חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שאלה עם יד על הלב....

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שאלה עם יד על הלב....

הודעהעל ידי ELI3159 » 01 מאי 2012, 17:33

אנייי די בצומת דרכים של מה לעשות אני אוהב את תחום הנגרות השאלה שלי אם שווה היום או כיום ליהיות נגר ללכת לילמוד ולהתחיל בזה וללכת עם זה עד הסוף או שלא מומלץ?אני מבין שזה כיף וטוב וכו השאלה רק אם בתור תחביב או גם מעבר יש בזה כסף?שווה תעבודה?בעתיד הכל יביאו מסין מה צופן בתחום הזה פחות או יותר אני ישמח באמת לתשובות אני כיום בן 25 ראש יש בגרות וכו אני צריך יעוץ מה אתם אומרים ....מאנשים שעובדים בתחום "עזוב לך לילמוד" ודברים כאלה השאלה שלי אם הם סתם מבלבלים את ה....
ELI3159
סופר משתמש

Re: שאלה עם יד על הלב....

הודעהעל ידי dada » 01 מאי 2012, 17:43

הכל תלוי בבנאדם, אם אתה טוב ומיוחד במינך בתחום וגם נהנה על הדרך- זה השילוב המנצח לחיות בעושר ואושר. אם תהיה נגר שמתחרה באיקאה או בסינים בחיתוך פלטות - חבל לך על הזמן גם לא תרוויח וגם תשתעמם מהר מאוד.

מה שלא תחליט כתחביב תשמר את הנגרות.
dada
סופר משתמש

הודעהעל ידי najimovm » 01 מאי 2012, 19:06

כמו בכל תחום, הטובים רואים מזה כסף. חוץ מעניין הנגרות, יש פה הרבה שאלה של שיווק ויכולת מכירה. למה לי לקנות ממך? מה היתרון שלך?
חוץ מזה, בעברית כל מי שעובד בעץ הוא נגר. באנגלית יש חלוקה- carpenter, fine woodworker, cabinetmaker, furniture maker. ועוד.. תכתוב את המילים האלה בגוגל, ותחשוב מה אתה רוצה להיות. אפשר כמובן להיות הכל, אבל אז תהיה, כנראה, בינוני, ואתה רוצה להיות הכי טוב.
לך תעבוד קצת כשכיר. תלמד הרבה, תכיר קצת את השוק ואז אולי יהיו לך עוד תובנות.
אני גם הייתי במקום הזה, עשיתי את הקורס של משרד התמ"ת, תיכננתי להיות קצת שכיר ואז להפוך לעצמאי. הקצת הוא כבר כמעט 3 שנים...
מקווה שעזרתי. אני מניח שיעלו לך עוד תהיות בעקבות זה, אבל עדיף לקחת את הזמן ולעשות מה שתבחר בצורה מושכלת.
בהצלחה
najimovm
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe_z » 01 מאי 2012, 20:51

אם ההתלבטות שלך בין לימודים אקדמאיים לנגרות אני ממליץ מאוד על מכונים להכוונה תעסוקתית. אל תצפה שיגידו לך שאתה צריך להיות נגר או מורה לתנך אבל הם יגידו לך באיזה תחומים אתה טוב ובאיזה תחומים יש לך יתרון על פני אנשים אחרים. לגבי הכסף אז לרוב איפה שיש לך יתרון על אנשים אחרים שם יהיה הכסף. עשיתי את זה לפני 10 שנים ואני שמח מאוד כי הם כיוונו אותי לעבודה שאני אוהב את מה שאני עושה ומרוויח טוב, מה צריך יותר מזה!. מכונים מוכרים: אדם מילוא ופילת ויש עוד.
בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
Moshe_z
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 02 מאי 2012, 08:18

שלום לך,

אין לרובנו שום צורך להיות עם "יד על הלב", כי רובנו חובבים בתחום ולא ניסינו מעולם לעשות ממנו פרנסה.
לעומת זאת יש פה מספר חבר'ה שכן עשו את הצעד הזה ועובדים היום בתחום, בכל מיני מקומות וצורות.
אם אתה שואל האם ניתן לקבל בתחום הזה פרנסה, התשובה היא כן, ומאות הנגריות שיש בארץ מוכיחות שלמרות איקאה והסינים - עדיין אפשר ומשתלם לייצר פה.
כמו שנאמר לך כבר בפוסט הזה, זה מאוד, מאוד (קשה לי להדגיש עד כמה) - תלוי בך, ובאישיות שלך. לפתוח עסק, כל עסק, זו לא משימה פשוטה, ואני שפתחתי עסק (לא בתחום הנגרות), מתלבט כל יום כמעט, האם כדאי לי לסגור ולחזור להיות שכיר... צריך כל כך הרבה יותר מאשר לשלוט בתחום שבו אתה עוסק - שיווק, מכירות, משא ומתן, ניהול כספים - שאלה כולם שמות לתחומים רחבים בפני עצמם. שזה מאוד קשה לעשות את זה טוב, ויכול להיות שתהיה נגר מעולה אבל גרוע באחד התחומים הנלווים לניהול עסק, ותיפול חזק על הפנים בגלל כשלון בניהול כספים (לא תדע לנהל את התזרים שלך נכון, למשל).

אם אתה רוצה עיצה, העיצה שלי היא כזו.
לך ללמוד באוניברסיטה אמיתית (לא בפתוחה), תחום שמעניין אותך (ולא אין שם לימודי נגרות), אני למדתי מנהל עסקים, שזה לדעתי מין תואר שלומדים בו הרבה על העולם, אבל כל דבר שמעניין אותך זה טוב. תשקיע בלימודים!, ותלמד הרבה דברים חדשים ותכיר המון אנשים חדשים והשקפות עולם.
אחרי האוניברסיטה (לדעתי אי אפשר במקביל), אם החיידק עדיין תופס אותך, תלמד נגרות בקורס של משרד העבודה/תמ"ת (אני כבר לא יודע מי אחראי על זה) - הקורס הזה ילמד אותך הרבה דברים שלא ידעת, ומכין אותך קצת לחיים של נגר מקצועי.
במקביל לכל הדברים האלה, תעבוד כשכיר, או עצמאי במה שמתחשק לך, אבל אל תלך על משהו גדול - כי אתה צריך הרבה זמן בשביל הלימודים, אבל זה קצת ייתן לך ללמוד את שוק העבודה, וייתן לך מבט על כל מיני עסקים.

אחרי זה, אם אתה עדיין רוצה להיות נגר "אמיתי", צחליט באיזה מהתחומים אתה רוצה להתמחות (מה שכבר נכתב למעלה) - ריהוט איכותי, מטבחים וארונות וכו' ותמצא נגרייה שעוסקת בתחום ותנסה להתקבל לעבוד שם - אתה תלמד המון סודות ודברים חדשים על התחום, ותלמד להכיר אותו מבפנים ללא סיכון. תתעניין בכל דבר שקורה שם, מאיך משייפים, לאיך אורזים את המוצר למשלוח ואיך מתאמים דברים עם הלקוח (כמה שבעל העסק ייתן לך, ועוד קצת לבד :-))

אחרי שתרגיש מוכן, לך ופתח לך עסק עצמאי, אל תגנוב לקוחות או עובדים לבוס שלך לשעבר ותישאר איתו ביחסים טובים, כי הוא יוכל (ובטח גם יעזור) לך כשתצטרך עזרה במשבר כלשהו.

כן, זו דרך ארוכה, אבל לדעתי זו הדרך הנכונה והבטוחה ללכת בה, גם נותנת לך המון נקודות בדיקה בדרך לראות אם זה עדיין החלום.

אם כל זה לא יצליח, או לא יתממש, תמיד תוכל להיות נגר חובב בזמן הפנוי שלך מעבודה אחרת.

המון בהצלחה!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי ELI3159 » 02 מאי 2012, 21:08

תודה רבה עזרתם לי :)
ELI3159
סופר משתמש

הודעהעל ידי umi » 06 מאי 2012, 00:47

כשהיתי ילד (לפני המון שנים !!!) אני גם התלבתתי ושאלתי את אימי והיא אמרה לי: