חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צביעת פורניר (מיטת נוער) :?:

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צביעת פורניר (מיטת נוער) :?:

הודעהעל ידי nagarina » 25 אוקטובר 2009, 11:45

שלום,

קיבלתי מיטת נוער לבת שלי, ואינני אוהבת את הגוון (פורניר אלון).
אני רוצה לצבוע בגוון כתום שקוף, שישאיר את הצורות של מירקם העץ,
אבל ישנה את הגוון הכללי.

איך עושים את זה?
האם לאחר הצביעה הגוון יהיה עדיין נעים וחלק כמו מגע של פורניר?

תודה,
nagarina

Re: צביעת פורניר (מיטת נוער) :?:

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 25 אוקטובר 2009, 12:16

שלום לך וברוכה הבאה,

אפשר לצבוע את המיטה בצורה שאת מתארת, אבל זה ידרוש ממך לעשות הרבה עבודת רגליים וידיים...

1. כדאי ללכת לאיפה שקיבלת/קנית את מיטת הנוער ולבקש מהם חתיכה מכובדת של הפורניר המדובר (לא חייב להיות חתיכה גדולה אלא מספר חתיכות בגודל שמאפשר לעבוד עליהם). עוד מעט תביני למה.
2. צריך למצוא צבע מכתים (סטיין Stain) בגוון הרצוי בארץ קוראים לזה הרבה פעמים בייץ' - את מחפשת מכתים כי את רוצה לראות את העץ מתחת בלי להחביא אותו - צבע מכסה ומכתים נספג ומשנה גוון. אפשר לראות דוגמאות (ולקנות) כאן (מסיס במים ומאוד נוח לעבודה):
http://pigmentim.co.il/store.php?subCatID=9

3. לנסות את הצבעים על דוגמאות הפורניר עד שאת מגיעה לצבע המבוקש.
4. את המיטה עצמה כנראה יהיה צריך לשייף כדי להוריד את הלקה שיש עליה (סביר להניח, אפשר לברר בחנות) ולהגיע לשכבה של העץ - לא לשייף יותר מדי כי הפורניר הוא די דק... זה הולך להיות הרבה עבודה, אבל אם לא תעשי את זה שום צביעה מחדש לא תתפוס... להתחיל עם נייר עדין ולראות את האפקט (220) ואז להתקדם משם לאט לאט - כדאי להתחיל בחלקים הפחות נראים של המיטה (למשל הצד שצמוד לקיר) כדי שאם יהיו פשלות בהתחלה לא יהיה יותר מדי נזק...
5. כשהמיטה משוייפת ומוכנה, לצבוע בעזרת סמרטוט ותערובת הצבע שהגעת אליה אחרי הניסויים (הוספת מים מדללת את המכתים, פחות מים יותר מרוכז וניתן לערבב בין הצבעים מהסוג הזה - להיזהר לא לקנות צבעים שמסיסים בחומרים שונים - שמן ומים לא מתערבב כידוע, אז אם קונים מסיס במים אז רק במים, אלכוהול אז רק אלכוהול, ושמן ....) - לעבוד לאט, לתת לצבע קצת זמן להיספג ואז עם סמרטוט נקי לעבור ולנקות את העודפים...
6. לתת למיטה לפחות 24 שעות להתייבש, ואז ללטש מאוד בעדינות (נייר 220 או אפילו 320) עד שמרגיש חלק (הצבע לא ירד, ושוב להיזהר לא לשייף יותר מדי כדי שלא יעלם הפורניר).
7. לצבוע מחדש עם לקה, מומלץ לקה שאפשר למרוח עם סמרטוט בד - בדרך כלל אפשר לעשות עם לקה טובה קצת מדוללת, להיזהר לא להשתמש בלקה מבוססת מים (אם השתמשת בצבעי מים) כי זה ימיס מחדש את הצבע שמרחת,וייצור קצת בלאגן. בגדול לעבוד לפי ההוראות על הקופסה לשייף בין השכבות כדי שיהיה כמה שיותר חלק - אפשר להשאיר גם בלי לקה - אבל אז יש סיכוי שימרח צבע וכו, וגם ההגנה על העץ לאטובה כמו עם לקה - לנוחיותך אפשר לקנות גם לקה במיכל ספריי (יותר יקר, אבל מאוד נוח לעבוד).

זה פרייקט נחמד, וכדאי לעשות ביחד עם הבת שיהיה לה קצת טעם טוב של עשייה. נשמח לראות תמונות....
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי nagarina » 26 אוקטובר 2009, 09:31

תודה רבה לך על התשובה המקצועית, המפורטת, ומקבלת הפנים... :)

אני חושבת שגדול עלי לבצע את כל הפעולות שתיארת, ולכן אני מנסה למצוא דרך קצרה יותר. גם אם היא פחות מקצועית.
לדוגמה:
חשבתי לקחת מברשת יבשה עם קצת צבע כתום בקצוות, ולהעביר "ויש" מהיר, אחד, שישתלב עם סימני העץ, באותו כיוון.
היתרון: זה יוסיף גוון כתום לגוון הנוכחי.
החסרון: אני פוחדת שירגישו את זה במגע, וזה "יזמין קילוף".

או לקחת צבע כתום שקוף ומאוד לא אטום, ולעבור איתו על הפורניר. בלי שיוף. ואז זה יהיה כמו גלזורה כתומה שקופה מעל.

אני לא יודעת איזה סוג צבע יתאים, ואם מישהו ניסה כבר משהו כזה בעבר. :roll:

את המיטה המשומשת קיבלתי בחינם, והיא לא משהו שאני רוצה להשקיע בו.
הילדה שלי היא עוד לא בת שנתיים, ואני לא יכולה להעמיד בבית מיטה במשך כמה ימים מבלי שהיא תיגע בה... אוכל להרחיק אותה מכסימום יום אחד מהאזור של המיטה הנצבעת.

אשמח מאוד אם תוכל לענות מה דעתך, שוב תודה רבה, והמשך יום נעים.
nagarina

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 26 אוקטובר 2009, 10:17

כמו שכתבתי, אם יש לקה על הפורניר, כל צביעה שלך לא תתפוס (אולי עם לקה מגוונת כשכבה נוספת - אבל גם כאן חובה לשייף קודם - אם כי רק כדי ליצור משטח מחוספס כדי שהלקה תתפוס)

אם אין לקה אפשר לעבור עם צבע...

ושוב נסי את זה על החלקים הלא נראים של המיטה לפני כדי למנוע פשלות מביכות.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי nagarina » 26 אוקטובר 2009, 11:16

תודה רבה.
אחזור לעדכן אחרי שהפרויקט יסתיים. בינתיים המיטה מאופסנת.

תודה רבה ויום נעים! :lol:
nagarina

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים