(נשלח אלי מ-ykyk..)
http://www.youtube.com/watch?v=uhF5NVOD ... AAAAAAAEAA
גם היפנים חורטים..
4 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
Re: גם היפנים חורטים..מדהים פעם ראשונה שאני רואה את זה בהחלט מרענן ונותן הרבה מחשבה.
Re: גם היפנים חורטים..הם חורטים ואפילו המון, החריטה ביפן התפתחה בנפרד משאר העולם (כמו עוד כמה דברים), והתפתח שם סגנון אחר לגמרי שמתבטא בין השאר במאפיינים הבאים:
א. עבודה כמעט אך ורק עם פוטר רינג, זה פוטר עם טבעת חדה שמצמידים אליו את העץ על ידי דפיקה. כמעט אין עבודה בין מרכזים. זה יוצר בעיקר פריטים קטנים כי זה לא יכול להחזיק משקל כבד, וצריך לעבוד עם כלים חדים ובעדינות כי זה יכול להתנתק בקלות יחסית. ב. עבודה עם טולרסט מיוחד שמותאם אישית לחרט, הם כל כך משקיעים בתצורה שהטולרסט (שעשוי מעץ) מורש במשפחה. ג. כלים יחודיים ביותר, הרבה מהם עשויים ככלים רב שימושיים שכל זווית בכלי היא בעצם כלי אחר, סקרייפרים יחודיים ובמקום נייר לטש הם משתמשים בצמח שהגבעולים שלו מכילים גבישי סיליקה זעירים (עובד כמו נייר זכוכית. דרך אגב, ניתן לראות את כל הדברים הללו בוידאו הקצר הזה שבו חרט יפני מתחיל ביצירת מה שהם קוראים לו בובת צעקה. זו בובה מצויירת (הקישוט הוא חלק מרכזי בעבודה) שכשהראש שלה מסתובב הוא חורק בקול גבוה. בוידאו רואים את השלב הראשון בו יוצרים את התחלת הגוף ומתאימים את הראש.
Re: גם היפנים חורטים..לא רק החריטה הם גם מנגרים וזה מדהים לראות אותם יושבים על שרפרף
ועושים את כל העבודה ידנית. יש לי את הסרט אני צריך לחפש אותו.
4 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־7 אורחים | |||||