חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

PVC לעומת פורניר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

PVC לעומת פורניר

הודעהעל ידי YO108 » 07 ספטמבר 2011, 14:51

שלום,
הזמנתי מנגר פרטי את חדר השינה (קומפלט) שלי בגמר חיצוני פורניר בצבע שיטה.
הנ"ל אמר שאין לו פורניר בצבע זה, אלא רק ב-PVC (זאת נאמר רק שבוע לפני סיום עבודה).
האם מומלץ לצפות ב-PVC והאם הוא איכותי פחות ונועד לשינויים במשך הזמן?
מה עלות המחיר לעומת פורניר?
תודה
[/b]
YO108

Re: PVC לעומת פורניר

הודעהעל ידי Alex Milch » 07 ספטמבר 2011, 16:42

פורניר זוהי שיכבה דקה (כ-1 מ"מ) של עץ אמיתי לסוגיו. להגדיר סוג של פורניר כצבע/גוון במקום שם של עץ, זו התחלה לא טובה. פורניר שיטה אינני מכיר, זה לא אומר שלא קיים, לא הכל מוכר וידוע לי. נשמע שהנגר שלך לא אמין בלשון המעטה, מה גם ששבוע לפני סיום העבודה הוא מודיע על גימור שונה. צורת ההתבטאות/ההגדרות שלו מוזרות וניתנות לפירושים רבים.
דבר נוסף שאינני מכיר זה ציפוי PVC, שאיך שלא יהיה הוא לא עץ. מצד שני, צבע שיטה לא מגדיר סוג חומר. ברר מה כוונתו בציפוי PVC, אולי אוכל לעזור יותר.
לא ניתן להשוות בין נעלים לעגבניות. כיוון שההגדרות בינך לבין הנגר אינן חד משמעיות אני מאחל לך סיום עיסקה מוצלח.
עליך להיות בטוח מה הזמנת, מה הובטח לך ומה אתה מקבל. כל מה שתקבל חייב להיות בהסכמת שני הצדדים. מן ההיבט המשפטי, הסכם בע"פ תוקפו כהסכם בכתב.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: PVC לעומת פורניר

הודעהעל ידי KOBI-c » 08 ספטמבר 2011, 09:27

PVC אני מכיר של חברת פורמקס, שנעצרת בעיקר חזיתות למטבחים ארונות קיר וכו׳ תהליך העיבוד מורכב וכדי להגיע לתוצאות טובות יש צורך בציוד רציני, כך שאני בספק אם הנגר שלך מסוגל להגיע לרמה כזו. בכל אופן אני תמהה לגבי הצעתו לעבור לpvc , אפשר להציע פורניר אחר, אולי פורמייקה? אבל בין פורניר ל PVC אין קשר. 
KOBI-c
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים