חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

יצירת לוח לשולחן מעץ אורן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: תשובה, פתרון ותמיהה

הודעהעל ידי ron » 25 אפריל 2009, 23:52

יאיר;
השינויים הם לרוחב בלבד.
ron
משתמש ותיק

Re: תשובה, פתרון ותמיהה

הודעהעל ידי javali » 26 אפריל 2009, 02:15

א. זה ממש לא רק תיאורטי. יש לי רצפת עץ. בחורף הלוחות צמודים אחד לשני, בקיץ רואים את המרווחים. ידידה שלי שמעה לעצת מלטש רצפות ומלאה את החריצים. הקייץ האחרון היה חם במיוחד, והיא סיפרה שהיא התחילה לשמוע קולות נפץ בבית. מסתבר שהמילוי לא עמד במתח והתפוצץ.

ב. השינויים הם לרוחב הסיבים. האורך לא משתנה. לכן, פתרון כמו שאתה מציע טוב עם הדבקת הרבה לוחות קצרים. אם הדבקת מעט לוחות ארוכים, תן חופש תנועה בניצב למה שעשית. לגבי זויות האלומיניום, אני ממליץ לעשות אותן מאלומינים עבה, ולא לסגור את הבורג שמחבר אותן לפלטה יותר מדי חזק. אתה לא רוצה שהאלומיניום יתכופף...

ג. זה לא משתנה, כי השינויים הם רק לרוחב, לא לאורך. השינוי על סין ברוחב 5 ס"מ לא יהיה יותר מחצי מ"מ, ועם זה הגמישות של העץ תתמודד. בנוסף, חשוב לזכור ששינוי של אחוז זה המקרה הקיצוני. זה דורש שינוי של 4-5% בלחות של העץ (או יותר בעצים יותר יציבים). בנוסף, היום בגלל המיזוג בבתים שינויי הלחות בבית נמוכים יחסית. לכן, יכול להיות שרהיט שאינו מתוכנן להתמודדות עם ההתפשטות לא יראה שום בעיה במשך 10 שנים, ואז פתאום בקייץ אחד יבש במיוחד, או בחורף אחד שלא הפעילו בו חימום הרהיט יסדק.
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

יהודה, זה בגלל רעידת האדמה

הודעהעל ידי Pini Gold » 26 אפריל 2009, 10:27

לא בגלל הטמפרטורה / לחות
:roll:
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות