חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המשך עלילות הארגז - ספסל

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

המשך עלילות הארגז - ספסל

הודעהעל ידי nir_be » 14 אוקטובר 2009, 18:59

שלום לכם,

עבר זמן מאז ההודעה המקורית, היו דברים אחרים שהעסיקו אותי אך לבסוף חזרתי אל הארגז. ישבתי על תוכנה והכנתי סרטוט.

למי שלא זוכר מדובר על ארגז שישמש גם לאכסון וגם לישיבה. ההודעה המקורית שלי היא כאן: http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopic.php?t=2035:

כמה פרטים חדשים:
1. במלאי יש קורות בעובי 10 ס"מ וברוחב 2.5 או 5 ס"מ. בנתיים אני חושב להשתמש רק בקורות ברוחב 2.5 ס"מ אבל אשמח לקבל חוות דעת מכם.
2. את הציפוי החלטתי לעשות בעזרת דוגמה מוכנה (כמו שהרבה פעמים משתמשים בפרגולות) ולכן הוא לא מופיע בסרטוט.
3. המידות קצת השתנו, העומק יהיה 55 ס"מ (לנוחות) והרוחב יהיה 130 ס"מ באחד ו-80 ס"מ באחר.

השאלות שלי אליכם:
1. האם סידור הקורות והקושרות נכון, או שיש דרך טובה יותר?
2. איך אני מחבר את העצים? דבק, מסמרים, ברגים?
3. אילו תוספות (זוויות מתכת ו"משולשים") כדאי לי להוסיף לצורכי יציבות, היכן למקם אותם?
4. ראיתי פה הרבה תמונות של ארגזים נורא יפים - איך אני משפר את המראה של הארגז שלי? איזו דקורציה אפשר להוסיף?

תודה רבה!
קבצים מצורפים
123.jpg
תיאור מפורט של אחד משני הארגזים
nir_be

Re: המשך עלילות הארגז - ספסל

הודעהעל ידי Simon » 16 אוקטובר 2009, 19:42

אם זה ארגז לאחסון, מדוע הוא בנו מקורות? אלא אם כן תסגור את הפתחים.
לפי דעתי ניתן לבנות ותו מלוחות און מוכנים ובפינות לשים קורות.
זה מאוד פשות לבנות ומאוד עמיד. גם את המכסה אפשר לבנות מלוח אורן. אם חשוב ש הארגז יהיה מאוורר, אופצית מכסה כמו בסרטוט היא מועדפת. אפשר גם לקדוח חורים עם מקדחי כוס על הדפנות, זה יוסיף נגיעת עיצוב.
ניתן לקנות לוחות אורן בגדלים שונים בהרבה מחסני עצים. אם אתה גר קרוב לנתניה, אוכל להמליץ על מקומות טובים.
דבק עם דיבלים (חובה), זו הדרך המועדפת עלי, אך דורשת דיוק. אך ניתן גם לבנות עם ברגים ודבק גם.
Simon

Re: המשך עלילות הארגז - ספסל

הודעהעל ידי eran. » 19 אוקטובר 2009, 00:51

Simon,
אני גר ליד נתניה ואשמח לשמוע את המלצותיך.

אגב, בדיבלים הכוונה לביסקוויטים?
eran.

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים