חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

נגר חובב חדש ותחתית לעבודות עץ שולחניות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

נגר חובב חדש ותחתית לעבודות עץ שולחניות

הודעהעל ידי goli » 14 מרץ 2011, 18:42

שלום רב לכולם, אני חדש בפורום וחדש בנגרות. קראתי כאן בכמה מקומות בקשר להמלצות לדרכים ללמוד את התחביב החדש שלי. אני בן 50 ודי פנוי להשקיע בזה לימוד יומי. למדתי כאן מהפורום על האפשרויות הבאות: קורס של משרד העבודה, עבודה בהתנדבות בנגריה, חוג נגרות וכמובן במקביל גם לימוד עצמי מספרות שגם אליה הפנו כאן בפורום. האם יש תובנות נוספות? המלצות? חידודים?
בנוסף שאלה ספציפית: איזה תחתית לשים לעבודת עץ שמחזיקה למשל מקלדת או טלפון בזווית? התחתית צריכה לתת חיכוך עם השולחן ולמנוע שריטות.
תודה.
goli
סופר משתמש

Re: נגר חובב חדש ותחתית לעבודות עץ שולחניות

הודעהעל ידי udi koren » 14 מרץ 2011, 21:35

תובנות וחידודים - כדאי לך לתת את הדעת על מקום העבודה (סלון / מרפסת / מחסן / נגריה) ועל כלים (ידניים בלבד, משור חשמלי קטן, משור גדול, מקצוע וכו'...)
תחתית - מה שמונע חיכוך ושריטות באופן טוב זה פורמיקה. אפשר להדביק עם דבק מגע. אם תכנס לנגריה או תחפש לידה תמצא בוודאות המון שאריות. גם צביעה בלכה תעשה את העבודה. אבל בעצם... נראה לי שגם עץ שמשויף היטב ימנע חיכוך ושריטות.

אודי
udi koren
סופר משתמש

Re: נגר חובב חדש ותחתית לעבודות עץ שולחניות

הודעהעל ידי javali » 14 מרץ 2011, 22:48

בשביל למנוע החלקה אני משתמש בשעם או ברגליות פלסטיק. כאן ניתן להשיג את שניהם בכל החנויות מסוגן של אייס. אני לא יודע איפה משיגים את זה בארץ...
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

תתחדש!

הודעהעל ידי Oshgili » 21 מרץ 2011, 23:15

אבל תעלה תמונות של מה שזה לא יהיה שבנית (בעצם, אם כבר בנית...) לטלפון ולמקלדת, כי לא הבנתי מה אתה שואל בדיוק. ציפוי למשטח, או עזרים קנויים שעולים כמה אגורות, להדביק לתחתיות המכשירים?

אשרה.
Oshgili
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים