חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מכבש להדבקות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מכבש להדבקות

הודעהעל ידי harel » 26 מאי 2010, 06:14

לקראת עבודה מסויימת שאני מתכנן ללמוד לבצע (אם וכאשר יצא מזה משהו אשתף אתכם) הייתי צריך ליצור מכבש להדבקת החלקים. המכבש הוא למעשה בורג לחץ (PRESS SCREW) שמיועד להדבקת פורניר, לבידים וכד'. יכול להתאים גם לחרטים שמדביקים סיגמנטים. מידות הפלטה 32X32. הדבקת באמצעות הPRESS מבוצעת בין שני לוחות סנדוויץ לבנה שנחשבים ללביד החזק והישר ביותר בגלל עוביין הדק של השכבות המרכיבות את הלביד (עוד לא חתכתי אותם אז הם לא בתמונה). את הPRESS SCREW עצמו רכשתי בארה"ב ב- 19$ (לא מצאתי בארץ כזה למרות שאפשר לאלתר דבר דומה).

לא מצאתי תוכנית למכשיר הזה אבל השתמשתי בתמונה שמצאתי ברשת שהיתה השראה די טובה. השתמשתי בעץ אורן 5X10 (עובי מוקצע 4.4 ס"מ). הפלטה מחוברת לרגליים באמצעות 3 דיבלים 10 מ"מ ושקועה סנטימטר בתוך הרגל. הקושרת העליונה גם שקועה 1 ס"מ ברגל ומחוברת באמצעות חיבור סין-גרז שבולט החוצה ובוצע באמצעות מתקן ייעודי שמתחבר למקדחת העמוד.
הגבהת הפלטה נועדה לאפשר גישה לקליבות מהצדדים שלעיתים יש בהן צורך.  
קבצים מצורפים
press 1.jpg
press 2.jpg
press 3.jpg
press 4.jpg
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: מכבש להדבקות

הודעהעל ידי aaron burg » 26 מאי 2010, 08:38

תתחדש. נראה מצויין
aaron burg
סופר משתמש

הודעהעל ידי Saba_jackson » 26 מאי 2010, 14:50

ממש יפה ושימושי!!
איך עשית חורים מרובעים...?
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 26 מאי 2010, 21:29

עבודה יפה מאוד.
שאלה: את התותב שדרכו עובר מוט התבריג, בקורה האופקית, מחדירים בכוח? בהברגה? מה גורם לו לא להישלף החוצה?
עוד שאלה: אפשר גם להכין בזה משהו לאכול?
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

תשובות

הודעהעל ידי harel » 27 מאי 2010, 03:02

לביצוע קידוח מרובע יש מכונה ייעודית כמו זו של JET http://www.rockler.com/product.cfm?page=1250
או מה שיש לי ועולה רבע מחיר.
אני רכשתי את ההתקן הבא שמתלבש על צוואר מקדחת העמוד מעל הפוטר http://grizzly.com/products/H7789.

במקרה של מקדחת העמוד, המפסלת בצורת הריבוע מקובעת לצוואר המקדחה כך שהיא רק עולה ויורדת ולא מסתובבת עם המקדח שמושחל בתוכה ומחובר לפוטר ככל המקדחים. המפסלת חודרת לעץ באמצעות הורדת ידית המקדחה בעוד שהמקדח שבתוכה מתמודד עם מרכז הריבוע ומעלה למעלה את פסולת הקידוח, כך שהמפסלת מנקה רק עם הדפנות ועושה עבודה מדויקת ומעולה. את שני החורים המרובעים במקרה שלי של 4ס"מ X 4ס"מ (מעט יותר) ביצעתי בפחות מ10 דקות. כמובן שניתן להגביל את עומק הקידוח ולא חייבים להמשיך עד לצידה השני של הקורה.

לבגי הPRESS עצמו. התלבטתי באם לבצע את כולו מאורן או שלהמתין עד שתהייה לי כמות מספקת של מייפל או בוק. משיטוט באתרים בחו"ל לא צריכה להיות סיבה לאורן בחתך שהשתמשתי שלא לעמוד בדחיקה של עד חצי טון. בעץ קשה כמו הלב סגול שבתמונות הצלחתי לסובב מהמגע הראשוני בעץ 2.5 סיבובים של הידית להידוק מושלם. בתמונות שצרפתי לתגובה הזו הכנסתי משקל אדם והפעלתי עליו לחץ של חצי סיבוב מהמגע במשטח הזכוכית (חראם על המשקל :wink: ) והגעתי ליותר מ-160 ק"ג. אני מאמין שלהדבקות שלנו 300-500 ק"ג מספק לחלוטין... אליקו, אני ו2-3 פלדמנים :lol: .

לשאלת התותב, אכן הוא מעט קוני ונכנס בלחץ לעץ מאחר והוא מורכב מלמטה אין סיבה שישתחרר למרות שיש מקום לשני ברגים שיחברו אותו לעץ.

מכבש גבנים (לגבינות) עובד דומה אבל שם אין צורך בכזו עצמה. בענף הדפוס והתבליטים מכבש כזה בהחלט יתקבל בברכה.

להכין משהו לאכול? אולי מצות. אבדוק בפסח ואחזור אליך עם תשובה.
קבצים מצורפים
press 5.jpg
press 6.jpg
press 7.jpg
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

המלצה קטנה

הודעהעל ידי najimovm » 29 מאי 2010, 16:09

בזמן הדבקה עלול לנזול דבק החוצה. אם לא מנקים לחלוטין, מה שקשה מאוד, מה שאת מדביק עלול להידבק גם למתקן, מכיוון שכולו מעץ.
כדאי לצבוע בלכה, או פשוט לצפות בסלוטייפ שקוף, ואז ניתן גם להחליף מדי פעם.
דבק נגרים פשוט לא נדבק לזה כי הוא לא יכול להיספג לסלוטייפ.
najimovm
סופר משתמש

Re: המלצה גדולה

הודעהעל ידי harel » 29 מאי 2010, 19:36

אתה צודק לגמרי מתן.
עדיין לא עשיתי גימור ל-PRESS אני חושב שאסתפק בסנדינג סילר, זה לא צריך להיות יפה אלא שימושי ועמיד לאורך זמן.
דבק עודף מהלחץ נדבק למשטח, לא רק במתקן הPRESS אלא בכל הדבקה בין אם על הקליבות או לעץ שבא להגן על העובד הקלוב. מה שאני עושה זה פשוט להדביק על גבי נייר אפיה או שאריות נייר אפיה. בד"כ באפייה גוזרים את הנייר שיתאים לתבנית. השאריות נפלאות לנגרות וצריך פשוט לשמור אותן. נייר האפיה לא סופג את הדבק והפתרון הזה הרבה יותר נוח מנייר דבק.
מצאת עבודה אחרי שסיימת את הקורס של משרד העבודה?
ספר קצת.. שתף בעבודות שלך..  
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים