חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

התייעצות לגבי הדבקה/צביעה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: התייעצות לגבי הדבקה/צביעה

הודעהעל ידי Pini Gold » 12 יולי 2009, 09:29

לצערי אני לא מכיר דבק איטי יותר מאשר 30 דקות.

העבודה שלך מרשימה ולאור המבנה שלה (חיבורים ישירים בין הדפנות) אין ספק שאתה צריך או דבק איטי או מתקן עזר להדבקה.

לפני שאתה הולך לצוד ארנבות, הבעיה המרכזית שאני רואה כאן הוא עומק החריצים הקטן יחסית שלא יאפשרו יצוב עצמי של המוטות בעת ההכנות לחיבור - על כן מתקן הוא המוצא.

ביחס לתגמיר - מצטרף לדעת הרוב. מה דעתך להשאיר כך בציפוי לכה שקופה?

קבל את הערכתי להשקעת העבודה, המאמץ וההכנות. התוצאה מדברת בעד עצמה.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

Re: ֳ₪ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ²ֳ¶ֳ¥ֳ÷ ֳ¬ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ₪/ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪

הודעהעל ידי elico » 12 יולי 2009, 18:44

ֳ ֳ°ֳ© ֳ²ֳ£ֳ©ֳ©ֳ¯ ֳ§ֳ¥ֳ¹ֳ¡ ֳ¹ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ¡ֳ¶ֳ² ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ₪ ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¢ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¸,

ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ§ֳ£ ֳ¹ֳ÷ֳ₪ֳ¬ֳ©ֳ× ֳ₪ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ₪ ֳ«ֳ ֳ¯ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ®ֳ±ֳ¥ֳ¡ֳ×, ֳ ֳ¢ֳ¡ ֳ©ֳ₪ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ¬ֳ¥ֳ© ֳ«ֳ÷ֳ¡ ֳ¬ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ©ֳ· ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ₪ ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ₪, ֳ ֳ­ ֳ₪ֳ¡ֳ°ֳ÷ֳ© ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ¯ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ®ֳ÷ֳ«ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¯ ֳ®ֳ¬ֳ®ֳ¨ֳ₪ ֳ¬ֳ®ֳ²ֳ¬ֳ₪, ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ¯ ֳ¡ֳ¦ֳ₪, ֳ¹ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ¹ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ÷ ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ₪ ֳ±ֳ¥ֳ¡ֳ¡ֳ÷, ֳ¬ֳ  ֳ÷ֳ¥ֳ«ֳ¬ ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ¯ ֳ¬ֳ₪ֳ«ֳ°ֳ©ֳ± ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ₪ ֳ¹ֳ®ֳ²ֳ¬ֳ©ֳ₪,

ֳ ֳ¥ ֳ¹ֳ®ֳ  ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ®ֳ÷ֳ«ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¯ ֳ¹ֳ÷ֳ£ֳ¡ֳ©ֳ· ֳ«ֳ¬ 2 ֳ¶ֳ£ֳ£ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ°ֳ´ֳ¸ֳ£, ֳ¥ֳ©ֳ÷ֳ·ֳ¡ֳ¬ֳ¥ 2 ֳ¦ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ·ֳ¡ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ÷, ֳ¥ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¹ ֳ¹ֳ¬ֳ₪ֳ­ ֳ÷ֳ§ֳ¡ֳ¸ ֳ ֳ¥ֳ÷ֳ­ ֳ ֳ§ֳ£ ֳ¬ֳ¹ֳ°ֳ© ,

ֳ¡ֳ·ֳ¹ֳ¸ ֳ¬ֳ÷ֳ₪ֳ¬ֳ©ֳ× ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪,
ֳ£ֳ¥ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ ֳ©ֳ°ֳ«ֳ­ ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ´ֳ©ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¬ֳ¨ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ¥ֳ¬ֳ«ֳ¯ ֳ°ֳ¥ֳ¨ֳ₪ ֳ£ֳ²ֳ÷ ֳ₪ֳ¸ֳ¥ֳ¡ ֳ¬ֳ¡ֳ¶ֳ² ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ₪,
ֳ ֳ­ ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ­ ֳ¡ֳ¡ֳ©ֳ©ֳµ ֳ²ֳ¬ ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ®ֳ©ֳ­ , ֳ÷ֳ¥ֳ«ֳ¬ ֳ¬ֳ¹ֳ¬ֳ¥ֳ¨ ֳ©ֳ´ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ¹ֳ©ֳ«ֳ¡ֳ₪, ֳ¡ֳ¬ֳ© ֳ°ֳ¦ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ֳ¥ֳ÷, ֳ¥ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ´ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ÷ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¸ֳ ֳ¹ֳ¥ֳ¯ ֳ¡ֳ¹ֳ«ֳ©ֳ¡ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ¶ֳ£, ֳ«ֳ¬ ֳ¶ֳ£ ֳ¡ֳ°ֳ´ֳ¸ֳ£,

ֳ ֳ¥ֳ÷ֳ¥ ֳ«ֳ°"ֳ¬ ֳ¬ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ₪ֳ¬ֳ«ֳ₪, ֳ ֳ­ ֳ²ֳ¬ ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ ֳ¥ ֳ´ֳ¥ֳ¬ֳ©,

ֳ ֳ°ֳ© ֳ¢ֳ­ ֳ®ֳ±ֳ«ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ£ֳ²ֳ÷ ֳ₪ֳ¸ֳ¥ֳ¡, ֳ¹ֳ«ֳ£ֳ ֳ© ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ­ ֳ¢ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¸ ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¸ֳ«ֳ¡ֳ₪, ֳ¡ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ®ֳ©ֳ¨ֳ₪ ֳ ֳ¥ ֳ ֳ¸ֳ¥ֳ¯, ֳ¹ֳ₪ֳ§ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ®ֳ±ֳ÷ֳ®ֳ«ֳ©ֳ­ ֳ²ֳ¬ ֳ¡ֳ¸ֳ¢ֳ©ֳ­ ֳ°ֳ±ֳ÷ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ¥ֳ«ֳ£ֳ¥', ֳ«ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ¡ֳ¬ֳ© ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ¹ֳ¬ ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ©ֳ­, ֳ¡ֳ´ֳ¸ֳ¨ ֳ¹ֳ¡ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ«ֳ ֳ¬ֳ¥, ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ₪ֳ₪ֳ¸ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ¡ֳ¡ֳ©ֳ÷ ֳ₪ֳ¬ֳ·ֳ¥ֳ§, ֳ¥ֳ·ֳ¶ֳ÷ ֳ®ֳ¥ֳ¸ֳ«ֳ¡ ֳ¬ֳ₪ֳ¥ֳ¡ֳ©ֳ¬ ֳ¸ֳ₪ֳ©ֳ¨ ֳ¹ֳ¬ֳ­ ֳ¡ֳ₪ֳ¥ֳ¡ֳ¬ֳ₪ ֳ±ֳ¨ֳ°ֳ£ֳ¸ֳ¨ֳ©ֳ÷,

ֳ¡ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ֳ× ֳ²ֳ©ֳ¶ֳ¡ֳ÷ ֳ¸ֳ₪ֳ©ֳ¨ ֳ¹ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ¢ֳ­ ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ , ֳ¥ֳ¢ֳ­ ֳ¬ֳ÷ֳ¶ֳ¥ֳ¢ֳ₪, ֳ¥ֳ°ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ¹ֳ«ֳ£ֳ ֳ© ֳ¬ֳ× ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ ֳ®ֳµ ֳ¡ֳ¹ֳ¡ֳ©ֳ¬ ֳ¬ֳ₪ֳ¡ֳ©ֳ  ֳ¬ֳ¢ֳ®ֳ¸ ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ¡ֳ§,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

הודעהעל ידי ron » 12 יולי 2009, 22:10

אהלן אליקו;
במיוחד עם פיסטולט לא נראה לי נוח להכניס את היד עם הצינור מאחור (אם יש מקום בכלל) כדי להטיז ממרחק של 20 ס"מ לפחות במאונך למטרה.

לגבי הרכבה אני בחיים לא הייתי מרכיב בחלקים: זאת הזמנה לצרות. עם סיום ההרכבה כאשר הדבק עדיין לח צריכים לוודא שהכול מאונך, לבדוק אלכסונים וכו' כדי לעשות הכיול האחרון ולבדוק שהכול ישר.

דבק איטי והראיון של פיני נראה לי הכי מתאים. פיני: אולי תפרט על איזה סוג של JIG התכוונת? ו / או תזמין אותנו לקפה ותוכל להרכיב את זה בארבע או שש ידיים תוך הזמן הדרוש.
ron
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Pini Gold » 12 יולי 2009, 23:38

רון,
שלמה קיבל מספיק רעיונות והוא יבחר את הכי מתאימה לו.
מה שיפה כאן שישנן הרבה גישות לפתרון וכולן כשרות - ככה אנחנו לא נשארים מקובעים בדיעה אחת, אלא מגוונים ומאירים דרכים רבות.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי Shlomo » 13 יולי 2009, 00:06

ראשית, תודה לכל המגיבים, המציעים, המעודדים והמשתתפים. אכן רעיונות רבים ומצויינים.

בקשר לצבע, כמדומני שאקבל את דעת הרוב לצבוע לפחות את רוב השכבות לפני ההדבקה (כמובן עם Masking Tape). אבדוק עם הלקוח (אשתי) האם הצעתו של פיני לצביעה בלכה בלבד מקובלת.

בקשר לדבק - פיני, אשמח אם תוכל לכוון אותי לדבק האיטי (30 דקות) שאתה מכיר; האם זה ה305 של שרפון?

באשר להדבקה עצמה - ההצעה של יהודה נראית לי פשוטה וישימה.
פיני, הצעתך למתקן עזר מעניינת, אשמח אם תרחיב מעט על המתקן/Jig שהצעת.

שוב תודה לכל המגיבים.
Shlomo
משתמש ותיק

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים