חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

יצירת תעלה חלקה בשולחן ראוטר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

יצירת תעלה חלקה בשולחן ראוטר

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 10 יוני 2009, 10:21

ביצירת תעלות באמצעות ראוטר ממליצים לעשות את התעלה בכמה מעברים, בגלל ההתנגדות הרבה שיש לביט מול העץ. זה נכון במיוחד בתעלה עמוקה ובביט בקוטר גבוה. הבעייה, שלעתים, בגלל שינוי גובה הביט או הראוטר עצמו - וזה נכון גם בשולחן ראוטר - המעבר השני והשלישי אינם בדיוק במקום של הראשון, וכך נוצרות מדרגות לא רצויות.

הייתי זקוק לתעלות בעץ של 18 מ"מ, וברוחב של 18 מ"מ (השתמשתי בביט בקוטר זה). באינטרנט ראיתי פתרון יפה, והוא עובד: את גובה הביט מכוונים רק פעם אחת לפי הגובה המקסימלי הנחוץ. במקרה הזה מעט יותר מ-18 מ"מ. מניחים על השולחן 2-3 פלטות דקות (אני השתמשתי בפרקט ישן, שהוא גם רחב די הצורך וגם חלק ושטוח מאוד), שכל אחת גורעת כמה מילימטרים מבליטת הביט.

עושים את המעבר הראשון כך שהביט בולט רק מעט מעבר לפלטה העליונה. מוציאים איתה - בלי לשנות את גובה הביט - ועושים את המעבר השני, וכך הלאה. התוצאה טובה מאוד. בצילום אפשר לראות גם את ה"קיר" שבולם את הנסורת ואליו מחובר שואב אבק שמתפקד מצויין.
קבצים מצורפים
התקן לחריץ 1.jpg
התעלה
התקן לחריץ 2.jpg
עם פלטה
התקן לחריץ 3.jpg
בלי פלטה, מעבר על השולחן
נערך לאחרונה על ידי Yair Feldmann בתאריך 10 יוני 2009, 14:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש
 
הודעות: 1335
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 09:29
מיקום: רעננה

Re: יצירת תעלה חלקה בשולחן ראוטר

הודעהעל ידי yossi » 10 יוני 2009, 12:00

רעיון נחמד יאיר אלא שכדאי שתבדוק את ההתקנה של הראוטר מתחת לשולחן ואולי המכשיר עצמו כי זה לא אמור לקרות, כך זה לפחות אצלי
yossi
סופר משתמש
 
הודעות: 702
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 19:29


חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים

cron