חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

ביום ו' 24 לדצמבר בשעה 10.00 כולם אצל צלח

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

ביום ו' 24 לדצמבר בשעה 10.00 כולם אצל צלח

הודעהעל ידי zigi » 18 דצמבר 2010, 21:33

כזכור ב-5 לדצמבר יאיר פרסם (אני לא הייתי בארץ) על תערוכה ומבצע מכירות בין ה-24 ל-26 אצל צלח באור יהודה,רח' המלאכה 9 . מתגובות של חברים עד כה נראה שהיום הנוח ביותר הוא יום ו' ה-24 לחודש, לכן הוחלט שנפגש במקום בסביבות השעה 10.00 וכולם מוזמנים גם כאלה שלא הודיעו או לא נרשמו, ובלי כל קשר לפורומים אחרים. בכל מקרה הובטח שתהיינה הנחות בימי מכירה אלה. נשמח לראותכם.
כדי לקבל עוד פרטים, נא כתבו לחנה בכתובת [email protected] , או התקשרו 03-5337349 או פקס 03-5336438 והשאירו את פרטיכם.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

עצוב מה שקורה פה...

הודעהעל ידי harel » 20 דצמבר 2010, 10:45

תגידו, אין לכם חוט שדרה? ההתרפסות והפרסום בחינם לחנות זו או אחרת שזוכה בפורום אותי אישית, דוחה. אני בעד להמליץ, לציין לשבח אבל אני מוקיע פרסום שכזה. בשעתו גם אני ניסיתי להוביל פה מהלך כזה אבל הוא פשוט לא חוקי. לחנות מותר לפתוח מועדון לקוחות שמציע הנחות (ופתוח לכולם או לארגונים צרכניים רשומים כמו "חבר" ואחרים) אבל אסור לה לתת הטבות לכרטיסי חבר של גופים פרטיים ובכך להפלות בין צרכנים.

אני מניח שבפורום המקנטר, מנהל הפורום דובר אמת. שהוא מצטט את מכתבו של מנהל החנות שקובע: " אני מבקש להבהיר שאך ורק לחברי פורום XXX יש את הזכות לקבל הנחות אלו. אין אנו משתפים פעולה עם אף פורום אחר ! " - אני מצביע ברגליים ומחרים חנות שכזו.

משפט אומלל שכזה של מנהל חנות הוא בניגוד לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, התשס"א-2000.

מה שהוא עושה זהה לאמירה שליהודי הוא יתן 10% הנחה ולמוסלמי לא או 50% הנחה לבלונדיניות.

היו צרכנים נבונים. תצביעו ברגליים - התרחקו מחנויות שכאלו!

אשמח באם מנהל החנות יכנס לפה ויבהיר את מדיניותו התמוהה...

* אין בדברים משום ביקורת למנהל הפורום הקנטרן... הוא עושה עבודתו נאמנה ודואג לחברי הקהילה שלו.

* http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/A4587 ... 801A9E.htm
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: עצוב מה שקורה פה...

הודעהעל ידי Maximus » 20 דצמבר 2010, 15:51

אני מחזק את דבריך, אבל לפי מה שאני מבין וקורא מהפרסום של זיגי והשרשור שקדם לו - ההנחה היא במהלך התאריכים הללו לכלל האנשים שיפקדו את החנות ולא לחברי קבוצות מסוימות.

ייתכן ואני טועה, אבל זה מה שהובן לי מהטקסט.
Maximus
משתמש ותיק

Re: עצוב מה שקורה פה...

הודעהעל ידי harel » 20 דצמבר 2010, 17:22

אז לא הבנת את הטקסט.
מדובר על הנחות שהובטחו לאנשים מסויימים מעבר למבצעי המכירה באותם ימים ספציפיים ובמהלכם, זאת למרות שיאיר טען כי דיבר עם הנהלת החנות והובטח לו אותו גובה הנחה.
זה לא באמת עניין אותי אלא שקומם אותי הציטוט, שאני נוטה להאמין לו, שהובא מפי מנהל החנות לפיו הוא מפלה בין לקוחות דבר האסור על פי חוק במדינת ישראל.
לא פחות מקומם שלמרות זאת הודעת הפרסומת של זיגי נותרה נעוצה פה.

Maximus, אתה נמצא בפורום שיש בו מעל 1400 חברים רשומים. גם אם נקזז את אותם 100-200 שרק מציצים פה... ומצייצים שם... אין ספק בכלל איפה הכוח הצרכני הגדול יותר.
אם חנות מסויימת הולכה שולל ולא הבינה את הפוטנציאל הגלום בפורום כאן... והחליטה "להשתין עלינו בקשת" שיבושם לה. היא עשתה טעות שיווקית ולדעתי עלינו להצביע ברגליים.
אם אותה חנות מסויימת גם עוברת על החוק... החוק מאד ברור בעניין ומפצה ב- 50,000 ש"ח את הלקוחות המופלים לרעה מבלי שנוכיח שנגרם לנו נזק.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

עובדות, הערות ומשאלה אחת

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 20 דצמבר 2010, 19:23

הראל, ואיתו גם שאר החברים בכל הפורומים,
כמה עובדות, כמה הערות ומשאלה אחת:
1. הייתי בחנות צלח (לראשונה), התרשמתי מאוד-מאוד מחנות בסגנון אמריקאי, וסיפרתי על אירוע מכירות. אני חושב שכשמישהו עושה מלאכה נאה, הוא ראוי לחשיפה ולשבח.
2. ציינתי שיהיו הנחות. לא אמרתי דבר על כך שתהיינה זהות לאלה שמקבלים אחרים. גם זיגי כתב שתהיינה הנחות. אם הם מקבלים, שיבושם להם, גם אם אני לא (אולי לא פעלתי מספיק בעניין זה?)
3. אני לא הולך לחנות כדי לקבל הנחות, אלא כדי להתרשם, ליהנות, ואם אמצא לנכון גם לקנות.
4. אני מלא הערכה, וכבר כתבתי זאת בעבר, לעבודה שעושה יהודה לוי למען משתתפי פורום תפוז.
5. אם החנות עוברת על החוק במתן הנחות סלקטיביות, אפשר לא לבקר בה, לא לקנות בה או להתלונן במשטרה. בניגוד לך, אני לא רואה את החיים דרך סעיפי ספר החוקים.
7. אני כותב את הדברים האלה תוך סלידה עמוקה מהכנסת נימות של "סקוריטטה" ("יש לי העתקי מסרים וידוע מי אתם"), וכינויים כמו מתחזים/מציצים/טרולים/בואשים/טרמפיסטים וכדומה, שרווחים לצערי העמוק בהתייחסויות של יהודה וכמה מחברי הפורום, בעניין צלח ובנושאים אחרים. אני ממש לא רוצה להוסיף בעניין זה. חשבתי שלכולם הספיק ה"סיבוב" המכוער, מאותו גוון, שקדם להקמת פורום תפוז.
8. משאלה: האנשים שעוסקים בנגרות, כפי שהצלחתי להכיר, הם ברובם אנשים מבוגרים, בוגרים, שאהבת התחביב קושרת ביניהם, והדבר האחרון שהם מחפשים זה לפוצץ לעצמם ולזולתם את כיס המרה במלחמות ילדותיות ונגועות בפרנויה. אין לי בכלל ספק, שכאשר החברים - מכל הפורומים - ייפגשו ביום ו', מי שבאמת רוצה ליהנות מנגרות ומחברות בין אנשים, יעשה זאת בלי הבדל של פורום או כרטיס חבר.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: עובדות, הערות ומשאלה אחת

הודעהעל ידי Eliko » 20 דצמבר 2010, 20:17

יפה דברת :D
סמל אישי של המשתמש
Eliko
סופר משתמש

Re: עובדות, הערות ומשאלה אחת

הודעהעל ידי Pini Gold » 20 דצמבר 2010, 21:53

אמן