חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

לכה על אורן שצבוע בהולצלזור

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

לכה על אורן שצבוע בהולצלזור

הודעהעל ידי pavius » 21 אוקטובר 2009, 19:50

בהמשך לשרשור הקודם שלי, צבעתי פלטת אורן בשלוש שכבות של הולצלזור (וונגה, של יעקבי). ניסיתי להשתמש במברשת (natural bristle) ומאוד לא אהבתי את התוצאה (על קרש ניסוי). עשיתי עוד ניסויים ובסוף מצאתי שאת התוצאה הכי טובה אני מקבל עם גרביים ישנות (שייפתי עם נייר 4 ואז 2 ואז 0. לאחר מכן מרחתי את הגלזור בעזרת הגרב, חיכיתי לייבוש, שייפתי קלות שוב עם 0. חזרתי על הפעולה עד לגוון הרצוי).

על קרש הניסוי מרחתי ריצפלק (לכה לרצפות שקיבלתי) והתוצאה טובה מאוד אחרי שתי שכבות. הבעיה היא שהמברשת השאירה המון שערות. אם כך, כמה שאלות:

1) באיזו מברשת כדאי למרוח את הריצפלק?
2) איך מנקים את המברשת בלי שתתפרק (אני פשוט טבלתי אותה בטרפנטין, שטפתי במים ואז תליתי לייבוש)?
3) האם משייפים קלות עם 0 את השכבה האחרונה של הצבע (לפני השכבה הראשונה של הלכה)?
4) האם צריכים לעבור עם מברשת רטובה במים ע"מ להרים את הסיבים (לפני השכבה הראשונה של הלכה) או שזה עושים רק אם לא צובעים לפני הלכה?

אשמח לעוד עצות
תודה רבה
pavius

Re: ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ ֳ¥ֳ¸ֳ¯ ֳ¹ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ¡ֳ₪ֳ¥ֳ¬ֳ¶ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸

הודעהעל ידי elico » 22 אוקטובר 2009, 02:20

1) ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ², ֳ§ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ÷ ֳ¬ֳ₪ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ·ֳ¶ֳ÷ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ©ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ®8 ֳ¹"ֳ§, ֳ¥ֳ¦ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ±ֳ©ֳ¡ֳ₪ ֳ¹ֳ°ֳ¹ֳ ֳ¸ֳ¥ ֳ¬ֳ× ֳ¹ֳ²ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪, ֳ ֳ¢ֳ¡ ֳ ֳ°ֳ© ֳ÷ֳ®ֳ©ֳ£ ֳ¶ֳ¥ֳ¡ֳ² ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ¡ֳ±ֳ®ֳ¸ֳ¨ֳ¥ֳ¨ ֳ°ֳ·ֳ© ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ§ֳ¥ֳ¬ֳ¶ֳ÷ ֳ¨ֳ¸ֳ©ֳ·ֳ¥ ֳ©ֳ¹ֳ°ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ¹ֳ ֳ©ֳ¸ֳ₪ ֳ ֳ§ֳ¸ֳ©ֳ₪ ֳ±ֳ©ֳ¡ֳ©ֳ­, ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪ ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ¦ֳ₪ ֳ«ֳ¡ֳ¸ ֳ«ֳ÷ֳ¡ֳ÷ֳ© ֳ¬ֳ× ֳ¹ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ÷ֳ·ֳ¡ֳ¬ ֳ ֳ§ֳ©ֳ£, ֳ¥ֳ®ֳ¹ֳ ֳ©ֳ¸ ֳ¡ֳ¸ֳ· ֳ¹ֳ¬ֳ  ֳ÷ֳ®ֳ©ֳ£ ֳ°ֳ²ֳ©ֳ­,

