חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אני צריך עזרה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

אני צריך עזרה

הודעהעל ידי aaron burg » 22 פברואר 2010, 10:24

פעם חשבתי שיש צבע וזהו. היום כאשר אני קורא על עבודות החברים או על עבודות שונות שמוצגות באתרים השונים, אני נתקל בשמות של מוצרים שונים לפינש.
הייתי שמח לקבל הסבר, או הפניה, מה עושים המוצרים השונים.
שאלק
לכה
ורניש
סטיינד
בייצ
סילר
צבעים על בסיס של מים
צבעים על בסיס של עץ
ווקס
בקיצור ללמוד מתי יש להשתמש בכל אחד מן המוצרים הנ"ל.

אני בדרך כלל משתשמש בשמן פשתן, לכה או צבע רגיל.
תודה
aaron burg
סופר משתמש

Re: אני צריך עזרה

הודעהעל ידי ranshara » 22 פברואר 2010, 11:22

תגדיר בבקשה
לכה
צבע רגיל
תודה רן.
ranshara
מנהל פורום

הודעהעל ידי aaron burg » 22 פברואר 2010, 11:42

צבע רגיל - הכוונה לצבע הנמרח על העץ במטרה לשנות את צבעו המקורי לצבע שונה לחלוטין, למשל למרוח אורן בצבע אדום. לאחר הצביעה אין אפשרות לזהות את סוג החומר אותו צבענו.

לכה - חומר שקוף או מגוון אשר לאחר מריחתו על העץ עדיין ניתן לראות העץ.

האם ההסבר מספיק?
aaron burg
סופר משתמש

הודעהעל ידי zigi » 22 פברואר 2010, 13:00

בקרוב תהיה סדנת צבע לאנשי הפורום ופורום וואלה, שם ניתן יהיה ללמוד קצת יותר לעומק בנושאי צביעה.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי ranshara » 22 פברואר 2010, 14:21

שלייף לאק:
יסוד ולכה אטומים על בסיסים שונים.

לכה:
מושג כללי ישנה לכה על בסיסים שונים למטרות שונות שקופות או אטומות.

ורניש:
ורניש כמו הלזור צבע לחוץ ע"ב טרפנטין

סטיין ובייץ:
מגוון לעץ בדרך כלל כאשר רוצים לשמר את הטקסטורה של העץ ניתן לדלל במים טינר או אצטון, ניתן להוסיף מגוון ליסוד או ללכה.

סילר:
יסוד חד רכיבי ע"ב ניטרו
צבעים על בסיס מים:
יסוד ולכה ע"ב מים המדוללים במים.

צבעים על בסיס פוליאוריטן:
יסוד ולכה ע"ב טינרים חומר דו רכיבי.

ווקס:
שמן למריחה על רהיטים לפי דעתי לא יעיל מכיוון שהוא אוסף אבק והופך אותו לבוץ.

רן.
ranshara
מנהל פורום

הודעהעל ידי aaron burg » 23 פברואר 2010, 08:11

רן, תודה רבה על הפרוט.
אני מקווה שהסבר למה מתאים כל אחד מן המוצרים אקבל בסדנה שזיגי מארגן.
aaron burg
סופר משתמש

Re: ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ­ ֳ¥ֳ¹ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­

הודעהעל ידי elico » 23 פברואר 2010, 09:08

ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ֳ¥ֳ¯ ֳ¸ֳ¯ ֳ«ֳ¡ֳ¸ ֳ²ֳ°ֳ₪ ֳ¬ֳ× ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ«ֳ¬

ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ₪ֳ°"ֳ¬ ֳ®ֳ§ֳ¥ֳ¬ֳ·ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ®ֳ¹ֳ´ֳ§ֳ¥ֳ÷,

ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£
ֳ ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ­
ֳ¢ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯
ֳ¥ֳ¢ֳ®ֳ¸
ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ­ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¬2 ֳ®ֳ¨ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸, ֳ¡ֳ°ֳ´ֳ¸ֳ£ ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ©ֳ§ֳ£ ֳ²ֳ­ ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ ֳ§ֳ¸

ֳ±ֳ¥ֳ¢ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ®ֳ©ֳ°ֳ©ֳ₪ֳ­, ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ¹ֳ®ֳ¯ ֳ¨ֳ©ֳ·/ֳ´ֳ¹ֳ÷ֳ¯, ֳ´ֳ¬ֳ¥ֳ©ֳ©ֳ£, ֳ¥ֳ¥ֳ·ֳ±, ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ²ֳ£ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ¬ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ­ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ²ֳµ, ֳ¥ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ₪ֳ¯ ֳ«ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¥ֳ₪ֳ¯ ֳ«ֳ¢ֳ®ֳ¸, ֳ²ֳ­ ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¬ֳ₪ֳ¥ֳ±ֳ©ֳ³ "ֳ®ֳ¢ֳ₪" <ֳ¡ֳ©ֳ©ֳµ ֳ²"ֳ¡ ֳ¨ֳ©ֳ°ֳ¸ ֳ ֳ¥ ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¨ֳ¸ֳ¬ֳ© ֳ¬ֳ´ֳ© ֳ₪ֳ¸ֳ«ֳ¡ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¥ֳ₪ֳ¥ֳ¸ֳ ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ£ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ¬ ֳ¹ֳ®ֳ¥ֳ´ֳ©ֳ²ֳ¥ֳ÷ ֳ²ֳ¬ֳ©ֳ¥>

ֳ₪ֳ±ֳ©ֳ¬ֳ¸ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ¹ ֳ¢ֳ­ ֳ¬ֳ ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ­, ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ«ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ× ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪

ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ­ ֳ₪ֳ¹ֳ·ֳ¥ֳ´ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ®ֳ§ֳ¶ֳ₪ ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ²ֳ£ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ¬ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ¢ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯ , ֳ¥ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ­ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¢ֳ­ ֳ¡ֳ÷ֳ¥ֳ¸ ֳ¢ֳ®ֳ¸
ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ₪ֳ·ֳ¬ֳ ֳ±ֳ© ֳ¬ֳ®ֳ¹ֳ¬ ֳ®ֳ¥ֳ´ֳ©ֳ² ֳ²ֳ¬ ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ¨ֳ¸ֳ´ֳ°ֳ¨ֳ©ֳ¯ ֳ¥ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ²ֳ£ ֳ¬ֳ¹ֳ®ֳ¹ ֳ₪ֳ¯ ֳ«ֳ®ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¥ֳ₪ֳ¯ ֳ«ֳ¢ֳ®ֳ¸, <ֳ₪ֳ®ֳ§ֳ®ֳ©ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ¹ֳ®ֳ¯ ֳ´ֳ¹ֳ÷ֳ¯ ֳ«ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¥ֳ ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ­ ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ©ֳ¥>
ֳ«ֳ°"ֳ¬ ֳ₪ֳ©ֳ ֳ«ֳ¨ ֳ¥ֳ¥ֳ¸ֳ°ֳ©ֳ¹ ֳ¹ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ²ֳ£ ֳ¬ֳ÷ֳ°ֳ ֳ© ֳ§ֳ¥ֳµ ֳ·ֳ¹ֳ©ֳ­, ֳ¹ֳ§ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ¢ֳ¡ֳ¥ֳ₪ֳ₪, ֳ¥ֳ ֳ§ֳ¥ֳ¦ֳ© ֳ¡ֳ¸ֳ· ֳ°ֳ ֳ©ֳ­
ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ­ ֳ©ֳ¹ֳ°ֳ­ ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ© ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ²"ֳ¡ ֳ®ֳ©ֳ­,

-ֳ¡ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ¡ֳ¹ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ®ֳ±ֳ¥ֳ¢ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ¥/ֳ ֳ¥ ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸/ֳ©ֳ ֳ«ֳ¨ ֳ¥ֳ¸ֳ°ֳ©ֳ¹ ,ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ¬ֳ  ֳ°ֳ©ֳ÷ֳ¯ ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ­ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ÷ ֳ¢ֳ®ֳ¸ ֳ¹ֳ¬ ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ®ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ±ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ²ֳ¬ֳ©ֳ₪ֳ­, ֳ¬ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ®ֳ²ֳ«ֳ¡ֳ© ֳ¹ֳ§ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ₪ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ²ֳ£ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ«ֳ×-

ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ­ ֳ ֳ¨ֳ¥ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ­ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¸ֳ· ֳ¬ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ₪ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¥ֳ₪ֳ ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ­ ֳ¬ֳ´ֳ© ֳ£ֳ¸ֳ¢ֳ÷ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ¦ֳ· ֳ¥ֳ₪ֳ¹ֳ§ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ«ֳ¹ֳ²ֳ¬ֳ©ֳ₪ֳ­ ֳ©ֳ©ֳ¥ֳ¹ֳ­ ֳ¢ֳ®ֳ¸ ֳ¹ֳ¬ ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ®ֳ±ֳ¥ֳ¢ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ­

ֳ±ֳ¥ֳ¢ֳ© ֳ₪ֳ¬ֳ«ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ¢ֳ®ֳ¸, ֳ¥ֳ°ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ´ֳ© ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ₪ֳ®ֳ¥ֳ¶ֳ¸, ֳ´ֳ°ֳ©ֳ­/ֳ§ֳ¥ֳµ, ֳ¹ֳ§ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ¢ֳ¡ֳ¥ֳ₪ֳ₪/ֳ°ֳ®ֳ¥ֳ«ֳ₪, ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷/ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪, ֳ¥ֳ¦ֳ®ֳ¯ ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¹ ֳ°ֳ£ֳ¸ֳ¹
ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ¬ֳ·ֳ¡ֳ¬ֳ÷ ֳ ֳ´ֳ·ֳ¨ ֳ÷ֳ¥ֳ¶ֳ ֳ₪ ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ© ֳ₪ֳ¬ֳ«ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ£ֳ¥ ֳ¸ֳ«ֳ©ֳ¡ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ÷ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ¡ֳ¶ֳ² ֳ¡ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪, ֳ¥ֳ¡ֳ§ֳ£ֳ¸ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ±ֳ¨ֳ¸ֳ©ֳ¬ֳ©

ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ¬ֳ ֳ· ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ ֳ´ֳ¥ֳ·ֳ±ֳ© ֳ¡ֳ¸ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ¸ֳ· ֳ¹ֳ¥ֳ°ֳ¥ֳ÷ <ֳ²ֳ£ 100% ֳ¡ֳ¸ֳ·>
ֳ₪ֳ®ֳ¨ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ¬ֳ· ֳ¬ֳ₪ֳ©ֳ¸ֳ ֳ¥ֳ÷ ֳ«ֳ©ֳ¶ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§, ֳ¥ֳ¬ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ«ֳ× ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ­ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ®ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ© ֳ¥ֳ₪ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ¥ֳ¶ֳ¸,
ֳ«ֳ«ֳ¬ ֳ¹ֳ ֳ§ֳ¥ֳ¦ֳ© ֳ₪ֳ¡ֳ¸ֳ· ֳ²ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ­, ֳ«ֳ× ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ₪ֳ·ֳ´ֳ©ֳ£ ֳ²ֳ¬ ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ©ֳ÷ ֳ¥ֳ±ֳ¨ֳ¸ֳ©ֳ¬ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ ֳ§ֳ£ֳ¸ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ²
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים