חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

5 כפיות סוכר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

5 כפיות סוכר

הודעהעל ידי Elisha Dvir » 30 אפריל 2009, 22:23

זוכרים את השאלה שלי על צביעה בגואש?
אז כמו שהבטחתי, אני מעלה לכאן צילום של הדלת הצבועה כשהיא מורכבת על המחסן.
המתקן שבצד ימין הוא קומפוסטר (וחוות תולעים) שבניתי לפני שנה וחצי מחומרים שאספתי בחצר הקיבוץ (מיטות ישנות ומשטחי עץ). מי שמתענין במיחזור, יוכל למצוא מצגת מפורטת שמתארת את המתקן הזה ב-http://www.f2h.co.il/813179.

על הדלת
הדלת, כמו שאר המחסן, בנויה מלוחות אורך, מעץ אורן, שמחוברים ביניהם, ע"י ברגים, מאחור, בלוחות רוחב. המבנה הזה הכתיב כמה אילוצים (לדוגמה - המעבר בין הגוונים בשמים).

על הצביעה
את האיור יצרתי במחשב, בכלי בשם Freehand. על מנת להעתיקו אל הדלת נעזרתי במחשב נייד ומקרן אותם הורדתי בערב (זה עוד משהו שיותר קל לעשות בחושך) אל המחסן. אחרי שעברתי בעפרון על קווי המתאר, פרקתי את הדלת והעליתי אותה לסדנה לצביעה.

בחירת הצבעים
הבחירה בצבעי הגואש התבררה כחלשה במיוחד. הקושי העקרי בו נתקלתי, היה שקיפותם של הצבעים הבהירים. במקומות בהם יש צהוב נקי, נאלצתי לעבור כעשרים פעם עד שהתקבל כיסוי נסבל. ככל שהצבע התכהה יותר כך הוא היה אטום יותר וניתן היה להסתפק בפחות מעברים. במהלך הצביעה ויתרתי, בהדרגה, על צבעי הגואש ועברתי לצבעים שנועדו, במקור, לגיוון צבע לקירות. עשיתי זאת בעיקר משום שאני מאמין שלצבעי הגיוון האלה תהיה עמידות טובה יותר לקרני השמש - שקופחות ישירות על הדלת מהבוקר ועד הצהרים. כך שכיום הצביעה מורכבת מצבעים שונים של יצרנים שונים. הדבר היחיד שמשותף להם הוא שכולם על בסיס של מים.
בדיעבד, אני מצטער שלא השקעתי מעט יותר בסקר שוק ולא מצאתי צבעים שיהיו גם יותר אטומים, וגם יותר עמידים.

ציפוי בלכה
בסוף ציפיתי את הכל בלכה מבריקה (על בסיס שמן). אני מקווה ששתי השכבות שצבעתי יגנו על הדלת מפני רטיבות. למרות שהמחסן נמצא תחת גג, החלק התחתון של הדלת נרטב בגשמים.

הגוונים
השתמשתי בגוונים רוויים הרבה יותר ממה שחשבתי שיתאים כאן. גם הבחירה בלכה מבריקה, מעצימה את רווית הצבעים. עשיתי זאת משום שאני מניח שבמשך הזמן הציור ידהה, כך שבעוד כמה שנים, הוא יתייצב על משהו שישתלב באוירה הכללית שהיא מעט יותר סולידית. אני מודה שכרגע זה מרגיש כמו כוס תה עם 5 כפיות סוכר.

בדיעבד
בחוכמה שלאחר המעשה הייתי משנה, לא רק את הצבעים - אלא גם כמה פרטים באיור. לדוגמה הייתי הופך את השמש כדי לקבל איזון יותר טוב בין שני המוקדים של האיור (השמש והטרקטור). היצירה של האיור המקורי על המחשב נועדה, בין היתר, כדי להתמודד עם הנושאים האלה, אבל בגלל ששם הצבעים פחות רוויים, לא הבחנתי בכך.
יתכן גם שהייתי מקבל תוצאה מעניינת יותר (בהשקעה יותר קטנה של עבודה) אם הייתי חותך את האלמנטים של הציור מדיקט, צובע אותם ומדביק על הדלת.
קבצים מצורפים
דלת.jpg
המחסן
door2.jpg
האיור במחשב
Elisha Dvir
סופר משתמש

Re: 5 כפיות סוכר

הודעהעל ידי avihay » 30 אפריל 2009, 22:58

יופי, מרהיב עיין.. אהבתי..!
avihay

נראה טוב ...

הודעהעל ידי Pini Gold » 01 מאי 2009, 22:11

אני מקנא ביכולת ובסבלנות שלך לצבוע .
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

מצא את ההבדלים

הודעהעל ידי Saba_jackson » 02 מאי 2009, 21:29

אלישע תודה!
הכנסת קצת צבע לפורום, בעצם הרבה...
איך אתה עושה את המעברים? אתה צובע במברשת? באאיר בראש?
זה נראה מקסים, כדאי לעשות הכל בשביל להגן ולשמור על העבודה אפילו במחיר פגיעת מה בגוונים.
לטעמי, אפשר להמשיך את הציור גם מעבר לדלת לשני צידיה, זה יעלים את הדלת, אם זה חשוב.

שוב תודה ובהצלחה!
קבצים מצורפים
DELET.jpg
Saba_jackson
סופר משתמש

Re: משקפי שמש

הודעהעל ידי Elisha Dvir » 02 מאי 2009, 23:06

יפה סבא. אני רואה שהשתעשת מעט והפכת את כל האיור בתמונת ראי. אני מסכים שבגרסה שלך זה עובד יותר טוב.
לשאלתך, הצביעה נעשתה כולה במכחולים. ביניהם אחד קטן ביותר. העבודה הזו ארכה זמן ממושך (לא מדדתי, אבל אני מעריך את זה בכמה עשרות שעות). ומה שאיפשר אותה היה, כרגיל, העובדה שהעליתי את הדלת לסדנה ויכולתי לעבוד עליה עד השעות הקטנות של הלילה לצלילי התוכניות של גל"ץ. במהלך העבודה היו גם שני ימי זכרון שבהם הרדיו היה מעט יותר מענין.
היום קיימנו (הגרעין של אנשי איכות הסביבה באילון) סיור קומפוסטרים בישוב. הביקורת שקיבלתי על האיור היתה שהוא "סוציאליסטי". מאחר שהאנשים האלה מכירים אותי, הם ציפו לעבודה מעט יותר פרובוקטיבית. אולי משהו בסגנון האיורים שאני מצרף כאן (כשהייתי קטן עשיתי כמה עשרות איורים בסגנון הזה).
את המעברים בין הגוונים ביצעתי באופן הפשוט ביותר. צבעתי את הלוח השמאלי בצהוב נקי והוספתי מעט אדום לצבע בלוח שלידו וכך הלאה עד שבסוף הגעתי לאדום "נקי".
בדיעבד, המעברים שעשיתי היו גסים מדי. אם הייתי מוסיף פחות אדום, הייתי יכול לסיים בכתום (כמו זה של הטרקטור) ולקבל משהו יותר מאופק. אולם בשעה שהנחתי את הצבע על הלוח, הוא נראה הרבה יותר בהיר. לאחר הייבוש הוא התכהה, באופן משמעותי. מאחר שלא הכרתי את התכונה הזו של צבעי הגיוון בהם השתמשתי, לא צפיתי את השינוי הזה.
אבל, כאמור, אני ממש סומך על זה שהכל ידהה במהלך השנים הקרובות.
אני בהחלט שוקל את האופציה ללמוד, בגילי המתקדם, לעבוד ב-Air brush. נראה לי שזה יכול לפתוח כמה אפשרויות מעניינות.
קבצים מצורפים
Sandra D.jpg
סנדרה
Sand F.jpg
בחול החם
Elisha Dvir
סופר משתמש

הודעהעל ידי Saba_jackson » 03 מאי 2009, 22:01

אשריך, גם נגר וגם צייר - השילוב המנצח,
מבורך מי שיכול לנגר את ציוריו, ולצייר על נגרותו... ואף פעם לא מאוחר ללמוד איירבראש, אני בגילי המתקדם גם הוא, צריך קודם ללמוד לצייר בעפרון... אבל גם זה יגיע.
אגב, גם אצלי המכונה השימושית ביותר בנגרייה הוא מקלט הרדיו (רשת ג - או כל תחנה מוסיקלית אחרת הממעטת במלל).

מה זה סיור קופוסטרים? יש תחרויות בזה?
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי Elisha Dvir » 03 מאי 2009, 23:21

לא, אני חושב שזה ההפך מתחרות. זה משהו כמו שיתוף פעולה שבו כל אחד לומד מה עושים חבריו ומאמץ את מה שנראה לו.
יש בישוב שלנו גרעין קטן, אבל עיקש, של שוחרי איכות הסביבה. הסיור שנערך בשבת, כלל 4 קומפוסטרים ביתיים (אני מצרף תמונות של כמה מהם), את הקומפוסטר הישובי (שמתחיל עכשיו להתארגן) ואת מכון טיהור השפכים של הישוב - מתקן שבדרך כלל לא מוקם בישובים כל כך קטנים כמו קיבוץ - אלא ברשויות מקומיות.
קבצים מצורפים
תולעים.jpg
הידיים - ידי עשיו.
כאן אני מחזיק חופן קומפוסט שהוצאתי מהקומפסטר. ניתן להבחין בתולעים האדומות שמשתתפות בתהליך הפירוק של החומר האורגני והופכות אותו ל"הומוס תולעים" - שהוא קומפוסט משובח במיוחד.
קומפוסטר חבית.jpg
קומפוסטר בחבית מתגלגלת
קומפוסטר נועם.jpg
קומפוסטר מודולרי
קומפוסטר כתר.jpg
קומפוסטר מהמדף (של כתר) - מוצר גרוע במיוחד.
Elisha Dvir
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים