שלמה ראשית אין לי דבר נגדך ואני גם לא מתלהם כהגדרתך. תגובותי כלפי יהודה נקנו ביושר רב על ידיו.
לגבי התוכן אני חושב שיש פה תוכן איכותי מאוד ובשפע, אתה מוזמן לעיין במדריכים ובפורומים. לגבי ההטבות על זה בדיוק הויכוח ההטבות פה באתר הם לכולם, חדשים ישנים כאלו בעלי פוסט אחד או מאה.
הרשה לי לצטט משפט אחד שרשמת ״ הפורום של יהודה מתחלק לשניים״ (ההמשך ידוע) סלח לי אבל עצם המשפט מעורר בי חלחלה (ואל תבין אותי לא נכון המפשט מעורר בי חלחלה כי הוא נכון ולא כי אתה כתבת אותו). אני שואל מישהו ממכם (חברי תפוז) ראה פעם את רשימותיו של יהודה על משתמשי הפורום שלו? מהם הקריטריונים להיות חבר ״מקובל״? וזה אפילו מגוחך לדבר על זה!
אתה אומר שזו דרכו בין אם מקובלת או לא על אנשים מסוימים, אז? זהו הצבת עובדה? לא! אשאל אותך שאלה אחת, האם גם תקנון הפורום שלו מקובל עליך? תראה מעבר לתחביב הנגרות שלי אני חובב היסטוריה מושבע ואני רוצה לומר לך שלתקנון הפורום שלו יש דמיון רב לכל מיני משטרים אפלים מהמאה הקודמת!
אני מאוד אשמח אם תצטרף לאיזה קניה ואשמח שתהנה, שוב לא התכוונתי להעליב ואם הרגשת כך אז קבל התנצלותי.
מאז הצרפתי לפורום נגרות לפני כשלש שנים אני עוקב בעניין רב אחרי הפורום ותוכנו, כמו גם אחרי הפורום בוואלה שנסגר לצערי. אני בעד ריבוי הדעות, בעד ריבוי הפנים ויש מקום ליותר מפורום אחד בתחומינו.
אני מברך על כך שגם כאן בפורום התארגנו לקניה קבוצתית, ועוד יותר שזה פתוח לכלל הציבור. אני מברך על כל התארגנות שתקדם את התחום שכולנו אוהבים.
שוב אינני רוצה לדון על יהודה האדם, זה לא מענייני כיצד הוא מנהל את הפורום והקהילה שלו. בשונה מהמשטרים האפלים שאתה מזכיר, אף אחד ממשתתפי פורום וקהילת תפוז אינו חייב להשאר שם. אין למנהל הפורום שם כלים לאלץ מישהו לחלל לפי התוים שלו. אנשים שונים כמוך, שניהולו של יהודה לא מצא חן בעיניהם עזבו או לא הצטרפו לפורום שם וזו זכותם המלאה.
ובכל זאת, יש לא מעט אנשים שבחרו להיות בפורום ובקהילה שם ולקבל עליהם את התקנון שהוא הגדיר. מדוע לדעתך הם ממשיכים להיות שם? האם הם סתם עבדים כנועים? התשובה הפשוטה היא, מאחר ויהודה לא רק דורש מהאנשים אלא גם נותן להם תמורה. כל אחד בוחר לעצמו את התמורה שחשובה לו, יש אנשים שה"מועדון" והמפגשים חשובים להם, יש אנשים שהקניות הקבוצתיות חשובה לה, יש אנשים שנעזרים בידע מקצועי כזה או אחר ויש אנשים שיהודה עוזר להם ברמה האישית בכל מיני דברים.
גם כאשר אינני מסכים עם דרכו, אני חייב לתת לו ריספקט והערכה על הפורום והקהילה המיוחדת שהוא בנה בעשר אצבעותיו.
כמו שכתבתי אני מברך על הקניות הקבוצתיות שאתה מארגן, ואני אשמח לראות עוד ועוד עשייה ברוכה לטובת חובבי העץ. אבל במטותה ללא הכפשות הדדיות וללא דיון אישי שאינו מקדם שום דבר ואינו מכבד אף אחד.
אני בטוח שעשיה מקצועית ללא אמוציות תיטיב עם כולנו.