חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חווית קניה באקסמיניסטר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חווית קניה באקסמיניסטר

הודעהעל ידי Eliyahoo » 04 מאי 2017, 13:35

אחרי ששמעתי המלצות הזמנתי מספר מוצרים מאקסמינסטר,
פוטר למקדחת עמוד, סט מקדחים איכותי, כמה סוגים של שקענים, גלגלים מיוחדים (שיורדים בלחיצה עם כף הרגל) לשולחן עבודה וכו'.

סך הכל 136 פאונד. כלומר בערך 625 ש"ח.

ברגע שאתה אוסף את המוצרים ורוצה לשלם הם מבקשים שתיתן להם יום עסקים לחשב כמה עולה המשלוח, נשמע טוב והוגן.

קיבלתי מייל יום אחר כך שהמשלוח עולה 50 פאונד, עם שליח עד הבית. זאת הפעם הראשונה שאני מזמין מוצרים מאנגליה כך שלא ידעתי למה לצפות, אבל נשמע לי סביר.
(סה"כ בש"ח עד עכשיו 855 ש"ח).

עד כאן בסדר. המשלוח הגיע באמת מהר (פחות משבוע) אבל השליח הודיע לי כבר מהדרך שאני צריך להכיר 350 ש"ח. הופתעתי כיוון שידעתי שאני לא אמור לשלם מכס.
מתברר שחברת השליחויות מעבירה את החבילה לרשויות המס והן גובות מע"מ של 150 ש"ח (כמובן שגם המשלוח חייב במע"מ...) בנוסף הם לוקחים עוד עמלות שונות ומשונות בשווי 200 ש"ח נוספים (עמלת טיפול, עמלת תקיעה, דמי השחלה וכו'...).

שורה תחתונה, הסחורה עלתה 625 ובפועל שילמתי כפול. די דומה לקניות שביצעתי בארה"ב (שם שילמתי יותר על משלוח אבל פחות על מס וזימבורים אחרים).

זאת החוויה, שיחליט כל אחד בנפרד אם זה שווה לו או לא.

אלי
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

Re: חווית קניה באקסמיניסטר

הודעהעל ידי YonathanZ » 04 מאי 2017, 14:00

למה לא אמזון?
YonathanZ
סופר משתמש

הודעהעל ידי spacedude » 04 מאי 2017, 14:30

לגבי המע"מ, זה לא היה צריך להפתיע אותך.

ולגבי רכישה עתידית, כל עוד זה מתאפשר, כמעט תמיד עדיף להזמין מאמזון, שם המיסים מחושבים מראש.
ואתה לא תחוייב שקל אחד נוסף על עמלת שקר.

שחר
spacedude
סופר משתמש

הודעהעל ידי Shagby01 » 04 מאי 2017, 15:15

אכן אתה צודק לעיניין המיסים והמעמ.
זה משהו שכל הזמן צריך לקחת בחשבון.
אני תמיד בודק באמזון וגם באקסמינסטר ומשווה בניהם.

אכן, באמזון אתה יודע בדיוק את המחיר המקסימלי לעומת שאר המקומות, אך לפעמים האיכות טובה יותר במקומות אחרים.
כאשר אני רוכש באקסמינסטר מוצרים קטנים, אני מחלק את הקנייה, כך שלא תעבור את ה75$. כך אני חוסך לעצמי תשלומים מיותרים לאוכלי חינם.
כאשר אני רוכש מהם משהו יקר יותר, אני לוקח בחשבון את העלויות הנלוות כי אני מחפש את האיכות שבמוצר.

במקרה שלך אני מניח שאם היית מחלק לשני משלוחים, היית חוסך המון כסף.
אני רוכש המון מחול, מטעויות כאלו רק לומדים, בסה"כ, אני יודע שחסכתי אלפי שקלים ברכישות בחו"ל לעומת רכישות בארץ. גם אם אני לוקח בחשבון את הטעויות שביצעתי במשך השנים.

בהצלחה!

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Shagby01
משתמש ותיק

הודעהעל ידי assaflevy » 04 מאי 2017, 16:38

אליהו, ממה שאתה כותב נשמע כאילו חוויית הרכישה ב-אקסמינסטר אינה טובה (תקן אם אני טועה).
אבל התרעומת שלך צריכה להיות מכוונת כלפי FedEx/DHL/UPS שגובים מס מטורף על שחרור החבילה שלך מהמכס, ואז מס על זה ואז מס על הוא. אקסמינסטר סה"כ שולחים את הסחורה, אין להם שליטה על מה שקורה בארץ, ואדרבה מדבריך נשמע שהחוויה למעשה טובה מאוד.
גם אני נכוויתי כמו הרבה שיעידו ברשת מחברות השילוח הללו, ומאז אני מזמין רק דרך ה-Global Shipping Program שם העלות מחושבת מראש (זה לאו דווקא נכון לגבי כל המוצרים אגב), או מזמין בכל זאת ומתכונן לספוג...
דבר נוסף, יהודה ורשבסקי מ-toolbox.co.il עובד עם אקסמינסטר, אם רוצים להזמין דבר מה מהם אפשר להתייעץ איתו.

אנקדוטה..
הייתי בחתונה של חבר ושמרתי את המספר של הרב כיוון שהיה כל כך נחמד. משהו כמו שנה אח"כ קיבלתי טלפון מ"הרב יעקב מהחתונה של X", שהתקשר לדבר איתי על מסור הסרט שהזמנתי אצל יהודה. מסתבר שהוא עובד בחנות של אביו :)
זה הג'יג האחרון שאני בונה! אחריו אתחיל באמת לבנות רהיטים...
assaflevy
סופר משתמש

הודעהעל ידי HandyCat » 05 מאי 2017, 09:28

עוד שירות שילוח נפוץ מחו"ל זה EMS, שבארץ מגיע לדואר שליחים של דואר ישראל. עמלות שחרור מכ"ס מופרעות. בשביל לשחרר בעצמך חבילה צריך לשלם בערך 100ש"ח (עמלת שקר-כלשהו על הטופס) ולהגיע לאירפורט סיטי להגשת הטופס.
בקיצור, שירות יקר, לא נוח וגזלני.
At every point in your life, you should always ask youself, "what would McGyver do?"
- Indigo
HandyCat
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliyahoo » 05 מאי 2017, 11:42

Shagby01 כתב:אכן אתה צודק לעיניין המיסים והמעמ.
זה משהו שכל הזמן צריך לקחת בחשבון.
אני תמיד בודק באמזון וגם באקסמינסטר ומשווה בניהם.

אכן, באמזון אתה יודע בדיוק את המחיר המקסימלי לעומת שאר המקומות, אך לפעמים האיכות טובה יותר במקומות אחרים.
כאשר אני רוכש באקסמינסטר מוצרים קטנים, אני מחלק את הקנייה, כך שלא תעבור את ה75$. כך אני חוסך לעצמי תשלומים מיותרים לאוכלי חינם.
כאשר אני רוכש מהם משהו יקר יותר, אני לוקח בחשבון את העלויות הנלוות כי אני מחפש את האיכות שבמוצר.

במקרה שלך אני מניח שאם היית מחלק לשני משלוחים, היית חוסך המון כסף.
אני רוכש המון מחול, מטעויות כאלו רק לומדים, בסה"כ, אני יודע שחסכתי אלפי שקלים ברכישות בחו"ל לעומת רכישות בארץ. גם אם אני לוקח בחשבון את הטעויות שביצעתי במשך השנים.

בהצלחה!

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

תסביר בבקשה, מה עניין ה75 דולר ? מה משתנה ברגע שההזמנה היא מתחת ל75 דולר ?
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 05 מאי 2017, 12:26

אליהו,

עפ"י החוק, טובין בערך של עד $75, פטורים ממע"ם ומכס. בסכום הזה נכלל גם מחיר המישלוח אם יש. כאשר עושים את התהליכים דרך חברות שילוח, אין עצימות עיניים או קיצורי דרך.
פעמיים הזמנתי סט מברגות "מקיטה" מקוריאה בעלות של כ-$180 כולל מישלוח. הקוריאני כנראה יודע את החוק בישראל ורשם על האריזה שווי של $69 ו-GIFT. זו היתה אריזת קרטון גדולה כיוון שבפנים היתה מזוודת אלומיניום. למזלי, בשתי הפעמים, החבילות לא עברו ביקורת ולא נפתחו.
במיקרה אחר, תפסנית למחרטה שהזמנתי מארה"ב, בשווי מעט נתוך יותר, נעצרה במכס ושלמתי 90 שקלים מע"ם.

למי שלא יודע, אין מכס על כלי עבודה מכל הסוגים עד שווי של $2000 או מעט יותר, יש רק מע"מ.

זה סיפור ה-$75 וסליחה שנדחפתי...
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Uriahason » 05 מאי 2017, 13:36

כמו כן אין חיוב מכס גם במידה שמה שהזמנת זה חלקים להרכבה עצמית ולא תוצר מוגמר כמו למשל מכונות cnc קטנות למינהם שאתה צריך להרכיב בעצמך
Uriahason
משתמש ותיק

הודעהעל ידי הרואה » 07 מאי 2017, 02:01

הזמנתי מאקסמינסטר כמה פעמים, דווקא על המיסים לא התרעמתי, כי מראש במייל של הצעת המחיר כתוב שעלות המשלוח לא כוללת מיסים.
מה שכן, הם לא כל כך אמינים, ראוטר הגיע עם ידית שבורה (לא ייתכן שנשבר במשלוח), מלטשת עם תקע שבור (לא אכפת לי כי במילא החלפתי לתקע שמתאים לשקעים בארץ), ועוד כמה דברים קטנים כאלו.
הרואה
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־15 אורחים