חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית ספריית מדפים מעוגלים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית ספריית מדפים מעוגלים

הודעהעל ידי nirb » 10 אוקטובר 2013, 12:59

היי,

אני מתכוון לבנות 5 קופסאות מעוגלות מסנדביץ 1.7 שבתמונה (בדומה לתמונה אך אצלי הן תעוגלנה רק בחלק החיצוני באמצעות רוטר ולא בחלק הפנימי כי אני לא בונה בכיפוף) שיעמדו אחת על השנייה מחוברות והשימוש יהיה כארונית ספרים לגובה.

אני רוצה לבצע גימור אטום בצבע שמנת (וחלק מהקופאות בגימור אטום אפרסק).
האם פעולות הכנת הסנדביץ הן המתאימות לתוצאה זו:
1. שפכטל עץ בפאנלים של העץ (על מנת שלא "ישתה" את היסוד).
2. שיוף כל העץ בנייר 150 והפנאלים בנייר 220.
3. 2 שכבות יסוד עם שיוף בין השכבות.
(שאלה - האם ניתן לרסס יסוד באקדח ? האם מומלץ יותר במברשת? ואיזה יסוד מומלץ)
4. צביעה.

בשלב בצביעה אני תקוע וצריך עזרה.
אני רוצה להגיע לגימור מבריק. אני רוצה לצבוע עם אקדח (רגיל לא HVLP).

איזה סוג של צביעה לאחר היסוד אני צריך לבצע וכיצד ? (מהי אותה צביעת אפוקסי או שלייף לק והאם מדובר בטכניקה או בסוג הצבע שצריך לרכוש והאם היא המתאימה בנסיבות העניין בכלל?)

האם צריך ליישם לאחר הצבע לכה ? אם כן איזו לכה עדיין תשמור על התוצאה של גימור מבריק ? האם בכלל סוד הברק הוא בלכה שסוגרת על ולצבע אין חשיבות ?

עולם הגימור הזה מבולבל אצלי לחלוטין וקריאת פוסטים קודמים בנושא רק ממשיכה את הבלבלול.

תודה לכל המבארים ובפרט לאלו אשר התנסו בצביעה אטומה של סנדביץ...
קבצים מצורפים
.jpg
.jpg
nirb
סופר משתמש

Re: בניית ספריית מדפים מעוגלים

הודעהעל ידי Alex Milch » 10 אוקטובר 2013, 14:13

לא נעים לי לזרוע לך מלח על פצעים כשאני רואה את ערימת החומר החתוך.
כעיקרון, סנדביץ' שמתאים לצביעה בשלייפלאק או בסיגנון, הוא ליבנה כאשר מדובר על שטח (פני הסנדביץ').
השיטה המומלצת לבנית המדפים שאתה מציג היא ע"י הדבקה של מסגרות MDF בעובי 28 מ"מ (נגיד...) עד קבלת המידה הרצויה. בתמונה המצורפת אתה יכול להתרשם ממראה שבנויה מ-4 שכבות שחתכתי אותם עם ראוטר ממותקן כמחוגה. בסוף עושים גימור עם מרק פחחים מבפנים ומבחוץ.
אתה יכול לבצע את החיתוכים עם ראוטר וסכין מעתיק לאחר שתכין שבלונה מ-MDF 6 מ"מ.
כיוון שיש לך הרבה חלקים, אני ממליץ לך להעזר בשרותי חיתוך CNC (200-250 ש"ח ללוח). הקפד לתכנן כך את הגדלים שחלקים קטנים יותר יוכלו להכנס בתוך גדולים יותר כדי לחסוך חומר.
אם תחליט לחתוך בעצמך ותוכל להגיע אלי, תקבל הסבר יותר מפורט.
קבצים מצורפים
DSCF0100_s.jpg
מראה קוטר 80 ס"מ בגימור שלייפלאק
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי nirb » 10 אוקטובר 2013, 15:21

תודה אלכס על המענה,

אז החומר כבר קיים ולכן צריך להתמודד איתו.
שנית, אני לא בטוח שאכן המינוח שלייף לק הוא הנכון (כתבתי שאני עדיין מנסה לפענח האם גימור מבריק נופל בהגדרה זו).

אז לשם ההבהרה, אני רוצה להגיע לגימור מבריק אטום ככל שניתן באמצעים שיש ברשותי .
(סנדביץ 1.7 בצביעה על ידי אקדח ).

לגבי החיתוך העגול הפנימי, אני לא מתכוון לבצע אותו אלא לשמור פנימה על מסגרות מרובעות ורק לעגל מבחוץ.
אני חושב להרכביב את הקופסאות באמצעות דיבלי עץ פשוטים ודבק ולאחר שיש לי קופסא מרובעת פשוטה ביותר שניתן רק לעגל את 4 הפינות.
אני רוצה פרוייקט יחסית מהיר מבלי הרבה עבודה מסביב (ובטח לא CNC :P ).

בנסיבות האלו, לאחר היסוד, במה מומלץ להשתמש בכלים שיש ברשותי כדי להגיע לצביעה אטומה שתהיה קרובה ככל שניתן גם למבריקה.

ניר
nirb
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 10 אוקטובר 2013, 20:07

נראה בתמונה שאתה משתמש בסנדביץ' ה"פשוט" המכונה MP/טווין/קומבי, מי זוכר את כל השמות. זה לא נכתב לשלילה אלה לתאור החומר. לסוג הזה יש מיבנה פנימי מאד לא אחיד ולכן גימור הקנטים דורש גימור תוך הקפדה יתרה.
לא משנה ההגדרה של צביעה אטומה, היא דורשת הכנה שלא תפגין פגמים של פני שטח. בד"כ, את התוצאה הטובה ביותר ניתן להשיג עם מרק פחחי רכב, במיוחד אם תרצה לרסס צבע דו-רכיבי פוליאוריטני. לצבע זה, ככל שתרצה דרגת ברק גבוהה יותר, ידרש ציוד משוכלל יותר כגון מייבש אויר ולא רק לוכד מים וסביבה נטולת אבק לחלוטין. בחדרי צבע יש סינון ואויר דחוס + שאיבה תוך תיכנון מוקפד על תיכנון המערכת. כל שיטה אחרת לא תניב את התוצאה אליה אתה שואף. אם תרצה, אוכל להמליץ לך על צבע באיזור חיפה.
ללא כל ההקפדה מעלה, תוכל לצבוע בכל סוג צבע בדרגת ברק שתבחר אך במראה יותר צנוע.
50% ברק ייראה כבר מבריק אך כמובן לא ברמה של 100%.
schleiflack - הוא מונח בגרמנית שמתאר תהליך של גימור מן המאה ה-19 לערך. התהליך מוביל לתוצאה שנקראת כיום Piano Finish. התהליך אינו מתיחס לסוג חומר הגימור אלא לדרך לקבלת תוצאה מסוימת. באותה תקופה כשעוד לא היה תהליך של ריסוס, היו מיישמים שיכבה עבה/סמיכה של חומר הגימור ומלטשים אותה לקבלת טיב שטח חלק ואחיד. התוצאה הסופית היתה מתקבלת לאחר יישום של שכבות נוספות אך מדוללות יותר וליטוש ביניהן עד לקבלת האיכות הרצויה.
בישראל נהיה "סלט" מן המונח בכך שהוא משמש גם כהגדרה לסוגי צבעים, וזאת כמובן שגיאה.
מקווה שזה יתחיל לצמצם לך את האפשרויות.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי nirb » 10 אוקטובר 2013, 21:51

אלכס תודה,

זה בהחלט צימצם את האפשרויות שכן כמובן אין ברשותי חדר צבע.
אני בסופו של יום שואף לצבוע בצביעה אטומה שתהיה במקסימום הברק שיכול חובב באמצעים פשוטים להגיע אליו.

1. ביחס להכנת העץ, האם יש למרוח מרק כל כל פני העץ או רק על הקאנטים ?
2. לאחר היסוד, איזה צביעה של "נגר חובב" ניתן ליישם שתתן את מקסימום המענה ? אגב, מהו היסוד המומלץ כאן והאם התזה מתאימה ליסוד או הברשה ?
3. האם יש ליישם גם לכה לאחר הצבע? האם הברק הוא בכלל קשור ללכה?
אשמח לתשובות
nirb
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 11 אוקטובר 2013, 09:03

ככלל וכשיטה, הייתי ממליץ לך לבחור בצבעים על בסיס מים. למיקרה זה אפשר להשתמש במרק על בסיס מים שמיועד לעץ (לגולד פירזול יש חומר מצוין יבוא שלהם). לקבלת תוצאת צביעה חלקה ככל האפשר, מומלץ למרוח מרק על הכל. לגבי פני השטח של הסנדביץ', הכמות תהיה מזערית אבל מבטיחה. ככל שתבחר בדרגת ברק גבוהה יותר, יש צורך במיומנות התזה ותנאי סביבה בהתאם. יסוד על בסיס מים ניתן לישם בכל השיטות ואפשר להזמין מגוון.
מבחינת חומרי גימור יש יסוד, עליון ולקה שקופה. כאשר אתה מיישם צבע עליון אין צורך בלקה.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי nirb » 12 אוקטובר 2013, 22:11

תודה אלכס,

על מנת לנסות לעשות עבורי סדר, המינוחים הרווחים בשוק שהצלחתי לדוג מחיפוש הם אקרילי / פוליאוריטני / סולבנטי / סינטטי / טרפנטין ... (ואולי עוד כמה לצערי הרב :evil: )

בלבול אחד שלם. בהנחה ואני הולך על בסיס מים לכל השלבים (יסוד, עליון ולכה) תחת איזה קטגוריה צריך לקנות את החומרים מבין אלו שצייני לעיל.

שנית, האם ניתן כבר להשיג יסוד מגוון בצבע שאני רוצה ובברק ששאני רוצה וככה לחסוך את הצביעה העליונה האטומה או שאין תחליף ליסוד + עליון ?

לבסוף, ביחס ללכה, מדוע אין צורך ליישם לאחר צבע עליון ? האם הלכה לא תעניק הגנה ועל הדרך ברק נוסף ?
nirb
סופר משתמש

הודעהעל ידי oded00 » 12 אוקטובר 2013, 23:08

גימור אטום מורכב משלושה שלבים:
הכנת הפריט - מילוי פגמים ושיוף על פי סוג ההחומר. במקרה שלך סנדוויץ יהיה סיוט. זה השלב הכי קשה והכי מכריע ויקבע את תוצאות הגימור ולכן אני כמו אלכס מציע לך לחשוב שוב על MDF או שבבית.

צבע יסוד - סוג הצבע נקבע על פי הגימור שיבוא עליו. מיסוד חד רכיבי על בסיס מים שמדללים במים דרך יסוד פוליאורטני דו רכיבי (בסיס + מקשה) שמדולל בסולבנט (טרפנטין וכו') או יסוד אקרילי שיש לו פחות משמעות בצביעה אטומה ועד יסוד פוליאסטר שמדולל באצטון.

גימור עליון - אתה יכול לגוון את היסוד ולסיים בלכה שקופה או לבחור באפשרות הנפוצה יותר לסיים בצבע עליון מגוון. הגימור העליון יהיה על פי היסוד שבחרת כלומר מים על מים או סולבנט על סולבנט.

כמה הערות
צבע על בסיס מים יותר רגיש לשריטות מאקרילי ופוליאורטני אבל מצד שני קל יותר לישום וזול יותר בעלות הכללית (אין חלק ב' ואין מדללים)
פוליאורטני נוטה להצהיב עם הזמן והחשיפה ל UV
לא ראיתי עדין צבע על בסיס מים ביותר מ 30% ברק
אם אתה רוצה לצבוע ביותר מ 30% ברק הרוב המוחלט של אנשי המקצוע בתחום חושבים שלא ניתן להגיע לתוצאות טובות ללא חדר צבע עם סחרור אויר ושאר הגנות מאבק.

לרכוש חומר זה סיפור לא פשוט, היסוד כמעט תמיד יגיע באריזות של 5 ו 10 ק''ג ואתה צריך למצוא איש מכירות שמבין ויכול לתת לך מחיר בהתאם למה שאתה צריך.
ספקים נפוצים בתחום, טמבור נירלט גוונים שחמורוב ואפרים צבעים.
אם אתה הולך על בסיס מים ממליץ על שחמורוב.
oded00
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 13 אוקטובר 2013, 16:14

ניר,
צבעים מודרניים, אקריליים או פוליאוריטניים הם כולם מסוג סינטטי. בעבר וגם כיום במיקרים נדירים, לא כ"כ בארץ, משתמשים בצבעים טבעיים. צבעי אדמה וצבעים על בסיס חלבון (MILK PAINT).
צבעים על בסיס מים הם לרוב אקריליים כאשר הפוליאוריטניים הם על בסיס טרפנטין או טינר.
סולבנטי - אינני יודע את הכוונה, סולבנט הוא בעברית "ממיס" והוא יכול להיות מים, טרפנטין (שמן?), טינרים ולפעמים אלכוהול.
צבע עליון כשמו כן הוא ואינו דורש הגנה נוספת. אם מבצעים צביעת DISTRESSING, אפשר להשתמש ביסוד שהוא יותר זול וללא הגדרת דרגת ברק, לבצע את השפשופים הרצויים ואז שכבות של לקה שקופה בדרגת ברק רצויה, בד"כ 5-100%. צבע עליון מגיע באותן דרגות ברק.
אני חולק על חלק מדברי עודד00, צבע אקרילי על בסיס מים יקר בערך פי 2 מצבע פוליאוריטני. קיים צבע ולקה על בסיס מים בדרגות ברק כפי שרשמתי.
לרכוש חומר הוא לגמרי לא מסובך אפילו באריזות של 3/4 ל'. בהכירי את רוב סוגי ספקי הצבעים לצרכים שלי, בסה"כ הרוב טובים, אני מעדיף להשתמש בצבעים של "אפרים" ויבוא של "גולד פירזול". השתמשתי בעבר בחומרים של "שחמורוב" ו"גוונים" גם. כדי שתוכל להחליט ולבחור בעצמך חומר שמתאים לך, חשוב שתדע כי הפרמטר העיקרי הוא אחוז המוצקים שהצבע מכיל.
אם תרצה עזרה בקנית הצבע, גלה לנו מאיזה אזור אתה.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Amir28 » 13 אוקטובר 2013, 17:55

הנה שתי תמונות של דלת של רכב שצבעתי בצבע עם 100% ברק ללא שום חדר צבע , התוצאה לשיפוטכם .

http://www.carsforum.co.il/vb/attachmen ... 1312733622

תמונה נוספת - היא בקישור שנתתי רק צריך לרדת טיפה בשירשור , התמונה בה הדלת צבועה בצהוב ולבן .

ניתן בהחלט לצבוע ב- 100% ברק ללא חדר צבע ולקבל תוצאה ברמה גבוהה .
Amir28
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים