חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

עבודת נגרות ראשונה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

עבודת נגרות ראשונה

הודעהעל ידי goldenberg » 04 אוקטובר 2011, 11:13

שלום רב,
לפני הכל אציין כי זאת העבודת נגרות הראשונה שלי, עד עכשיו הנסיון שלי מסתכם בעבודות קלות בבית (חשמל, אינסטלציה) והרכבת רהיטים מוכנים.
מצאתי כמה קרשים שמישהו זרק והחלטתי לעשות מהם מעמד לנעליים.
אפילו קניתי מסור אנכי דגם 4329 של מקיטה כדי שיהיה יותר כיף
נתקלתי בשתי בעיות כמו שניתן לראות בתמונות:
אחרי שעשיתי את הסימונים על העץ, קדחתי שני חורים בתוך המדף שיהיה לבורג לאן להכנס ואחרי שהברגתי אותו עד הסוף
עדיין נשאר לי רווח של כ 5 מ"מ בין המדף לקיר.
חיברתי את ארבעת המדפים לאחד הקירות ושני המדפים האמצעיים יצאו לי לא ישרים.
לא ניתן לחבר אותם לקיר השני כי הם בולטים החוצה.

בתודה מראש למי שיתן לי טיפ איך לעבוד יותר נכון.
קבצים מצורפים
2011-10-04 09.30.292.jpg
2011-10-04 09.30.101.jpg
2011-10-04 09.31.083.jpg
goldenberg

Re: עבודת נגרות ראשונה

הודעהעל ידי Saba_jackson » 04 אוקטובר 2011, 12:03

ברוך הבא!
אתה קודם כל צריך לדאוג שכל המדפים יהיו ב ד י ו ק אותו אורך!
והחיתוך ח י י ב להיות בזווית ישרה!

איך עושים את זה עם המסור שלך? (אני מניח שזה מסור דיסק ידני.)
יש כמה שיטות , תלוי בכושר הייצור ובסבלנות שלך
השיטה הפשוטה ביותר היא להכין מתקן שבקצהו האחד ממוקם גובל אליו מצמידים את הלוח המנוסר ובקצהו השני מצמידים מוביל למסור, וברגע שכוונת את זה פעם אחת תוכל "להעתיק" את הניסור לכמה מדפים שתרצה.

בהצלחה
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי goldenberg » 04 אוקטובר 2011, 12:32

תודה על התגובה,

האורך של המדפים הוא לא הבעיה שלי. אני משתמש במסור ג'יקסו אנכי והחיתוך שלי יצא טוב מאוד, כל המדפים הם באותו האורך. הבעיה היא בחיבור שלהם לקיר התומך גם יש לי את הרווח המעצבן הזה וגם שני מדפים לא יצאו מאונכים ב100%
goldenberg

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 04 אוקטובר 2011, 13:05

טיפים:
1. תמיד תודא את הסימונים שלך מספר פעמים לפני שחותכים, סמן באופן מדוייק עם הסרגל הכי ישר ועם אמצעי המדידה הכי מדוייק שיש לך. אחרי סימון הראשון אפשר להעביר סימונים לשאר הקרשים (ושוב לבדוק שיצא מדוייק).
2. מדפים צריכים להיות זהים - חשוב לבדוק שכל הקרשים/קורות הן ישרות בכל הפאות שלהן (יכול להיות שהן קצת עקומות - ובמקרה כזה צריך ליישר בעזרת חיתוך נוסף או הקצעה).
3. את החיתוך מומלץ לבצע עם סרגל כדי שיצא ישר
4. הברגת ברגים - יש לקנות ברגים שהסוף שלהם (לא הצד שחופר בעץ) הוא חלק ולא מתברג ככה הבורג יהדק את החלקים ולא יהיה פער בין הלוחות, לחלופין ניתן להגדיל את החור הקדוח ולהגיע לאותו אפקט (רק בלוח שמהדקים אותו - אחרת הבורג בכלל לא יתפוס).
5. כמו שחשוב לחתוך ישר ומדוייק, ככה חשוב לקדוח ישר ומדוייק - אחרת יהיו לך זוויות מוזרות וברגים שיבלטו. עדיף לקדוח שוב (ולמלא את החור הלא טוב בדבק מעורבב בנסורת או בשפכטל עץ) - מאשר להשתמש בחור לא ישר להברגה.
6. חשוב לזכור שכמעט אין קירות ישרים, תמיד יש חוסר אחידות של הטיח - עוד לא ראיתי קיר ממש ישר (טייחי ארצנו לוקים בזה). תמיד יש להיות מוכנים שאתר ההתקנה לא מאונך לחלוטין ואפילו עם כל מיני קערוריות וגבעות. בשביל להשיג התאמה מושלמת אפשר לשייף קצת את הטיח, או להוסיף שימים (חתיכות עץ דקות) עד שמגיעים להתאמה ומגע מושלם.

מספיק טיפים?

בהצלחה!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־6 אורחים