שלום לחברי הפורום,
זהו, הגענו לרגע שבו אנחנו משנסים מותניים, ועל היכולות הטכניות והגמישות של האתר אנחנו "מלבישים" תכנים עשירים שיילכו וישתפרו עם הזמן. כדי שזה יעבוד באמת, גם אתם צריכים להירתם: לכתוב, לתעד, להגיב, לחלוק מידע. וגם – כן – אפילו לבקר.
זאת נקודה רגישה לאור מה שחווינו כאן לא אחת, ולכן המדיניות שלי כעורך היא ברורה ופשוטה: אין לי כל בעייה עם ביקורת, ואם מישהו חושב וכותב שחבר אחר הוא טרחן, לא מבין בצביעה, או מתנאה בעבודות בנאליות לחלוטין – הדברים יישארו בדיוק כמו שכתב. עורך איננו מחנך הדור. בתנאי אחד: שהביקורת (אפילו אם אינה נכונה/מוגזמת/קנטרנית או "סוגרת חשבונות") איננה נוקטת לשון גסה ואלימה. התבטאויות כאלה יימחקו מייד בלי התראה, בלי לבקש הבהרות ובלי כרטיסים צהובים. פשוט יימחקו. אותם 99% מחברי הפורום שנוהגים כהלכה בכתיבתם אינם צריכים לסבול מגידולי-פרא הסבורים שהסתתרות מאחורי שם או מין בדויים מכשירה את השרץ.
כולם שותפים למאמץ
עוד נקודה: העורך הראשי ועורכי המשנה אינם מומחים כל-יודעים, ואין לנו כל כוונה להשיב לכל שאלה, מה עוד שהידע שלנו לעיתים קרובות נופל מזה של החברים. עורכים אינם עושים את הפורום, אלא החברים בו, אלה שבאמת רוצים לתרום מהידע הרב שלהם. העורכים יכולים לתכנן ולבנות מנוע חזק יותר וגם לטפטף שמן לגלגלי המכונה - אבל לא למלא את תפקיד גלגלי השיניים.
היופי בפורום הזה הוא שאפשר מבחינה עניינית וטכנית לעשות בו הרבה מאוד, בלי כל מיני מגבלות מוסדיות. אני מתכוון לנצל את זה, אתכם ובעזרתכם. בהצלחה לכולנו.
יאיר פלדמן