חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מחפש מדריך מפורט לבניית מדרגות ומעקות מעץ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: מחפש מדריך מפורט לבניית מדרגות ומעקות מעץ

הודעהעל ידי avnersi » 31 אוגוסט 2010, 09:21

דודו - תודה על התשובה
שלוש שתי שאלות לי אליך בבקשה:
1. לא כל כך הבנתי את נושא חיבור הצד אני תכננתי להשתמש בלוח צד ר20 ג5 ולחבר כל מדרגה עם 2 ברגים 6*100 מכל צד האם זה יספיק לדעתך?
2. מאחר וזה עליה לעליית גג אני מתכנן לעבוד עם עץ אורן מוקצע שהוא זמין יותר וזול יותר האם לדעתך הוא מספיק חזק?
3.בגלל מגבלה של אורך המקום ניתן לבנות מדרגות של עולה 18.5 מתקדם 21 האם זה מספיק .
4. מאחר ולא מצאתי אורן ברוחב 21 או יותר אני כנראה אשתמש ברוחב 20 אנא דעתך.
בתודה מראש
אבנר
אין לי SKYPE הנייד שלי זה 0526640881
אם לא יפריע לך

- מושיק אשמח להשאיל ממך את הספר רק שנראה לי שאנו מרוחקים כי אני גר באיזור ראש העין
אתה מגיע במקרה למרכז?
avnersi

Re: מחפש מדריך מפורט לבניית מדרגות ומעקות מעץ

הודעהעל ידי dudi » 31 אוגוסט 2010, 12:57

אבנר,
לפני הכל חשוב לציין שאני לא נגר מקצועי וכל שאני יכול לומר הוא מנסיוני הדל.
הכי טוב לך אם יכנסו לדיון גם בעלי מקצוע כמו אלכס לדוגמה.
ולתשובות:
1. אני מחבר מדרגות ע"י כירסום "תושבות" בעומק 1ס"מ בלוחות בצד ומקבע במסמרים. אין לי נסיון עם חיבור בעזרת ברגים.
2. ישנן טבלאות לחישוב היחסים סוג עץ, עובי, מפתח, עומס. לי אין. מה שאני עושה בד"כ זה ניסוי. שם את הלוח שאני חושב לשים ע"ג שני בלוקים במפתח המתוכנן, מעמיס משקל ומודד אם יש שקיעה (שם פלסטלינה ובודק אם נוצר בה שינוי). לדעתי אורן בעובי 5 במפתח 80 אמור להספיק.
3/4. יש כללי אצבע לבנית מדרגות אבל מעבר לכך יש את החיים. בדיוק השבוע פתח Saba_jackson שירשור "רעיון למדרגות תלולות אך נוחות" תעיף מבט ותראה שלכל מקום אפשר לבנות מדרגות. אתה צריך להתאים את המדרגות למקום שבו הן עומדות ולכן נראה לי שאם המידות שאתה מציין הן מה שמתאפשר ע"י חלוקה של גובה התקדמות למספר המדרגות לך על זה.

מאחר ואני גר בחו"ל SKYPE זה האופציה הכי ריאלית.
בהצלחה!
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־9 אורחים