חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שולחן ראשון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שולחן ראשון

הודעהעל ידי stav2005 » 03 יולי 2011, 02:54

שלום לגולשי הפורום, אני תלמיד תיכון לקראת כיתה יא' ובתקופה האחרונה לקראת סוף הלימודים ותקופת הבגרויות נכנס בי השד לעשות משהו עם עצמי שהוא לא רק במובן התיאורטי וחסר טעם כמו רוב הדברים שחברה בגילי עושים בבית ספר.

בין הרעיונות שעלו במוחי היה אחד שקיבל תשומת לב מיוחדת והוא רעיון העץ והנגרות. בחדר שלי יש מגוון רהיטים זולים ובמצב לא משהו שמשרתים אותי בעיקר כמדפים ותופסים מקום גדול מדי אז חשבתי שבמקומם אבנה רהיט אחד שיעשה את המלאכה. הרעיון הוא שולחן עבודה פינתי ומעליו מדפים. התחלתי להתעסק עם תוכנה שהכרתי לפני כמה שנים שאני מניח שחלקכם שמעתם עליה - google sketchup.
צירפתי את קובץ הסקיצה וצילום של המסך עבור אלו מכם שלא בראש שלהם להוריד את התוכנה.

יש לי מספר שאלות ואני חושב שפה זה המקום לשאול אותם ואני אשמח לקרוא את דעותיכם ותשובותיכם. ( גם הערות והארות יתקבלו באף יותר מברכה!!)
1. הדבר הראשון שמפריע לי הוא אורך השולחן לעומת עובי הלוח. אורך הלוחות הוא 120 סנטימטרים, רוחבם 60 סנטימטרים ועוביים הרצוי הוא בין 2.5 ל3 סנטימטרים ( בסקיצה האורך של אחד הלוחות הוא 160 סנטימטרים אבל החלטתי לשנות כי אין לי צורך במשטח כזה ארוך). האם נראה לכם שהלוחות לא יחזיקו במשקל בגלל אורכם? אני לא מתכנן לשים עליהם שום דבר כבד אבל אני מעדיף שבמקרה ויופעל עליהם כוח גדול מן המצופה הם יישארו שלמים ובלי כל פגע.

2. חיבורים - חשבתי לעצמי איך לחבר את הרגליים של השולחן אל הלוחות בצורה אלגנטית אך חזקה. הפיתרון שמצאתי הוא חזק אך לא כל כך אלגנטי והוא בעזרת זוויות של 90 מעלות וברגים. אם למישהו יש הצעות אחרות אני אשמח לשמוע אותן.
חיבור אחר שיש לי בעיה איתו הוא החיבור בין שני הלוחות. אני לא מעוניין להניח את אחד הלוחות מעל או מתחת לשני. איך הייתם מחברים ביניהם ( בצורה חזקה ואלגנטית ככל האפשר ומבלי לפגוע הרבה במקום לרגליים)

3. בנוגע לגימור של השולחן - מה עליי לעשות על מנת שהשולחן ייראה טוב? איזה סוג עץ כדאי לי לקחת?
ליטוש אני יודע שצריך השאלה באיזו רמה והאם יש כלים שאיתם נחוץ לעבוד על מנת שהעץ יהיה חלק וללא שבבים שיתקעו בי אחר כך.
וצביעה או לקה לאחר סיום כל ההכנות. איך צריך למרוח? לפני ההרכבה? אחרי? גם וגם?

4. המשך הדרך - אני תוהה אם יש איזשהו מדריך או ספר שאותו אני אוכל לקנות או לקרוא חינם ושילמד אותי את הבסיס של הנגרות.

אני מתנצל אם חפרתי יותר מדי או אם אין זה המקום הנכון לשאול את השאלות הללו. אנא קבלו בהבנה ואם אפשר גם עיזרו. תודה מראש :D
קבצים מצורפים
desk.skp
סקיצה בסקצ'אפ
(98.08 KiB) הורד 322 פעמים
Untitled.png
תמונה
stav2005

Re: שולחן ראשון

הודעהעל ידי moshik » 03 יולי 2011, 09:14

יוזמה ברוכה

את הקושרות שמחברות את הרגליים למטה
אפשר וצריך להעביר לחלק העליון של הרגלים
כך שזה יפתור לך את בעית היציבות ואת אפשרויות החיבור של
הפלטה לרגליים

אני מצרף כמה קבצים שאולי יעזרו לך להתחיל
קבצים מצורפים
biscuit2.pdf
(1.3 MiB) הורד 216 פעמים
biscuit.pdf
(857.03 KiB) הורד 242 פעמים
table top.pdf
חיבור לוח עליון
(633.17 KiB) הורד 251 פעמים
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי shlomi » 03 יולי 2011, 10:38

שלום
קודם כל ברוך הבא וטוב שבחרת בתחביב הזה
התכנון יפה ופרקטי. אך יחד עם זאת לפי דעתי ואם השולחן לא ישא משקלים גדולים מדי ,יש יותר מדי רגלים, אל תשכח שיש מישהי או מישהו שצריכים לנקות מתחת לשולחן ורגלים בדרך כלל מפריעים וגם תחסוך כמה גרושים בדרך
בהצלחה
shlomi
סופר משתמש

הודעהעל ידי stav2005 » 03 יולי 2011, 12:47

הסתכלתי עוד קצת בפורום ומצאתי קצת ספרות בנושא של החיבורים. ראיתי שם חיבור פשוט יחסית שאני יכול ליצור בעזרת הכלים שברשותי והוא חיבור בעזרת פינים מעץ (dowel - על פי הספר) אבל ממה שהבנתי הם משמשים רק לחיזוק חיבורים אחרים ולא לחיבור לבדם. זה דווקא יכול להיות פתרון מצוין ללוחות אבל לא משהו לרגליים מכיוון שככה יהיה אפשר להרים את הלוח בלחי הרגליי ולנתק אותם אחד מן השני.
מה אתם אומרים? דבק יגרום לרגליים להשאר מחוברות או שצריך לחשוב על רעיון אחר?
stav2005

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Yair Feldmann ו־12 אורחים