חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

עידכון בנושא הטורבינה לצבע של GRACO .

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

עידכון בנושא הטורבינה לצבע של GRACO .

הודעהעל ידי Amir28 » 23 יוני 2010, 00:18

שלום רב בעבר התעייצתי בפורום לגבי צביעה בהתזה .

נסיתי לצבוע בעבר עם אקדח צבע - אפילו יש לי שני אקדחי צבע HVLP - אחד

פשוט ששימש לצביעת יסוד והשני אקדח איכותי של Devilbiss דגם GTI .

שני האקדחים מיועדים לחיבור לקומפרסור , השתמשתי בהם ממש מעט .

הבעייה הייתה שרציתי שיהיה לי מכשיר שאני יוכל לצבוע איתו בבית - אז התחלתי לברר לגבי קומפרסורים .

קומפרסור קטן מדי - לא טוב בשביל צבע , חוץ מזה נדרש מכשיר שיוחבר לקומפרסור ע"מ שלא יעברו מים לאקדח וכן חלק שיוחבר לקומפסור ע"מ שלא יעבור שמן לאקדח .

בנוסף קומפרסור מייצר -"ערפל" - כתוצאה מהלחץ הגבוה לו הוא נדרש ע"מ לפרק את החומר , לגבי אקדחי ה - HVLP - הם נותנים את האפקט אך ורק אם הם מוחברים לקומפרסור גדול - בדר"כ חובב ביתי ל מחזיק ציוד כזה בבית .

שנית כתוצאה מה"ערפל" שיוצר הקומפרסור התוצאה לא מספיק טובה .

אז חשבתי על חלופה - ואז התוודעתי למכשיר שנקרא טורבינה , שהוא בעזרת לחץ אוויר נמוך מצליח לפרק את הצבע , הוא הרבה פחות רועש - רעש כמו של שואב אבק - לעומת רעש מכאני חזק של קומפרסור .
לא נדרש מייבש מים או שמן , חוסך בצבע בערך ב- 30% .
אני קניתי טורבינה של חברת GRACO דגם 3800 - נרכשה משומשת מארה"ב , כשקיבלתי את המוצר היה לי בעיות עם האקדח - צינור שבור - שאמור לשאוב את הצבע - אז על ידי הקשה בגוגל הגעתי ליבואן בארץ בשם "גדניר" שיושב בת"א - עוד מהשיחה בטלפון הוא נשמע אדם מסביר פנים , ואכן הגעתי אליו לפני כשבועיים בפעם הראשונה ומאז עוד פעמיים , לצורך עזרה עם חלקים תקולים שהגיעו עם האקדח .

הוא עזר לי למרות שלא קניתי דרכו את הטורבינה - ובעצם הציל אותי מהוצאה כבדה , בנוסף הוא אדם חביב ביותר .

כן ירבו אנשים כמוהו בארץ - עזר ללא כל תמורה .
Amir28
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־9 אורחים