חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

תכנון שידת החתלה - המשך דיון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

תכנון שידת החתלה - המשך דיון

הודעהעל ידי natanitai » 24 ספטמבר 2010, 20:02

שלום לכולם וחג שמח. שמי איתי
אני חדש בפורום ונתקעתי באותה הנקודה בדיוק
התקן (ת"י 5115) דורש שהשידה לא תתהפך אם כל מגירה עמוסה (10-15 ק"ג) אני יודע שיש דרך אחת לעשות את זה עם מנגנון שמאפשר לפתוח רק מגירה אחת כל פעם. כמו בשידת מיגרות משרדית.

זה נראה לי יקר ומסורבל. האם יש למישהו רעיון איך לפתור את בעיית ההתהפכות בנגרות בלבד ולא בפרזול?

שאלה שניה: לפי מיטב הבנתי התקן דורש מעקה למשטח ההחתלה מ3 ואולי אף 4 צדדים. יש למישהו מושג מה גובה המעקה הנדרש?

חוץ מזה הרעיון של הראל להרחיב את עומק משטח ההחתלה לכיוון הקיר בחלק שניתן להסיר ואז מתקבלת שידה בעומק סטנדרטי של 60 ס"מ נראה לי רעיון מצוין.

תודה לכל המשיבים
natanitai

Re: תכנון שידת החתלה - המשך דיון

הודעהעל ידי harel » 25 ספטמבר 2010, 02:50

אתה עושה סלט... אנסה לעשות לך קצת סדר.
ראשית, ה"רעיון" לא שלי - הוא של "שילב".
אין שום פרזול שמונע משידה להתהפך. יציבותה של שידת החתלה נבדקת במספר בדיקות, בדיקה אחת לדוגמה היא כשכל המגירות פתוחות למחצה, והמגרה העליונה מועמסת ב-12 ק"ג חשוב ביותר שבמקרה כזה השידה תישאר יציבה ובטוחה, ולא תתהפך. כל שידה שתהיה עמוסה וכל המגירות יפתחו יחדיו כשהן עמוסות - תתהפך. פתיחת כל המגירות העמוסות יחד לא ריאלית כי לא תהיה גישה לתכולה אלא של המגירה העליונה.
מאיפה הבאת את הרעיון שכל מגירה נפתחת בנפרד... אין לי מושג, מעולם לא נתקלתי בדבר כזה וזה נראה לי לא פרקטי.
תמיד אתה יכול לבטן את השידה לקיר :wink:
הפרזול הנדרש בתקן הוא למגירות. ליתר דיוק למסילות של המגירות. שם צריכים להיות 2 מעצורים. האחד שימנע מהמגירה להישלף במשיכה והשני שבטריקה המגירה לא תיסגר עד הסוף (על אצבעות הפעוט למשל). במסילות המתאימות לשידות כאלו בסגירה/טריקה המגירה נסגרת עד 3-4 ס"מ מהסף של השידה ויש להרים אותה טיפה למעלה על מנת שתשלים את הסגירה עד הסוף, פעולה שתינוק לא יכול לבצע לבד. אותו הדבר בפתיחה. להבדיל ממגירות רגילות שאתה פותח במשיכה בשידות החתלה ובכלל בחדרי ילדים המגירה נפתחת במשיכה סנטימטרים ספורים ויש למשוך אותה מעט למעלה, לעלות על המעצור שיש במסילה ואז לפתוח את המגירה לרווחה. שוב, גם כאן הרעיון הוא שתינוק (בעיקר בשלבים שמתחיל ללכת ונאחז בכל דבר... וידית של מגירה זה אחלה מאחז) לא יפתח את המגירות בכוחות עצמו.

לגבי מעקה הבטיחות... התקן קובע 3 צדדים, לא 4. מאיפה הבאת את הרביעי? למי הוא טוב? לרגליים של התינוק - בטוח שלא. גובה המעקב 4-5 ס"מ מטרתו לא למנוע מהתינוק ליפול מהשידה אלא למנוע מהמזרון הקטן של השידה להחליק יחד עם התינוק.

כמו שכבר הצעתי בשרשור הקודם... אל תכנסו לפרויקט כזה בטרם עשיתם חריש עמוק בין יצרני השידות הגדולים, ראיתם דוגמאות שיש להן תו תקן והעתקתם מהם את המידות.
אם לא חיתלת תינוק מימך, כמו שעולה מהשאלות שלך... בקש ממישהו שיש לו תינוק לראות מהו אופן החתלת התינוק, איפה התינוק שוכב ובאיזו זוית מול המחתל (אז תבין למה אין דופן רביעית), מה שמים על השידה חוץ מאת התינוק עצמו ואז תבין מה המידות הרצויות לך שהן מעבר למינימום המחייב בתקן (שהוא בטיחותי אולי אבל מאד לא פרקטי) וכן הלאה.
בהצלחה. 
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים