חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

Dado jig עד 5 ס"מ רוחב תעלה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Dado jig עד 5 ס"מ רוחב תעלה

הודעהעל ידי harel » 01 דצמבר 2010, 16:38

אחד מהג'יגים שכיכב אצלי ברשימת ה-"חייב לעצמי" כבר הרבה זמן זה ה-DADO JIG שפורסם בירחון SHOP NOTES גליון 76. זה הקישור לסרטון שמסביר את אופן העבודה עם הג'יג: http://www.shopnotes.com/issues/76/vide ... -dado-jig/

עד היום את כל תעלות הדדו שביצעתי עשיתי עם גובל וזה לקח המון זמן לכוון ולהתאים כל פעם מחדש. מעכשיו אני מאמין שיהיה לי יותר קל.

עשיתי כמה שינויים והתאמות מהתוכנית המקורית. אורך התעלה המקסימאלי שניתן לעשות עם הגי'ג 66 ס"מ. רוחב התעלה עד 5 ס"מ.
במקרה שלי, הג'יג מותאם לראוטר בוש 1617 ולביט ספיראלי "1/2.
את הג'יג בניתי מעץ אלון וסנדוויץ'. לפרזול השתמשתי במוט הברגה "3/8, יתר הפזול (ידית הקצה למוט ההברגה וברגי הפרפר השחורים מ-ROCKLER).

משתף אתכם בחלק מהתמונות של תהליך בניית הג'יג.
קבצים מצורפים
 ליאור 3.jpg
כוורת סיבית שבניתי לחדר של הבן של גיסי כולה מחוברת רק בתעלות דדו ודבק
dado jig 1.jpg
הג'יג בלי הלוחות עליהם זז הראוטר מהודק ללוח בוק.
dado jig 2.jpg
מבט מהצד השני - בקצה מוט ההברגה הידקתי 2 אומים זה לזה כך שמוט ההברגה לא ישתחרר מסיבוב הידית של מוט ההברגה.
dado jig 3.jpg
ה"כליבה" שמהדקת את הגי'ג לחומר ויוצרת את ה90 מעלות - השתמשתי במוט מתכת 6 מ"מ של מקדח כהה שהיה בדרכו לפח. חתיכה של 2 ס"מ ממוט ההברגה הודבקה לכליבה.
dado jig 4.jpg
מבט מהצד - מוט המתכת 6מ"מ מוחדר ללייסט האלון ומונע מהכליבה "לברוח". את חתיכת מוט ההברגה הקטנה הדבקתי באמצעות דבק גורילה
dado jig 8.jpg
הרמת הכליבה מאפשרת הזזתה על לייסט האלון
dado jig 9.jpg
הורדת הכליבה מאפשרת הידוק על ידי סיבוב מוט ההברגה
dado jig 7.jpg
על מנת שהכליבה תזוז בחופשיות הייתי צריך ליצור הגבהה מחלקי האלון שהוקצעו לאותו העובי בתמונה רואים את הפורניר שהודבק לאלון.
dado jig 5.jpg
הפורניר נחתך במסור סרט משאריות סנדוויץ ובשיוף ידני הסרתי את הדבק (האדום)
dado jig 6.jpg
הגעתי לפורניר בעובי של 0.9מ"מ
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

המשך התמונות והתייעצות

הודעהעל ידי harel » 01 דצמבר 2010, 16:48

אני מתלבט במה להשתמש לגובלים עליהם הראוטר זז. בדרך כלל משתמשים בגי'גים כאלה במזונית. אני צריך להגיע למזונית בעובי 6 מ"מ. לשם כך אני צריך להדביק 2 חתיכות מזונית לבנה זו לזו(הגב של הכוורת בתמונה הראשונה) השאלה היא האם דבק צהוב ידביק טוב את המזונית ובאם אני מדביק את החלק הלבן שלה (בגלל שהוא חלק) ללייסט האלון האם לא תתפרק המזונית. מצאתי חתיכת MDF בעובי 6 מ"מ, היא לא עדיפה על המזונית? ואולי בכלל כדאי לחבר 2 דיקטים 3 מ"מ? מה אתם אומרים?
קבצים מצורפים
dado jig 10.jpg
יתר חלקי הג'יג לפני הרכבה סופית
dado jig 11.jpg
הראוטר יושב על הג'יג. חיתוך ראשון יחתוך את הMDF האפור בתמונה לרוחב שמותאם לביט הספציפי שבחרתי לג'יג הזה.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים