השבוע שייפתי עשרה שולחנות שהיו צבועים בפוליאור - גודל כל שולחן 1.1*2.5 מטר .
השולחנות נצבעו עם צבע דו רכיבי פוליאורטני של נירלט - אוניקריל .
נאמר לי שעלי לשייף את הצבע הקיים על השולחנות עד שאני רואה את העץ .
בתחילה ניסתי לשייף את השולחן בעזרת מלטשת חשמלית של בלק&דקר - מללטשת עגולה .
במהירות הכי גבוהה שלה עם ניירות ליטוש מחוספסים יחסית כמו 60,80 היא בקושי הצליחה להוריד את הצבע .
הלכתי לשכור מלטשת סרט של בוש - העלות ל - 24 שעות 140 ש"ח , לא כולל ניירות ליטוש שכל אחד עולה 9 ש"ח .
המלטשת ששכרתי היא עולם אחר לגמרי - הורידה את הצבע בקלות יחסית .
לאחר שהורדתי את כל הצבע וניקתי את השולחן לגמרי מאבק .
חיברתי שוב את המלטשת העגולה - ושייפתי עד נייר 400 העץ יצא חלק לגמרי - ניקתי שוב מאבק .
ואז צבעתי על העץ עם צבע דו רכיבי של נירלט בשם אוניקריל - השולחנות עומדים בחוץ - לכן היכן שקניתי את הצבע הומלץ לי על ידי המוכר הצבע הנ"ל - נאמר לי שהוא עמיד נגד שחיקה - קרני U.V. - והוא צבע תעשייתי חזק - שאם יש ליכלוך של אוכל , אבק וכו' - הוא מתנקה בקלות - לעומת הפוליאור ששם הליכלוך לא יורד ממנו .
המוכר אמר לי שלא צריך לצבוע יסוד לבן לפני האוניקריל מה שמפליא אותי עד עכשיו - לדעתי כן צריך - ע"מ לכסות את העץ ביותר קלות .
הכנתי את האוניקריל לפי ההוראות - 1 ליטר צבע לדוגמא מוסיפים לו 200 גרם מקשה ו - 120 מ"ל מדלל 11 .
מערבבים היטב - בתחילה ניסתי לצבוע עם פיסטולט עם דיזה 1.4 מ"מ - הצבע בקושי עבר , החלפתי לדיזה 1.8 מ"מ הצבע יצא אך עדין לאט .
לבסוף ראיתי שמשום מה שההתזה לא יוצאת לי טוב - ניקתי את הפיסטולט עם המדלל שלו - ובהתזה של המדלל - המדלל יוצא מהאקדח בקצב מהיר ומצויין .
למה הצבע יוצא לי בקושי מהאקדח והמדלל יוצא לי בקלות ? .
הקומפרסור שאיתו עבדתי הוא 25 ליטר - 2.5 כ"ס .
לבסוף המוכר שממנו קניתי את הצבע המליץ לי לצבוע עם רולרים מיוחדים שעלות כל אחד מהם 60 ש"ח - צבעתי את השולחנות בצבע לבן מבריק .
למרות שהרטבתי את הריצפה בהמון מים - עדין רואים נקודות קטנות של אבק .
המטרה של הצביעה : שאם יהיה ליכלוך של אוכל , אבק הוא ירד ושהצבע יהיה עמיד נגד שריטות .
נאמר לי היכן שהשכרתי את המלטשת - שאקדח צבע HVLP - לא נותנים את החיסכון בצבע אלא עם עובדים עם קומפרסורים של 10 כ"ס לפחות אם לא יותר אני לא זוכר במדויק - אבל הוא התכוון לקומפרסורים מפלצתיים .
הוא אמר לי בנוסף שעדיף לצבוע עם טורבינה - הוא אמר שהיא מייצרת פחות גזים באוויר .
אשמח לקבל הסברים - בנושא הקשיים בהתזה .
תודה מראש , אמיר .