חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שלום לכולם, עזרה למתחיל ביותר בבניית שידה.

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שלום לכולם, עזרה למתחיל ביותר בבניית שידה.

הודעהעל ידי efraym » 09 נובמבר 2010, 12:51

אז ככה, האמת שהגעתי לעניין ממש באקראי.

הכל התחיל בכך שאני ואשתי התחלנו לחשוב על קניית מיטת תינוק ושידה לבכורה שלנו ועשינו מעט סקר שוק ונוכחנו שהמחירים של שידות מתחילים ב800 ש"ח לשידה הכי פשוטה ומכוערת שיש ועד 2500-3000 ש"ח לשידות המושקעות יותר.

היה נראה לנו הזוי לשלם מחירים כאלו והחלטנו לבדוק אפשרות של בניה עצמית של שידה, נראה לנו שזו לא אמורה להיות בעיה גדולה מדי.

כעת אני רוצה לברר כמה נקודות שהתעוררו לנו בתכנון השידה.

א. אנחנו מתלבטים מאיזה חומר לבנות את השידה כשההתלבטות היא בין עץ מלא כלשהו לבין לביד רגיל, ובעיקר לביד ליבנה. האם מישהו יודע לומר לנו מה היתרונות של ליבנה על פני לביד רגיל? ממה שאני מכיר אז הצבע שלו יפה הרבה יותר, הוא חלק יותר וכנראה חזק יותר. האם זה נכון??

ב. שידה כמו שאנחנו רוצים לבנות אמורה להיות שידת מגירות, ואנחנו רוצים לבנות את המגירות כמו שצריך וגם בזה יש לנו שני נושאים מורכבים מעט, 1, איך עושים את החריץ בדפנות המגירה? (החריץ שאליו מכניסים את הדיקא\מזונית של תחתית המגירה) 2, האם למסילות יש מידות סטנדרט? ואיך יודעים היכן בדיוק למקם את המסילות כדי שהמגירה תהיה בדיוק איפה שאנחנו רוצים?

ג. האם יש דרך מסוימת ללטש פינות של עץ כדי שהמראה יהיה מעודן ולא חד זויות בשל החיתוך במסור? האם יש דרך להחליק את פני כל המשטח לקבלת מראה חלק ומעודן ולא כשל לביד גולמי שהינו מעט מחוספס וקוצני??

תודה מראש
אפרים
efraym
משתמש ותיק

Re: שלום לכולם, עזרה למתחיל ביותר בבניית שידה.

הודעהעל ידי harel » 09 נובמבר 2010, 13:08

ברוכים הבאים אפריים, ולידה קלה.

תתחיל מלקרא את השרשור הזה שעסק בנושא:
http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopi ... ght=#16312

מהשאלות שלך קצת קשה להבין מה הרקע שלך בעולם הנגרות, אילו כילים יש ברשותך, ידע בגימור וכד'.

סנדוויץ' ליבנה נחשב ללביד באיכות גבוהה. גיליונות העץ ממנו הוא מורכב דקים במיוחד (יותר גיליונות עץ בעובי של ס"מ מאשר בלבידים אחרים). עובדה זו מקנה ללביד הלבנה חוזק ועמידות ובעקבות כך גם מחירו גבוה.

חריצים בדפנות למגירות לא יחזיקו משקל של המגירות והציוד שבהן בשידה במידות סטנדרטיות. אין מנוס ממסילות וכן, קיימות מסילות באורכים קבועים.

בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: שלום לכולם, עזרה למתחיל ביותר בבניית שידה.

הודעהעל ידי efraym » 09 נובמבר 2010, 13:13

תודה רבה הראל, הלידה כבר היתה ב"ה לפני כארבעה חודשים והבייבי עושה נחת.

הרקע שלי בנגרות הינו מצומצם למדי וכולל לא יותר מבניית כמה ארונות מחומרים שנחתכו וצופו בנגריות שונות, כמובן שלא בניתי מעולם שום דבר שדרש שימוש ביותר ממברגה ומסור שולחני.

לא חשבתי להשתמש בחריצים אלא רק במסילות, החריץ שדיברתי עליו הוא חריץ בדפנות המגירה בשביל להשחיל בתוכו את תחתית המגירה - דיקט או מזונית.
efraym
משתמש ותיק

אוקיי אשתדל לפרוש את השאלות שלי אחת אחת

הודעהעל ידי efraym » 09 נובמבר 2010, 16:01

איך מבצעים חריץ בדופני מגירה על מנת להכניס בו את הדיקט התחתון??
efraym
משתמש ותיק

Re: אוקיי אשתדל לפרוש את השאלות שלי אחת אחת

הודעהעל ידי harel » 09 נובמבר 2010, 16:17

אם קצת יותר ידע הייתי אומר לך שבאמצעות ראוטר.
לפי השאלות (מבלי חלילה לפגוע, אנחנו פה לעזור) הייתי מציע לבצע זאת באמצעות מסור שולחני שהלהב שלו בגובה 8-6 מ"מ. אתה מצמיד את הגדר מרחק של עד 1 ס"מ מהלהב ומעביר את 4 הפאות של המגירה בזהירות.

שים לב לתגובה שלי ולתקן הישראלי בשרשור שהעברתי לך בהודעה הקודמת. בטיחות הבכורה שלכם - מעל הכל.

בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי efraym » 09 נובמבר 2010, 16:32

קראתי עתה את השרשור ההוא, ובאמת אני חושב על זה כעת.

איך אני יכול לוודא שהשידה לא תתהפך כשכל המגירות פתוחות? יש אפשרות כזו בכלל?

משום מה לא נראה לי שהשידות שראיתי בחנויות עומדות בקריטריון הזה.

כמו כן, מה הכוונה שהמגירות לא תסגרנה עד הסוף? אלא מה? הן תהיינה מגירות פתוחות? שוב, בכל השידות שראיתי המגירות נסגרות עד הסוף.

אלא אם הכוונה היא למסילות עם סטופרים שהן יקרות מאוד.
efraym
משתמש ותיק

הודעהעל ידי harel » 09 נובמבר 2010, 17:06

את המגירות פותחים אחת אחת שכולן עמוסות. תפתח את כולן שהן עמוסות - ברור שיתהפך.
מסילות למגירות שידת החתלה הן אכן עם סטופרים כפולים. גם למניעת טריקה על האצבעות של התינוק וגם למניעת פתיחה אקראית ע"י התינוק.
ברור שלא כל השידות שראית נושאות תו תקן.
על בטיחות משלמים.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי efraym » 09 נובמבר 2010, 17:15

אוקיי

אז זה כבר נשמע הגיוני יותר, אם אני זוכר נכון אז בשרשור שלינקקת לי משתמע שצריך שהשידה לא תתהפך גם כשכל המגירות מלאות ופתוחות וזה נשמע לי מעט הזוי.

יש לך מושג איפה קונים ומהי העלות של זוג מסילות כאלו??

אני מדבר על שידות של החברות המובילות כמו משכל וסגל וטל ובכולן לא ראיתי מסילות מיוחדות וכמובן שלא נראה לי שהן אינן מתהפכות כשכל המגירות עמוסות ופתוחות.

אלא אם ההבנה בתקן הנ"ל הוא שילד שפותח ת'מגירה ונתלה עליה לא יוכל להפוך ואז באמת אין צורך שכולן תהיינה פתוחות ועמוסות בבדיקה.
efraym
משתמש ותיק

איך מחליקים את הקנט, ואיך יוצרים "אצבעות" לחיבור מ

הודעהעל ידי efraym » 10 נובמבר 2010, 13:37

בהנחה שהפלטה אותה אני מתכונן לרכוש מוקצעת כבר בשני צדדיה, מה שישאר לי לעשות זה להחליק ולהקציע את הקנטים שיווצרו אחרי החיתוך.

איך בדיוק עושים את זה?

נקודה שניה = חיבור בין פינות של מגירה ע"י "אצבעות"

אני מתכנן לבנות מגירות על מסילות מתכת, את הפינות של דפנות המגירה אני רוצה לחבר ע"י יצירת מעין אצבעות בקצה כל דופן ולשלב את הדפנות אחת עם השניה ולהדביק.

האם זה מעשי וכדאי לחובבן שכמוני?

איזה חיבור יהיה נכון יותר עבורי?
efraym
משתמש ותיק

Re: איך מחליקים את הקנט, ואיך יוצרים "אצבעות" לחיב

הודעהעל ידי aaron burg » 10 נובמבר 2010, 16:21

א. כל הכבוד להראל על הסבלנות ועל התשובות וההסברים
ב. אפרים, קשה מאד ללמד נגרות בהתכתבות. נראה לי שכדאי לך לחפש נגר או נגריה שיעזרו לך בפרוייקט. דברים שלא רואים בהתכתבות רואים בנגריה.
ג. לא תמיד פרוייקט עצמי יוצא יותר זול מקניה מנגר. בעיקר כאשר מדובר בחומרים באיכות גבוהה, עבודה איכותית ועמידה בתקנים, כפי שהראל ציין לתו תקן יש מחיר.
בהצלחה
aaron burg
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים