חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מספר תובנות בצביעה עם אקדח צבע .

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מספר תובנות בצביעה עם אקדח צבע .

הודעהעל ידי Amir28 » 04 דצמבר 2009, 23:48

שלום רב השבוע לאחר שרציתי כבר המון זמן לצבוע לבד עם אקדח צבע וקומפרסור - מימשתי זאת .

המטרה : צביעת שני חתיכות MDF .

ראשית הוצאתי מהקומפרסור בעזרת שתי הידיות שיש לו את המים שהוא צבר - עד שהוא התרוקן ממים לחלוטין .

לאחר מכן שייפתי את שני חלקי ה - MDF בעזרת מלטשת - בתחילה עם נייר 120 לאחר מכן עם נייר 300 ולבסוף עם נייר 400 .

לאחר מכן נקיתי את כל האבק שהצטבר על ה- MDF - בעזרת מעין "אקדח" שמעיף את האוויר - לא יודע איך קוראים לחלק הזה .

היסוד שהתמשתי בו הוא פוליאסטר אדום : הוא מורכב מפוליאסטר , מקשה , מאיץ ומדלל .

עירבבתי את כל החומרים יחד , סיננתי בעזרת גרביון שחתכתי אותו מבועד מועד וקשרתי אותו , לאחר שהפוליאסטר סונן לתוך אקדח הצבע .

התחלתי במלאכת ההתזה - נאמר לי שצריך להתחיל את ההתזה מהחלק שהכי רחוק מהגוף ולהתקרב לאט לאט , בסוף כל קטע שאני צובע להמשיך טיפה החוצה - ז"א מעבר לקו של ה- MDF ע"מ שלא יווצרו גושים - עודף צבע .

לעשות את ההתזה שתי וערב .

לתת ליסוד להתייבש כ - 20 דק' לערך ואז שוב לעשות יסוד - למחרת ללטש עם נייר 400 , ואז לנקות את כל הלכלוך המצטבר .

צבעתי במקום פתוח - קצת בעייתי מפני שעד שהייסוד\הצבע מתייבש נתפס לו כל מיני לכלוכים ואבק מהאוויר .

לאחר הליטוש הסופי עם נייר 400 וניקוי האבק והליכלוך .

צבעתי עם צבע גמר אטום - הצבע מורכב מהצבע עצמו , מקשה , מאיץ , מדלל 11 .

תהליך הכנת הצבע התבצע כך :

1 כוס צבע , 1/2 כוס מאיץ , 1/2 כוס מדלל 11 .

הצביעה התבצעה בשתי וערב - אך גם כאן לא התקבל מרקם חלק - ידעתי שזה בעייתי מראש , מפני שזה לא חדר צבע ויש ליכלוך באוויר .

אך מה שעשיתי לאחר שהצבע התייבש לגמרי - עברתי על ה- MDF עם נייר 400 באופן ידני , ע"מ להחליק את השטח הצבוע - התוצאה שהתקבלה סבירה .

שאלותי הן :
1) זה שהיסוד לא יצא חלק לגמרי , זה לא מפריע כי לאחר ליטוש הוא חלק לגמרי - כאן לא מפריע שאני לא עובד במקום סגור - והבנתי גם שאסור לעבוד במקום סגור עם פוליאסטר - אלא עם זה חדר צבע עם מפוחים וכו' .

2) האם יצא לי מרקם לא חלק כתוצאה מכך שאני עובד בחלל פתוח ? , או בגלל שאקדח הצבע לא מכוון נכון , אני מתכוון לכך שהבנתי שאפשר לכוון את האקדח ליחס של אוויר , ועוד אפשרות שהבנתי שקיימת היא כיוון הרוחב של ההתזה .

אם אני אלטש מעט מהצבע שעשיתי - ויצבע שוב צבע גמר לאחר ההערות שאני אקבל פה - זה יתן לי תוצאה טוב .

ז"א זה תקין לצבוע שכבה על שכבה ?.

הרצון הוא לצבוע "שלייפלק" ושיתקבל מראה חלק .

אשמח לקבל כל הדרכב בנושא .
Amir28
סופר משתמש

ֳ®ֳ±ֳ´ֳ¸ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ²ֳ­ ֳ ֳ·ֳ£ֳ§ ֳ¶ֳ¡ֳ² .

הודעהעל ידי elico » 06 דצמבר 2009, 03:27

ֳ«ֳ¹ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¹ֳ¸ֳ¶ֳ©ֳ÷ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ¬ֳ· ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ₪ֳ«ֳ¥ֳ¥ֳ°ֳ₪ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ ֳ¨ֳ¥ֳ­

ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ¡ֳ¯, ֳ¹ֳ¡ֳ ֳ®ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ¸ֳ·ֳ­ ֳ¹ֳ¬ֳ¥ ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ§ֳ¬ֳ· ֳ¬ֳ¢ֳ®ֳ¸ֳ©, ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ÷ֳ´ֳ·ֳ©ֳ£ֳ¥ ֳ¬"ֳ®ֳ¬ֳ " ֳ¥ֳ¬"ֳ₪ֳ¶ֳ©ֳ³" ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ,

ֳ ֳ§ֳ¸ֳ© ֳ₪ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ´ֳ©ֳ­ ֳ¡220 ֳ ֳ¥ 320,
ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ₪ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¢ֳ®ֳ¸, ֳ÷ֳ÷ֳ¡ֳ¶ֳ² ֳ²ֳ¬ ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ ֳ´ֳ¥ֳ·ֳ±ֳ©, ֳ¹ֳ°ֳ¥ֳ÷ֳ¯ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ´ֳ¬ֳ·, ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ°ֳ¥ֳ¯ ֳ₪ֳ¡ֳ¸ֳ· ֳ₪ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ©,

ֳ´ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ ֳ¥ ֳ¬ֳ«ֳ¬ֳ¥ֳ«ֳ©ֳ­ ֳ°ֳ¥ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ­ ֳ®ֳ«ֳ®ֳ₪ ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ֳ¥ֳ©ֳ¥ֳ÷,

ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ£ֳ₪ ֳ¥ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ¨ֳ©ֳ°ֳ¸ ֳ¢ֳ¡ֳ¥ֳ₪ֳ₪ ֳ®ֳ©ֳ£ֳ©, ֳ¦ֳ®ֳ¯ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¹ ֳ®ֳ₪ֳ©ֳ¸ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸, ֳ¥ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ§ֳ©ֳ©ֳ¡ ֳ¬ֳ₪ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪ ֳ¶ֳ®ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ¶ֳ®ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ¬ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ₪ֳ°ֳ¶ֳ¡ֳ²,
ֳ¥ֳ¡ֳ«ֳ¬ ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪, ֳ«ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ₪ֳ´ֳ©ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¬ֳ¨ ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ¸ֳ§ֳ¥ֳ· ֳ®ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­, ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ "ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ°ֳ¯",
ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ÷ ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§, ֳ®ֳ¬ֳ¡ֳ£ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ¹ֳ¬ ֳ¹ֳ÷ֳ© ֳ¥ֳ²ֳ¸ֳ¡, ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ­ ֳ ֳ÷ ֳ₪"ֳ·ֳ°ֳ¨ֳ©ֳ­" ֳ ֳ¥ ֳ ֳ÷ ֳ₪"ֳ¹ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳµ" <=ֳ¢ֳ£ֳ²> ֳ¡ֳ²ֳµ ֳ®ֳ¬ֳ , ֳ¥ֳ ֳ§"ֳ« ֳ ֳ«ֳ¯ ֳ®ֳ₪ֳ§ֳ¬ֳ· ֳ₪ֳ¸ֳ§ֳ¥ֳ· ֳ¬ֳ§ֳ¬ֳ· ֳ₪ֳ·ֳ¸ֳ¥ֳ¡ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸,
ֳ¡ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ֳ  ֳ¡ֳ§ֳ£ֳ¸ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ­ ֳ²ֳ­ ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ·ֳ¹ֳ₪, ֳ¥ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ´ֳ§ֳ¥ֳ÷ ֳ¨ֳ©ֳ°ֳ¸, <ֳ₪ֳ©ֳ§ֳ± ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ ֳ¸ ֳ÷ֳ®ֳ©ֳ£ 100%> ֳ«ֳ¬ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ ֳ­ ֳ¹ֳ®ֳ÷ 50 ֳ¶ֳ¡ֳ²/ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£, ֳ¥30 ֳ®ֳ·ֳ¹ֳ₪, ֳ₪ֳ¨ֳ©ֳ°ֳ¸ ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ₪20,
ֳ¦ֳ®ֳ¯ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¹ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ₪ֳ²ֳ¬ֳ©ֳ¥ֳ°ֳ₪/ֳ§ֳ©ֳ¶ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ÷ ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ®ֳ₪ֳ©ֳ¸ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ¥ֳ¬ֳ  ֳ©ֳ©ֳ÷ֳ´ֳ±ֳ¥ ֳ¬ֳ«ֳ¬ֳ¥ֳ«ֳ©ֳ­/ֳ ֳ¡ֳ·ֳ©ֳ­/ֳ¢ֳ¦ֳ©ֳ­,
ֳ«ֳ«ֳ¬ֳ¬ ֳ₪ֳ°ֳ¨ֳ©ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ¸ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ± ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¬ֳ¬ֳ  ֳ¥ֳ¥ֳ±ֳ÷ ֳ¬ֳ§ֳµ ֳ ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¸ ֳ ֳ©ֳ°ֳ₪ ֳ©ֳ²ֳ©ֳ¬ֳ₪, ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ«ֳ«ֳ¬ ֳ¹ֳ₪ֳ¬ֳ§ֳµ ֳ ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¸ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ¢ֳ¡ֳ¥ֳ₪, ֳ©ֳ¹ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ¢ֳ¦ֳ©ֳ­ ֳ®ֳ¸ֳ§ֳ´ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¸, ֳ¥ֳ¢ֳ­ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ²ֳ¶ֳ®ֳ¥ ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ "ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ°ֳ¯", ֳ ֳ¬ֳ "ֳ« ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¢ֳ¡ֳ¥ֳ₪ֳ₪, ֳ¥ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ°ֳ²ֳ¹ֳ©ֳ÷ ֳ¡ֳ¶ֳ®ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ·ֳ¸ֳ¥ֳ¡ֳ₪ ֳ¬ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ₪ֳ°ֳ¶ֳ¡ֳ²,

ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ₪ֳ¸ֳ¥ֳ§ֳ¡ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪ ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ ֳ©ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ× ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ₪ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ¡ֳ₪ ֳ÷ֳ¶ֳ¨ֳ¸ֳ× "ֳ¬ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ¸" ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ <ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ¯ ֳ¢ֳ­ ֳ¡ֳ¹ֳ©ֳ·ֳ¬ֳ¥ֳ¬ ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ,ֳ¥ֳ¬ֳ§ֳµ ֳ₪ֳ ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¸>, ֳ¥ֳ²ֳ¬ ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ₪ֳ°ֳ¶ֳ¡ֳ²,

ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ₪ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪, ֳ¡ֳ¬ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ¹ ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ₪ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¥ֳ÷, ֳ¬ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ₪ֳ²ֳ¥ֳ¡ֳ£ֳ₪ ֳ¹ֳ¡ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ·ֳ¥ֳ´ֳ©ֳ­ ֳ©ֳ÷ֳ·ֳ¡ֳ¬ ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ«ֳ₪ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ´ֳ¥ֳ÷,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: מספר יסודות בצביעה עם אקדח צבע .

הודעהעל ידי Amir28 » 06 דצמבר 2009, 15:56

שלום רב Elico - כשרשמתי שלייפלק אכן התכוונתי לצבע אטום .

היסוד שאיתו אני צבעתי הוא "פוליאסטר" ולא יסוד לבן .

האם אתה יודע כמה זמן עליי לחכות ע"מ לשייף את היסוד הנ"ל - מזמן סיום ההתזה ? .

לגבי המהילה של הצבע - ליטר צבע , 1/2 ליטר מדלל 11 , 1/2ליטר מקשה - זה ההנחיות שנתנו לי - יתכן שכמו שאתה רשמת שההוראות שניתנו לי מתאימות לחדר צבע(חדר נקי) , אך מאחר שאני לא צבוע בחדר כזה .

האם ההנחיות שנתת לגבי המהילה של הצבע - הן עדיין תקפות ? .

האם יש לך ניסיון בצביעה בהתזה עם סוג כזה של צבע ? .

תודה מראש , אמיר .
Amir28
סופר משתמש

Re: ֳ®ֳ±ֳ´ֳ¸ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ²ֳ­ ֳ ֳ·ֳ£ֳ§ ֳ¶ֳ¡ֳ² .

הודעהעל ידי elico » 06 דצמבר 2009, 18:00

ֳ₪ֳ₪ֳ¥ֳ¸ֳ ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ°ֳ©ֳ÷ֳ°ֳ¥ ֳ¬ֳ× ֳ₪ֳ¯ ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ°ֳ¥ֳ÷,
ֳ ֳ°ֳ© ֳ¸ֳ· ֳ°ֳ÷ֳ÷ֳ© ֳ¬ֳ× "ֳ¨ֳ©ֳ´" ֳ·ֳ¨ֳ¯ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ¢ֳ¡ֳ¸ ֳ²ֳ¬ ֳ ֳ¡ֳ·ֳ©ֳ­ ֳ¥ֳ¬ֳ«ֳ¬ֳ¥ֳ×,
ֳ ֳ®ֳ°ֳ­ ֳ¦ֳ₪ ֳ®ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ× ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ°ֳ±ֳ©ֳ¥ֳ¯ ֳ¬"ֳ₪ֳ÷ֳ²ֳ±ֳ·" ֳ²ֳ­ ֳ₪ֳ÷ֳ¸ֳ«ֳ¥ֳ¡ֳ÷, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ ֳ°ֳ© ֳ®ֳ ֳ®ֳ©ֳ¯ ֳ¹ֳ÷ֳ¥ֳ«ֳ¬ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ¢ֳ¡ֳ¸ ֳ²ֳ¬ ֳ¦ֳ₪,
ֳ₪ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ₪ֳ¬ֳ¡ֳ¯ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ«ֳ®ֳ£ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ© ֳ¡ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ±ֳ¥ ֳ´ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ ֳ±ֳ¨ֳ¸, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ ֳ₪ֳ®ֳ¨ֳ¸ֳ₪ ֳ₪ֳ©ֳ  ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ©ֳ¦ ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¹ֳ°ֳ¥ֳ§ ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ ֳ§"ֳ«, ֳ¥ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¹"ֳ®ֳ®ֳ¬ֳ " ֳ ֳ÷ ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§ <=ֳ´ֳ¥ֳµ, ֳ¡ֳ¹ֳ´ֳ₪ ֳ₪ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ©ֳ÷>

ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ¬ ֳ¬ֳ²ֳ¹ֳ¥ֳ÷ ֳ¸ֳ· ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ¹ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ©ֳ¡ֳ¹ ֳ¬ֳ§ֳ¬ֳ¥ֳ¨ֳ©ֳ¯, <ֳ«ֳ§ֳ¶ֳ© ֳ¹ֳ²ֳ₪ ֳ²ֳ£ ֳ¹ֳ²ֳ₪, ֳ¬ֳ´ֳ© ֳ®ֳ¦ֳ¢ ֳ₪ֳ ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¸>

ֳ¥ֳ«ֳ¯ ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ© ֳ°ֳ±ֳ©ֳ¥ֳ¯ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¥ֳ ֳ´ֳ¥ֳ·ֳ±ֳ©, ֳ ֳ¹ֳ®ֳ§ ֳ¬ֳ²ֳ°ֳ¥ֳ÷ ֳ¬ֳ× ֳ²ֳ¥ֳ£ ֳ¡ֳ´ֳ¸ֳ¨ֳ© ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ¨ֳ¬,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים