חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מה הטעות ?, מעקב על בוצ'ר בלוק שגדל לו הבטן !

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מה הטעות ?, מעקב על בוצ'ר בלוק שגדל לו הבטן !

הודעהעל ידי umi » 11 פברואר 2011, 14:58

שלום לפורופ,
ב גלרי תחת שם UMI יש בוצ'ר בלוק END GRANIN עם מזגרת מעץ אלון:
בשימום הראשון של הבוצ'ר, שנמשך די הרבה זמן והיו הרבה נושלים: קטסטרופה!!: הופיע בטן גדולה לכיוון מעלה והמיזגרת קצת החלה להתפרק.
מה התעוד ? אני חושב שזה המזגרת, לכן חתחתי אותה. תמונה 1
עשיתי עוד בוצ'ר קטן מעץ אלון שעדיין לא השתמשתי בא ולמניע (אני מקווה) גם חתכתי את המזגרת שעשיתי לה.
מה דעתכם ? האם המזגרת גרם לתופאה ?, בינתיים הבוצ'ר השני שמתי לו מיים ונראה מה קורה.
שבת שלום
אלפרדו
קבצים מצורפים
SNC00094.jpg
הבטן הוא לכיוון מטה
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

Re: מה הטעות ?, מעקב על בוצ'ר בלוק שגדל לו הבטן !

הודעהעל ידי moshik » 11 פברואר 2011, 15:02

על פניו נראה שזה המסגרת
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

מעקב על הבוצ'ר שהתעקם

הודעהעל ידי umi » 11 פברואר 2011, 23:11

שמתי את הבוצ'ר על לוח עם הבטן למעלה ולחצתי עם 4 קליבות חזקות עם כל הכוח (שיש לי) וכעבור 2 שעות הבוצ'ר התיעשר כמעת לגמרי. כעת הוא ישר.
מה יקרה בפעם הבא שאשתמש בו ? ואני שואל את השאלה כי....
סיפרתי בהודעה הקודמת שעשיתי בוצ'ר קטן גם עם מיסגרת אבל עדיין לא השתמשתי בו, והורדתי לו את המזגרת וכן השתמשתי בו ואיזה פלא !! גם הוא התעקם !!! ללא שהיה מזגרת.
אני חשבתי כמו שמושיק גם חשב שהמזגרת היא אשמה, אבל כנראה שזה לא זה.
איפו טעיתי ??? אסמח מאוד לעזרא.
אולי הבעיה היא השמן ?, אני שמתי שמן פרפין, אולי צריך שמן אחר ?.
לציין שהשתמשתי בדבק צהוב. כעת רכשתי דבק של KLEBERLIT שהוא D3, דהיינו יציב למיים, אולי זאת הסיבה ?.
תודה מראש
קבצים מצורפים
SNC00095.jpg
הבוצ'ר הקטן עדיין ללא שימוש ולאחר הורדת המזגרת וגם הוציא בטן
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

האם יש ללוח רגליים?

הודעהעל ידי tompson » 12 פברואר 2011, 12:03

צריך לצמצם את כמות המים שנספגת בלוח, ולכן רגליים מגומי מאוד יעזרו, כי קורה הרבה שהשיש שעליו יושב הלוח רטוב.

בנוסף, כמה שכבות של שמן שמת? הלוח צריך להיות ספוג כמה שיותר בשמן (אני שם משהו כמו 3-4 שכבות, עם 24 שעות המתנה ביניהן).

הנה קרש שאני יצרתי לא מזמן (בסגנון WOODWHISPERER), השתמשתי גם בדבק עמיד במים D3 (שים לב שיש לו זמן המתנה ארוך להדבקה - אצלי היה כתוב 24 שעות). שמתי לקרש רגליים ובנתיים אין בעיות (אבל זה בשימוש זמן קצר מאוד אז עוד אי אפשר לדעת).

עוד עניין לשים לב אליו זה איפה שמים את הקרש לייבוש. אסור שיש על משטח רטוב, ואני חושב שהכי טוב זה לתלות אותו, אם שיעמוד על הרגליים מגומי.

בהצלחה!
קבצים מצורפים
IMG_1235.JPG
tompson
משתמש ותיק

Re: מה הטעות ?, כנראה רטיבות

הודעהעל ידי aaron burg » 12 פברואר 2011, 12:47

כנראה העץ שהשתמשתה בו לא היה מספיק יבש. (נכון שללא מכשיר מדידה קשה לזהות את זה.) הקוביות שיצרו את המסגרות החיצוניות, הכוונה לא להמסגרת הדקורטיבית, התייבשו יותר מהר מהקוביות הפנימיות, היות והן יותר חשופות לאוויר ומכאן נובעת הבטן.
תנסה לייבש את הלוח בתנור אפיה במשך כמה שעות ותראה מה קורה. אל תעשה זאת בטמפרטורה גבוהה מידי.
בהצלחה
aaron burg
סופר משתמש

Re: מה הטעות ?, מעקב על בוצ'ר בלוק שגדל לו הבטן !

הודעהעל ידי umi » 12 פברואר 2011, 16:28

תודה רבה ל TOMPSON וגם ל AARON BURG.
אשים הפרדה לחלק שבמגע עם השיש, לא שמתי. אבל נראה לי שהכי חשוב זה השמן. השתמשתי שמן PARAFIN שגם משתמשים באינטרנט, אולי השמן הזה לא מספיק מכסה ולא נספג, למרות ששמתי 2 שכבות עם המתנה של 24 שעות.
ראיתי שמוכרים באינטרנט שמן "טנג" (ורשבסקי) ואחפש אחרים.
המעניין הוא: יש לי עוד 2 קרשי חיתוך אבל לא END GRAIN שהם קנויים ואין להם רגליים והם סופר רטובים ולא קורה כלום, לא מתעקמים ואין להם שום חומר על העץ.
לציין שלאחר כמה שעות של לחיצה עם קלמרות שני הבוצ'רים חזרו להיות שטוחים.
תודה רבה שוב
אלפרדו
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

Re: מעקב על הבוצ'ר שהתעקם

הודעהעל ידי icemen » 12 פברואר 2011, 18:14

לדעתי, מאחר ומדובר בחתך של העץ (endgrain)מאונך, העץ סופח לחות בצד העליון , תוך כדי עבודה ורחיצה. ומתרחב מלמעלה יותר מאשר בצד התחתון הנוגע בשיש. ושאליו מגיעה פחות לחות.. (וכנ"ל להיפך. אם השיש רטוב כל הזמן..) אני מניח שהפיכה של הלוח ועבודה מידי פעם על צד אחר, ויבושו בעמידה או בתלייה, תשמור על משטח פחות או יותר ישר..
icemen
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־11 אורחים