|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי kanr » 12 מרץ 2014, 16:08
זאת התוכנית מלמעלה פרפורציות לא היי
טוב התחלתי והיו כמה בעיות
1.אני משתמש במקיטה MLT100 וקניתי פלטה דו צדדי פורמייקה 17 מ"מ והפורמייקה בקצוות בולטת ונשבר חתיכות שאני בה לחתוך ישר זה משנה לי את כל הסרגל איך מנקים את הפלטה מהקצוות
2.רציתי לעשות דלתות עץ כמה העובי שאני צריך להשאיר בפינות
3.בכללית אני קראתי בפורום אשכולות קודמים והבנתי ש-12 ס"מ הצוקל
75 ס"מ הארון =87 ס"מ נשאר 3 ס"מ לשיש עכשיו שאני בונה את ה-75 אני חותך את הצד 75 והחלק התחתון והעליון נכנסים בינהם או שאני חותך את הצד 71.6 ושם את העליון מעליו
מספיק לבנתיים התוכנית הצבוענית היא המעודכנת
משה
- קבצים מצורפים
-

-

נערך לאחרונה על ידי kanr בתאריך 12 מרץ 2014, 16:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
-
kanr
- משתמש ותיק
-
על ידי kanr » 12 מרץ 2014, 16:26
הנה מה שהתחלתי החלק מתחת לחלון מטר שמונים עם כיור במרכז
לא יצא 100% אבל לפעם ראשונה די טוב
[/list]
- קבצים מצורפים
-

-

-
kanr
- משתמש ותיק
-
על ידי kanr » 12 מרץ 2014, 16:29
זה בעצם המקום רק הדלת עוברת משם והתיקרה מתפרקת בקייץ ומוגבהת למעלה
- קבצים מצורפים
-

-
kanr
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 12 מרץ 2014, 20:52
שלום לך,
אשמח לעזור לך וסלח לי אם אהיה קשוח איתך. לגבי ארונות מטבח קשה לי עם ההגדרה: "לא יצא 100% אבל לפעם ראשונה די טוב". המיבנה חייב להיות מושלם כי הוא הבסיס לכל היתר - מגירות, חזיתות ושיש.
השיטה בה בחרת לבנות היא מיושנת ומקשה על פילוס הארון. כיום בונים כל יחידה בנפרד. לפחות לגבי ההמשך תוכל לשנות.
נראה לי שאין ציפוי על הקנטים, תקן אותי אם אני טועה כי עכשיו זה יהיה קשה ליישום.
את הלוח שמסתיר את הכיור צריך להתקין 5 מ"מ לפחות בנסיגה מפני הארון כדי לאפשר סגירת הדלתות עם ברגי הידיות הבולטות כלפי פנים. אם טעיתי בהבחנה, תתעלם.
אני די שולט בהכנת שירטוטים וקריאתם, אך אני מודה שלא הבנתי את אלה שהעלית כאן. כדי שאוכל לעזור יותר ואולי שתימנע מטעויות מיותרות, אנא העלה שירטוטים של מבט חזית עם מידות.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי vkhkv » 12 מרץ 2014, 21:05
קודם כל בהצלחה עם בניית המטבח.
1. יש ליצור בפינות בערך 7*7 ס"מ כדי לאפשר פתיחת המגירות כולל הידיות.
2. אני מציע לך לשקול שינוי היחידות כדי לאפשר מידות יותר גדולות של המגירות ( רוחב 38.5 ) ברור לך כי זה מידת ברוטו והמגרה תהיה קטנה מאד.
3. מידת עומק ארון 70 ס"מ יבזבז לך הרבה חומר כי רוחב הפלטה 122 ס"מ.
4. אני חושב כי ארון לכיור 80 ס"מ זה גדול לכיור 60 ס"מ ניתן לבנות ארון 70 ס"מ וככה יהיה נטו 66.5 ס"מ.
5. את התומך הקידמי של הכיור יש להרכיב 1 ס"מ פנימה כדי לאפשר הרכבת הברגים של הידיות.
6. אני הייתי חושב לא לבזבז מקום ריק וסגור בפינות ועושה יחידה של מדף מסתובב.
אם אתה רוצה עוד עזרה נא פנה אלי במייל.
בהצלחה.
-
vkhkv
- משתמש ותיק
-
על ידי kanr » 13 מרץ 2014, 14:33
נתחיל אלכס - קשוח חופשי אני לוקח את הבניה בסבבה לא יצא טוב קונים עוד פלטה לומדים ,
1 .בקשר לשיטה חשבתי לפרק לא בגלל שהכל יחידה אלא פשוט עשיתי מתחת לכיור ארון 80 ס"מ ואח שלי אמר לי שהמקום מתחת לכיור זה המקום הכי מבוזבז ולכן כדאי לעשות כמה שיותר קטן ונ"ל שהוא צודק אז אולי אני יפרק ויכין ארון לבד נטו 60 בחלק הפנימי .
2. כן עוד לא שמתי ציפוי על הקנטים פשוט אני מבין שהקנט צריך להיות בצבע הדלתות ועוד לא סגור על צבע הדלתות אני רק יודע שאני רוצה בסגנון כפרי והבנתי שזה לא בעיה להדביק ,כך לפחות אמר לי גולדי או שאני טועה ?
3. הלוח שמסתיר את הכיור- ממה שראיתי בארון הישן זה בקו אחד ,וחוץ מזה אני כנראה עושה על הלוח דלת קבועה ,ומתחת אני רוצה לעשות מגירה לא דלתות נפתחות .
vkhkv
1. 7 ס"מ זה לא הרבה? ,הדופן 1.7 והבנתי שהמגירה חופפת על הדופן 0.5 והעובי של הדלת כמה הכי הרבה 2 ס"מ תן 4 ס"מ גג 5 איך הגעת ל-7
2.גודל המגירות הייתי באיקאה ראיתי מגירות סלסלה מדדתי בפנים 36.5 ונראו בסדר אני יעלה לך תמונה
3.עומק עשיתי 58 ס"מ לא 70
4.ארון לכיור חשבתי להקטין ל-60 ס"מ מידה פנימית
5.הסברתי למעלה ,הדלתות לא יבואו על הלוח אלא תהיה למטה מגירה ועל הלוח דלת קבועה
6.מהחישוב שעשיתי מהפינות כמעט ולא מרווחים כלום ,וכל האבזור שנשלף גם יקר וגם לא יעיל, ויש לי כיום סלסה רק בלגן
ותודה
עכשיו לא קבלתי תשובה עם הפלטה לא ישרה בקצה איך אני מישר
ועוד שאני בונה את הדופן -75 אני חותך את הצד 75 והחלק התחתון והעליון נכנסים בינהם או שאני חותך את הצד 71.6 ושם את העליון מעליו , הסתכלתי בארונות קיימים ראיתי חלק עליון חלק צד
בתודה מראש משה
- קבצים מצורפים
-

-

-
kanr
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 13 מרץ 2014, 21:12
משה, המשך לבנות להנאתך!
1. לגבי יחידת הכיור, עבור כיורים סטנדרטיים אני נוהג לבנות מה שנקרא יחידה של 70 ס"מ, הכוונה למידות חיצוניות.
2. אם אתה מתכוון לצבוע את הקנטים אתה אמור להתקין חזיתות שקועות, במישור אחד עם החזיתות הארגזים, מה שמכונה - בתוך המסגרת. שיטה זו אינה עולה בקנה אחד עם חזית הדמה שמסתירה את הכיור.
אינני יודע מי זו/זה גולדי, אני הייתי מוותר על החוויה של הדבקת קנטים על מיבנה מורכב במקום על לוחות לפני הרכבתם.
3. כאשר אתה בונה את המגירה מתחת לכיור, אל תשכח לקחת בחשבון את מיקום צינור הביוב ואת המידה עד אליה יורד הסיפון.
אומנם לא הפנית את השאלות אלי, אענה בכל זאת:
כאשר אתה מתיחס לעגלת בקבוקים, מתיחסים למידה החיצונית של היחידה כיוון שכך גם נמכר הפירזול בחנויות, למשל עגלה 100, 150, 200 וכו' (המידות במ"מ.
בנית הארגזים - בחברות המטבחים מקובל לבנות כך שהדפנות תוחמות את התחתית והמיכסה, לא מעט נגרים בונים זהה.
אני מעדיף לבנות כך שהדפנות הן בין המיכסה לתחתית, ואסביר מדוע. באופן זה כל העומס כולל השיש, נישא ע"י הדפנות באופן מלא. בשיטה השניה, העומס נישא ע"י החיבור שבין הדפנות לתחתית. את זה מונעים ע"י שימוש ברגליים מן הסוג שהחלק הצמוד לתחתית הארון הוא בעל צורה מאורכת שאמורה לתת תמיכה לדופן. זה מאד מגביל מבחינת מיקום הרגליים.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי vkhkv » 13 מרץ 2014, 22:09
1. ארון במידה פנימית 36.5 אומר 40 ברוטו במידה ובונים יחידות יחידות.
2. עוד לא שמעתי שמדביקים קנטים לאחר שהארון מורכב.
3. המידה 7 ס"מ בפינה זה 2 ס"מ עובי בחזית של המגירה ועוד 5 ס"מ כדי שברגע שתרכיב ידית המגירה הנגדית תוכל להפתח.
4. לגבי עומק הארון על פי השרטוט מופיע בצד אחד 70 ס"מ , אני הייתי בונה את הארון 59 ס"מ נטו גב בערך 5 מ"מ סה"כ 59.5 עוד בערך 2 ס"מ דלתות סה"כ 61.5 ושיש עומק בערך 64-65 ס"מ.
5. מניסיון שלי לא כדאי לעשות מגירה מתחת לכיור , יש אפשרות לעשות 2 דלתות ומדף נישלף בתחתית לצורך פח אשפה או חומרי ניקיון.
אני חוזר ואומר תשקול לעשות שינוי במיקום של היחידות כך שהתנור /כיריים יעמדו מתחת לחלון, כמו כן אני מבין כי לא יורכב מדיח כלים במטבח ( מטעמי כשרות )אבל אני הייתי עושה מקום למדיח אפילו קטן ליד הכיור הבשרי.
בהצלחה.
-
vkhkv
- משתמש ותיק
-
על ידי vkhkv » 13 מרץ 2014, 22:25
אלכס, במקרה ועושים צוקל עץ אין חשיבות לכיוון הרכבת הארון , אבל במידה ומרכיבים רגליים אני מצטרף לדעתך להרכיב את הארון כך שהחלק התחתון והעליון יהיו מעל הצדדים ומכסימום עושים סגירה של לוח עץ מצופה בגוון של החזיתות כדי להסתיר את העובי החשוף של החלק התחתון והעליון.
-
vkhkv
- משתמש ותיק
-
על ידי kanr » 14 מרץ 2014, 00:06
אלכס דבר ראשון תודה
1.אם אני יוריד ל-70 ס"מ מה הרווחתי 10 ס"מ שווה לפרק בשביל זה ?
63.4 לא יספיק?
2.הבנתי להבא הצבע של הקנט צריך להיות תואם לדלת ?
3.לקחתי בחשבון
כך בניתי מלמעלה זה פשוט היה נראה לי יותר הגיוני וחזק
vkhkv
1. נכון
2.עכשיו תהיה הפעם הראשונה
3.על הידית לא חשבתי
4.זה לא נראה לי כל כך קריטי 57/60 ס"מ לפה ס"מ לשם
5.ואני התכופף לתוך הארון להוציא משהוא אחרי שאני צריך להוציא את ההרמה לפני, לא יותר הגיוני למשוך מגירה והכל מול העיניים .צרפתי תמונה תראה איזה פרקטי.
קודם כל תודה על העזרה
* עוד לא קבלתי תשובה אם יש לי פלטה שהשפה שלה לא ישרה יש איזה דרך מתוחכמת לישר בגלל שאם אני נצמד לסרגל אני בעצם ממשיך את העקמומיות הקיימת .
*בקשר למיקום של התנור אני רוצה לנסות לבנות דבר כזה מסביב לתנור כמו בתמונה והחלון קצת יפריע
*אהבתי את הצבע שבתמונה עם האישה באמצע איך הוא נקרא
ואם יש לכם איזה תוכנה חינמית קלילה לשרטוט אשמח
משה
- קבצים מצורפים
-

-

-

-
kanr
- משתמש ותיק
-
חזור אל נגרות