לחיתוך גלגלים עד לרדיוס 30 ס"מ או קוטר 60 ס"מ אני משתמש בג'יג שאראה פה. עיגולים גדולים מזה - רק באמצעות ראוטר ידני.
הג'יג בנוי ממוט מתכת (חתכתי חלק ממקדח כהה) בקוטר 3 מ"מ שמשמש כציר החיתוך ומפלטת MDF בה חורים בקוטר 3 מ"מ בשתי שורות בקפיצות של 1 ס"מ. השורה הימנית מתחילה 1 ס"מ מהביט והשורה השמאלית 1.5 ס"מ מהביט. הג'יג הספציפי מותאם לביט ישר 1/2 אינטש, אך ניתן לעבוד איתו גם בביטים אחרים ותוך כדי חיתוך העיגול גם לעצב את השפה שלו באמצעות ביט צורני.
הגי'ג מתחבר לשולחן הראוטר באמצעות TOGGLE CLAMP.
לדיוק מירבי אני ממקם את הג'יג כך שהקו של החורים יהיה מול מרכז הביט. בתמונה - מול המספרים השלמים. אם הייתי רוצה עיגול בקוטר 31 ס"מ הייתי ממקם את הג'יג כך שמרכז הביט (לרוחבו) יהיה מול שורת המספרים השמאלית ואת הפין שמשמם לציר החיתך הייתי ממקם בחור של 15.5.
בפלטה של העץ ממנה אני רוצה ליצור את העיגול אני מוצא את המרכז וקודח בה קדח 3 מ"מ. אני לא עובר בקידוח לצד השני של הפלטה (שיהיה כלפי מעלה) אלא משאיר 3-4 מ"מ. באמצעות מחוגה אני מצייר את העיגול על הפלטה וחותך במסור סרט או ג'יקסו את העיגול למידה של 1-2 מ"מ יותר מהמידה הרצויה.
כשהג'יג מחובר לשולחן הראוטר אני מניח את הפלטה עם הפנים כלפי מעלה ומחדיר את הפין המתכתי לקדח של מרכז העיגול שאני רוצה לחתוך. הפעלה של הרוטר וסיבוב של הפלטה על גבי הג'יג ויש לך עיגול באופן הכי בטיחותי, חלק ומדוייק שמוכר לי.