2)ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ¹ֳ÷ ֳ¡ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸, ֳ°ֳ©ֳ÷ֳ¯ ֳ¬ֳ°ֳ·ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ¸ֳ¥ֳ÷ֳ§ֳ©ֳ­, (ֳ©ֳ²ֳ©ֳ¬ ֳ¡ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ¢ֳ­ ֳ²ֳ¬ ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ¹ֳ₪ֳ÷ֳ·ֳ¹ֳ÷ֳ₪ ֳ®ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ¬ֳ  ֳ°ֳ©ֳ·ֳ¥ ֳ®ֳ©ֳ£ ֳ ֳ§ֳ¸ֳ© ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪) ֳ¥ֳ¦ֳ₪ ֳ¬ֳ  ֳ ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¹ֳ¬ֳ  ֳ¬ֳ₪ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ£ ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ­ ֳ²ֳ­ ֳ¨ֳ¸ֳ´ֳ°ֳ¨ֳ©ֳ¯ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ₪ֳ®ֳ®ֳ¹ֳ© ֳ¹ֳ°ֳ¹ֳ ֳ¸ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷

3)ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ÷ ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ₪ֳ©ֳ°ֳ₪ ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ©ֳ÷ֳ©ֳ÷, ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ₪ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ¹ֳ®ֳ¯, ֳ¥ֳ₪ֳ®ֳ£ֳ¬ֳ¬ ֳ¹ֳ¬ֳ¥ ֳ¨ֳ¸ֳ´ֳ°ֳ¨ֳ©ֳ¯, ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ© ֳ®ֳ ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ÷ֳ÷ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ°ֳ£ֳ³ ֳ®ֳ±' ֳ©ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ¥ֳ¸ֳ· ֳ ֳ§"ֳ« ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ³,
ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ© ֳ®ֳ¥ֳ¹ֳ¢ ֳ¬ֳ®ֳ₪ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ·ֳ¥ֳ¸ֳ  ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¸ 0, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ ֳ­ ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ÷ 3 ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¥ֳ÷ ֳ«ֳ£ֳ ֳ© ֳ¹ֳ÷ֳ÷ֳ¯ ֳ¬ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ¹ ֳ·ֳ¬ ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¸ 220 ֳ ֳ¥ 320 (ֳ÷ֳ¬ֳ¥ֳ© ֳ¡ֳ¸ֳ®ֳ÷ ֳ₪ֳ©ֳ¥ֳ¡ֳ¹ ֳ¥ֳ₪ֳ¶ֳ¨ֳ¡ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ²ֳ¬ ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§),
ֳ¬ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ¹ ֳ·ֳ¬ ֳ¦ֳ₪ ֳ ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¬ֳ  ֳ¬ֳ¬ֳ§ֳ¥ֳµ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¸ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸, ֳ ֳ¬ֳ  ֳ´ֳ¹ֳ¥ֳ¨ ֳ¬ֳ÷ֳ÷ ֳ¬ֳ¥ ֳ¬ֳ¹ֳ¸ֳ¥ֳ¨ ֳ ֳ÷ ֳ«ֳ¬ ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ«ֳ£ֳ¡ֳ²ֳ©,

4) ֳ¬ֳ 
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: לכה על אורן שצבוע בהולצלזור

הודעהעל ידי pavius » 22 אוקטובר 2009, 02:57

elico, תודה על התשובות

המברשת נקנתה בעץ ועצה בעלות של 35 ש"ח. לא ציפיתי שתתפרק כ"כ מהר. אחפש משהו בסגנון ואקווה שתשרוד זמן רב יותר (אנסה לנקות אותה בעדינות יותר) - האם יש מברשת מסוג ספציפי ללכה או שכל דבר יספיק (יש שיער טבעי ושיער סינטטי לפי מה שאני זוכר)?

נייר 0 זה נייר מאוד עדין (זה המושג שאני מכיר וזה מה שגם רשום על הנייר). הצבע כנראה יתנדף מספיק עד שאתחיל לצבוע בלכה. בקרש הניסוי לא היו בעיות של המסה או משהו בסגנון.
pavius

Re: לכה על אורן שצבוע בהולצלזור

הודעהעל ידי ranshara » 22 אוקטובר 2009, 18:52

אליקו כתב על הסמרטוט אז אני אוסיף רק קצת:
קח חולצת טריקו חלקה ולבנה לא גופיה עם פסים!
הוסף ספוג רך ועטוף אותו בחולצה אח"כ תצבע עם זה ותאמין לי שזה לא משאיר שערות :lol:

נכון שיש נייר "0" אבל תחפש ניירות לטש במספרים גבוהים יחסית
220-500 לליטוש ותתקדם כל פעם עם נייר בצפיפות יותר גבוהה (יותר חלקים יחידת שטח=חלקים יותר קטנים).

בהצלחה.
רן.
ranshara
מנהל פורום

Re: ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ ֳ¥ֳ¸ֳ¯ ֳ¹ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ¡ֳ₪ֳ¥ֳ¬ֳ¶ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸

הודעהעל ידי elico » 22 אוקטובר 2009, 20:41

ֳ«ֳ°ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ¹ֳ¡ֳ²ֳµ ֳ¥ֳ²ֳ¶ֳ₪ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ®ֳ¹ֳ¬ֳ­ ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ²ֳ¶ֳ₪ ֳ®ֳ ֳ¹ֳ¸ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ²ֳµ,,,

ֳ ֳ°ֳ© ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ«ֳ©ֳ¸ ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ«"ֳ« ֳ´ֳ¹ֳ¥ֳ¨ֳ₪ ֳ¡ֳ«ֳ¦ֳ₪ ֳ®ֳ§ֳ©ֳ¸, ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ֳ₪ ֳ÷ֳ¥ֳ«ֳ¬ ֳ¬ֳ₪ֳ¹ֳ©ֳ¢ ֳ«ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ¡ֳ«ֳ¬ ֳ§ֳ°ֳ¥ֳ÷ ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ֳ© ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¯, ֳ ֳ¥ ֳ¨ֳ®ֳ¡ֳ¥ֳ¸, ֳ¡ֳ±ֳ¡ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ÷ ֳ₪20 ֳ¹"ֳ§, ֳ ֳ¢ֳ¡ ֳ ֳ­ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¶ֳ¥ֳ¡ֳ² ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§ֳ©ֳ­ ֳ¢ֳ£ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ­ ֳ÷ֳ¥ֳ«ֳ¬ ֳ¢ֳ­ ֳ²ֳ­ ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ¢ֳ£ֳ¥ֳ¬ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ (ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ¹ֳ¬ ֳ±ֳ©ֳ©ֳ£ֳ©ֳ­) ֳ¥ֳ©ֳ¹ ֳ«ֳ ֳ¬ֳ¥ ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ²ֳ¸ ֳ¹ֳ¬ ֳ§ֳ¦ֳ©ֳ¸, ֳ¦ֳ₪ ֳ₪ֳ«ֳ© ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ¬ֳ₪, ֳ¥ֳ·ֳ¶ֳ÷ ֳ©ֳ·ֳ¸, (ֳ±ֳ¡ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ÷ 70 ֳ¹"ֳ§)

ֳ₪ֳ₪ֳ¡ֳ£ֳ¬ ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ¹ֳ©ֳ²ֳ¸ ֳ¨ֳ¡ֳ²ֳ© ֳ¬ֳ±ֳ©ֳ°ֳ¨ֳ¨ֳ© ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ¡ֳ ֳ¸ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ©ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷, ֳ¥ֳ·ֳ¶ֳ÷ ֳ₪ֳ¡ֳ£ֳ¬ ֳ¡ֳ¸ֳ«ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ֳ₪, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ ֳ­ ֳ¦ֳ₪ ֳ±ֳ¥ֳ¢ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ«ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ¹ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ₪ֳ¡ֳ£ֳ¬ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ÷ֳ© ֳ¡ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ²ֳ¶ֳ®ֳ¥,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים