 19:42

הקושרות עשויות מבץ מלא(בוק) , ואילו הפלטות של השולחן מצופות בפורניר בוק , שאלתי שוב לגבי סוג הפורניר - למרות שכבר ענית לי מספר פעמים בשירשור הנ"ל מכיוון שלקחתי דוגמאות של פורנירים שונים מה"מדביק" בת"א , הפורניר בוק שהם נתנו לי יותר כהה .

לכן לא הייתי בטוח , או שיש כמה סוגי פורנירים של בוק .
Amir28
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 05 מאי 2012, 20:20

יש בוק אדום ויש בוק לבן, כנראה שנתנו לך את האדום שהוא יותר זול.
יש פורניר עם פסים ויש פורניר עפ פרחים/דוגמא שהוא יותר זול.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי najimovm » 06 מאי 2012, 20:49

בנוסף למה שאלכס כתב, גם כתבת שהעץ מגוון. חוץ מזה אם לא השתמשו בלכה נגד הצהבה נוסף לעץ גוון צהבהב עם השנים, ובבוק זה מאוד בולט.
najimovm
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים