חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

האם בצביעת פרגולה כדאי לשייף בין שני השכבות?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

האם בצביעת פרגולה כדאי לשייף בין שני השכבות?

הודעהעל ידי zvika61 » 13 אפריל 2010, 12:17

שלום.
אני צובע פרגולה בורנית על בסיס טרמפנטין.
המוכר אמר לי לצבוע שני שכבות.
האם כדאי לשייף ביניהם?
zvika61

Re: האם בצביעת פרגולה כדאי לשייף בין שני השכבות?

הודעהעל ידי moshik » 13 אפריל 2010, 12:58

ככל שהעץ יהיה יותר חלק בזמן שהוא אטום המים יחליקו ממנו והלאה וישפרו את
העמידות שלו לרטיבות.
אם הפרגולה קיימת כבר אז אין טעם לשייף במשייפת זה יהיה קשה וגם יגדיל את הסבירות לפגיעה בשיכבה הראשונה (שיוף יתר).אפשר לעבור עם נייר זכוכית ביד
בצורה עדינה זה לא יכול להזיק.
אם העץ הוא לפני הרכבה אז בהחלט אפשר לשייף בעדינות עם משייפת לפני שכבה שניה.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 13 אפריל 2010, 16:17

כמו שמושיק אמר, כדאי להכין את העץ, זה עוזר...
אני לא רואה טעם לשייף בין השכבות יותר מאשר אולי מעברון קטן כדי ליצור כמה סריטות (כדי שהשכבה השניה תיתפס יותר טוב על הראשונה) - בוודאי לא שיוף יסודי...

אתה בוודאי לא רוצה שיתקעו להם "קוצים" ברגליים/ידיים, בגלל שהתעצלת לשייף (שוב מדובר לפני צביעה בכלל...).

בהצלחה ותעלה תמונות של הפרגולה כשתסיים!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי ranshara » 13 אפריל 2010, 21:03

תמיד כדאי לשייף בין שכבות
רן.
ranshara
מנהל פורום

Re: ֳ₪ֳ ֳ­ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ÷ ֳ´ֳ¸ֳ¢ֳ¥ֳ¬ֳ₪ ֳ«ֳ£ֳ ֳ© ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ¹ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¥ֳ÷?

הודעהעל ידי elico » 13 אפריל 2010, 22:43

ֳ¬ֳ  ֳ¶ֳ©ֳ©ֳ°ֳ÷ ֳ ֳ­ ֳ₪ֳ´ֳ¸ֳ¢ֳ¥ֳ¬ֳ₪ ֳ«ֳ¡ֳ¸ ֳ·ֳ©ֳ©ֳ®ֳ÷ ֳ¥ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ÷ֳ₪ ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ²ֳ₪,
ֳ¹ֳ ֳ¦ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ§ֳ©ֳ©ֳ¡ ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ²ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ₪ֳ¸ֳ ֳ¹ֳ¥ֳ°ֳ₪ <ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ¬ֳ´ֳ¸ֳ¢ֳ¥ֳ¬ֳ₪ ֳ§ֳ£ֳ¹ֳ₪>

ֳ®ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ₪ֳ¥ֳ¥ֳ¸ֳ°ֳ©ֳ÷ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ²"ֳ¡ ֳ¹ֳ®ֳ¯, ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ÷ ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ₪ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¥ֳ÷,
ֳ¬ֳ·ֳ¡ֳ¬ֳ÷ ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ©ֳ´ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ«ֳ¬ ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ₪ֳ²ֳµ ֳ²ֳ£ֳ©ֳ³ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ¡ֳ®ֳ¨ֳ¬ֳ©ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ¸ֳ¥ֳ¬ֳ¸,
ֳ·ֳ§ ֳ¡ֳ§ֳ¹ֳ¡ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ₪ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ®ֳ÷ֳ«ֳ₪ֳ₪ ֳ¡ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ¹ֳ°ֳ©ֳ₪, <ֳ«ֳ£ֳ ֳ© ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ­ ֳ¬ֳ°ֳ±ֳ¥ֳ÷ ֳ²ֳ¬ ֳ§ֳ÷ֳ©ֳ«ֳ₪ ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ¸ֳ ֳ¥ֳ÷ ֳ ֳ­ ֳ₪ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ©ֳ÷ֳ·ֳ¡ֳ¬ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ₪ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ©>
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: אחידות בצביעה?

הודעהעל ידי zvika61 » 14 אפריל 2010, 16:19

הפרגולה חדשה ועוד לא הורכבה.
לגבי האחידות, הצלחתי להגיע לאחידות על ידי מעבר עם המברשת מתחילת הקורה לסופה בלי הפסקות, החיבורים בין שורה לשורה מיטשטשים לאחר כמה דקות.
מה שהיתה לי בעיה זה לקבל אחידות בצדדים ובחלק התחתון, דהיינו להימנע מנטיפות וגלים (עקב כח המשיכה), ומסימני ההנחה בתחתית הקורה. וביצוע תיקונים מאוחרים מסבך עוד יותר. אודה למי שיוכל לעזור לי בזה.
(בטמבור אמרו לי לצבוע עם מעט חומר. עדיין לא נראה לי שזה יפתור את כל הבעיה. אנסה.)
דרך אגב:איך צובעים במטלית? ובאיזה מטלית?.
zvika61

Re: ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪?

הודעהעל ידי elico » 16 אפריל 2010, 13:31

ֳ§ֳ¬ֳ· ֳ®ֳ₪ֳ±ֳ©ֳ¡ֳ₪ ֳ¹ֳ«ֳ£ֳ ֳ© ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ¡ֳ®ֳ¨ֳ¬ֳ©ֳ÷ ֳ₪ֳ©ֳ  ֳ¡ֳ¢ֳ¬ֳ¬ ֳ₪ֳ°ֳ¦ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ÷, ֳ¥ֳ¬ֳ  ֳ¹ֳ¡ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ ֳ© ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ ֳ¬ֳ₪ֳ®ֳ°ֳ², ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ₪ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ₪ֳ©ֳ  ֳ«ֳ´ֳ¥ֳ¬ֳ₪ ֳ¥ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ× ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ²ֳ¶ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ ֳ¬ֳ¥ ֳ¡ֳ ֳ®ֳ¶ֳ² ֳ¹ֳ¸ֳ¶ֳ©ֳ÷ ֳ¬ֳ₪ֳ®ֳ°ֳ² ֳ®ֳ₪ֳ­,

ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ¡ֳ®ֳ¨ֳ¬ֳ©ֳ÷ ֳ₪ֳ©ֳ  ֳ¨ֳ¥ֳ¡ֳ₪ ֳ®ֳ¡ֳ£ ֳ¨ֳ¸ֳ©ֳ·ֳ¥ <ֳ¥ֳ«ֳ£ֳ¥'> ֳ¹ֳ ֳ©ֳ°ֳ¥ ֳ®ֳ¹ֳ ֳ©ֳ¸ ֳ ֳ§ֳ¸ֳ©ֳ¥ ֳ±ֳ©ֳ¡ֳ©ֳ­, ֳ¥ֳ₪ֳ®ֳ₪ֳ£ֳ¸ֳ©ֳ¯ ֳ¢ֳ­ ֳ§ֳ¥ֳ´ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ÷ֳ¥ֳ«ֳ¥ ֳ±ֳ´ֳ¥ֳ¢, <ֳ ֳ°ֳ© ֳ¬ֳ  ֳ°ֳ©ֳ±ֳ©ֳ÷ֳ©>,

ֳ¡ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ³,
ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ₪ֳ®ֳ°ֳ² ֳ¢ֳ­ ֳ®ֳ¦ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ÷, ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ¬ֳ¨ֳ¡ֳ¥ֳ¬ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ₪ֳ®ֳ¨ֳ¬ֳ©ֳ÷ ֳ¡ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ¢ֳ£ֳ¥ֳ¬ֳ₪ , ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ±ֳ§ֳ¥ֳ¨ ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ²ֳ¬ ֳ¶ֳ©ֳ£ֳ© ֳ®ֳ©ֳ«ֳ¬ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ²,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים