חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

רוצים לזכות בראוטר מתנה? תחרות נגרות.קום יצאה לדרך

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

רוצים לזכות בראוטר מתנה? תחרות נגרות.קום יצאה לדרך

הודעהעל ידי amitay_s » 17 ינואר 2012, 19:21

במסגרת שיתוף הפעולה בין הפורום ליבואן כלי העבודה "בסט טולס" מירושלים, אני שמח לבשר שקיבלנו ראוטר מתוצרת einhell Einhell דגם rt-ro55 בשווי 765 ₪, שיוענק לזוכה בתחרות "נגרות.קום 1"

מי יכול להשתתף בתחרות? מה יוצג בה ומי ישפוט את העבודות?

התחרות פתוחה לכל חברי הפורום, חדשים ווותיקים, למעט בעלי תפקידים באתר . כל משתתף יציג עבודת-נגרות כלשהי – רהיט, צעצוע, ג'יג, מטבח, פרגולה, דב מגולף או קערה וכל דבר אחר שעולה בדעתכם – כאשר השיפוט ייקח בחשבון את איכויות התכנון והביצוע. משתתף יכול להגיש עד 3 עבודות סה"כ.

קריטריונים לשיפוט (כל אחד במשקל של25%)
1.איכות התיעוד.
2.מורכבות הפרויקט.
3.שימוש בטכניקות.
4.איכות הביצוע.

השיפוט 50% הצבעות משתמשים 50% חבר שופטים

השופטים:
מנהלי הפורום יאיר פלדמן, מושיק אוחנה, זיגי זיגדון, אמיתי שחר ומשה אשל, ובנוסף דוד מ"בסט טולס".

מרגע שתיפתח ההצבעה, כל משתמשי האתר הרשומים יוכלו לראות ולדרג את העבודות המועדפות עליהם באמצעות מנגנון הצבעה מיוחד שיאפשר לתת ציון לכל אחד מהקריטריונים במקביל השופטים ידרגו גם הם כל עבודה לפי הקריטריונים שהוגדרו, העבודה שתזכה למספר הנקודות הרב ביותר בסיכום הנקודות תוכרז כזוכה - הנקודות לא מצטברות אם העלו יותר מעבודה אחת - כל עבודה והציון שלה...

כיצד להגיש עבודה לתחרות?

*הצגת העבודה חייבת לכלול 3 תמונות לפחות של העבודה. או של שלבי הביצוע - אין מגבלה על כמות התמונות, אפשר להעלות גם יותר משלוש - וגם מומלץ.
*הצגת העבודה חייבת לכלול טקסט עם הסבר על תהליך העבודה, שיקולי התכנון, בחירת החומרים ושלבי הביצוע.

כל משתתף מוזמן לשרשר לפוסט זה את העבודה שהוא בוחר להציג (פוסטים חיצוניים לא יחשבו), המשתתף ישרשר פוסט אחד אשר יכלול את התמונות והטקסט יחדיו (לכתבה אחת) אם משתתף בוחר להציג יותר מעבודה אחת (מקסימום 3) אז פוסט לכל עבודה .. הסבר פשוט למי שלא יודע: כותבים טקסט ומוסיפים תמונות דרך "הוסף קובץ". כאשר לוחצים על הוסף קובץ נפתחת אופציית "עיון" (לבחירת קובץ מתיקיה במחשב) ניתן גם לרשום ורצוי לרשום טקסט ספציפית לתמונה. אם אתם נתקלים בבעייה טכנית בהעלאת הפוסט, פנו לאחד ממנהלי הפורום.

המועד האחרון הוא 12.2.2012 לאחר מכן ייערך תהליך השיפוט, ותוך 7 ימים לכל היותר נודיע על הזוכה.

זהו. עד עכשיו הינו רשמיים עכשיו נדבר בשפת העם.. יאללה, תעלו תמונות, תנו הסבר מה רואים - ואולי תזכו בראוטר.

קישור לראוטר:
http://www.besttools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=80&catId=38

תודות לדוד מבסט טולס על שיתוף הפעולה עם האתר, ליאיר, למושיק וזיגי על העצות לניהול להתחרות.

זכויות היוצרים על כל ההגשות עוברים לאתר נגרות.קום ואנחנו שומרים לעצמנו לפרסם את התוכן בתור מאמר או בכל צורה אחרת (וכמובן לערוך את התוכן). קרדיט יינתן ליוצר בכל מקרה.

בהצלחה לכולם
אמיתי.
קבצים מצורפים
U868218.jpg
נערך לאחרונה על ידי amitay_s בתאריך 29 פברואר 2012, 19:39, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
amitay_s
מנהל פורום

טוב , מישהו חייב להיות ראשון - אז הנה פריט ראשון לתחרות.

הודעהעל ידי ofers » 29 ינואר 2012, 00:55

אז ככה, הכל התחיל בפורום אמריקאי (SAWMILL CREEK)
בו החל שרשור של פרוייקט שכל אחד בנה לפי תוכנית אחת (הלינק לפוסט - http://www.sawmillcreek.org/showthread. ... t&p=867754 - פוסט שווה קריאה כשלעצמו).

אז הנה לאחר שנה שסיימתי את הפרוייקט , קצת תיעוד על תהליך הבנייה .

התוכנית קנויה מארה"ב (10 $ אם אני זוכר נכון ) , התוכנית מגיעה באינצ'ם
מה שדרש הרבה תרגום לשיטה מטרית. העץ הוא עץ אלון
מקווה שתיהנו, אתן כמה שיותר תמונת עם תיאורי לכל תמונה .
קבצים מצורפים
2011-01-15 19.45.09.jpg
המוריס בצורתו המוגמרת
P4230050.JPG
זוהי התבנית עליה תכופף ,בהדבקה, מסעד הכיסא. חיבור של שאריות כמובן .
P4230047.JPG
החלקים מהם עשוי המסעד , פיריסת העץ עם מסור סרט לרצועות דקות על מנת לאפשר כיפןף.
P4230058.JPG
מריחה של הרצועו בדבק ת והצמדה לתבנית.
P4230060.JPG
הכנת הרגליים - עשויות מהדבקה של פלטות בעובי 1 צול עד שמתקבל הגודל. ולאחר מכן הקצאה למידה
P5150090.JPG
רגליי הכיסא לאחר יצירת TROUGH TENONS
P5180009.JPG
תמונה מקרוב של ה TROUGH TENON , בצורתו המוגמרת עם ה CHAMFER
P5180004.JPG
כך עשיתי את ה CHAMFER , חיברתי חתיכת עץ כתוספת ת ע"מ שהטרימר יול לנוע עליו (אחלק דק ולכן אין מספיק מקום לייצב את הטרימר)
P7090047.JPG
המסעד לאחר הכיפוף ושיוף
P7100056.JPG
מסעד הכיסא מחובר בדיבלים , ע"מ ליקדוח אנכית לכיפוף היה צורך לייצב לשולחן ולקצוח עם מקדחה על כנה.
סמל אישי של המשתמש
ofers
סופר משתמש

המשך

הודעהעל ידי ofers » 29 ינואר 2012, 01:16

משום מה לא יכולתי להעלות תמונת נוספות, אז ממשיך פה
קבצים מצורפים
P8060003.JPG
החלק הנייד להשכבת המשענת, עשוי מחלק של צינור מים מנחושת
P7240010.JPG
לפני צביעה
P8250019.JPG
אחרי צביעה - ביץ על בסיס מים , לאחר מכן WIPE-ON שש שכבות מריחה עם בד כותנה
P8240004.JPG
ע
PA170015.JPG
הריפוד , כמובת עור אמיתי , נעשה על ידי רפד מקצועי ( יכול למליץ למי שמעוניין )
PC040033.JPG
הכנת החלקים של ההדום , סין וגרז עם מסור סרט (אני משתמש במסורית של WOOD SLICER יש לה חיתוך נקי ויישר מתקרב כמעט חיתוך של מסור שולחן - צריכה להיות מתוחה ומיוצבת טוב )
PC040041.JPG
עוד תמונה
PC100054.JPG
עשיית החריצים ללטות הצדדיות , לא השיטה המסורתית אבל עובדת ...
PC100058.JPG
PC100062.JPG
ההדום מחובר
סמל אישי של המשתמש
ofers
סופר משתמש

Re: רוצים לזכות בראוטר מתנה? תחרות נגרות.קום יצאה לדרך

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 29 ינואר 2012, 15:49

כניסה ראשונה לתחרות, ומאוד מרשימה!

מי רוצה לאתגר את השופטים והקהל ביצירה מדהימה אחרת?!?! אני יודע שלהרבה מכם יש עבודות ושצילמתם אותן - חלקן אפילו עלו פה בפורום, לא להתבייש - שתפו אותן איתנו ואולי תזכו בפרס!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

אנסה גם אני - פריט נוסף לתחרות

הודעהעל ידי zachi123 » 30 ינואר 2012, 18:46

למרות שלטעמי, איני מתקרב ליכולות המקצועיות של זה שמעלי.

אקדים ואספר שטרם התחלתי לנגר לי, רכשנו לבתי הבכורה חדר נחמד (לפני יותר משנתיים) בהאוס אין. הריהוט שלהם, מדגם אלמוג, כלל מיטה גדולה ורחבת ידיים שמילאה את החדר, שולחן כתיבה עליו היא אמורה להכין את שיעוריה (ולא להיות בפייסבוק כל היום), ארון גדול , וארונית קטנה הצמודה למיטתה.
גדלה לה בתי הבכורה והחלה את שלביו הראשונים של גיל ההתבגרות וביקשה ממני שולחן איפור (טואלט). מכיוון שהתבקשתי לשמור על אותו שטאנץ, הייתי חייב להתאים השולחן אותו אבנה לריהוט הקיים זה מכבר בחדרה. שולחן הטואלט מדגם אלמוג של האוס אין הוא גדול ומגושם בעיני, ולכן נדרשתי להתאים המידות של השולחן המבוקש בהתאם לקיים בחדרה הקטן.

לצערי, לא צילמתי את כל שלבי הבניה , יש לי רק קצת מכל זה, בתקווה שיספיק.

נשארו לי מעבודות קודמות לוח טריו אורן, לוח אורן 1.8 , וממש קצת חומר דיקט ליבנה. מדיקט הליבנה בניתי את תיבת המגירה, מלוח הטריו בניתי את החלק העליון , המשמש למראה ולכוורת, וכן את חלקי הצד והקידמי של השולחן. מלוח האורן הרגיל (60 על 40) השתמשתי לפלטת השולחן.
עקב חוסר במקום בחדר, התבקשתי על ידי אישתי כי השולחן יישב על שתי רגליים קדמיות ובתליה על הקיר בחלקו האחורי, לכן מצאתי שתי רגלי אלון זרוקות באחד המחסנים (23 ש"ח לרגל). את הרגליים כירסמתי בביט מקדחה עגול ומשונן, וכך יצרתי את המגרעות בקצה הרגליים (במקום לשלם 250 ש"ח !!! לרגל בחנות פירזול).
השלב הראשון היה חיבור הרגליים ללוח האורן. מלוח הטריו חתכתי והתאמתי את צידי השולחן, אותם חתכתי בעזרת ג'יגסו לצורה תואמת את דגם האלמוג הקיים, ועיגלתי בעזרת אותו ביט מקדחה עגול ומשונן.
השלב הבא - החלק הפרונטלי של השולחן, שכלל גם את המגירה. התאמתי את החלק הקבוע, גם הוא תוך ניסור בג'יגסו ועיגול בעזרת אותו ביט מקדחה מפורסם. חתכתי את חלקה הקידמי של המגירה, אותו כירסמתי לצורה בעזרת ראוטר כבד משקל.

לאחר הרכבת כל החלקים (אותם ניתן לראות בתמונה, הרכבתי הקושרות ואת תומכי המגירה. מסילות במגירה אותה בניתי עם סנדוויץ' ליבנה יושבות על מסילה פשוטה שעלתה לי 25 ש"ח (נדמה לי).

השלב הבא, היה בניית החלק העליון, העשוי כולו מלוח הטריו. את החלק העליון הרכבתי ע"י ברגים אותם החדרתי ואטמתי בקיט של דר. נוימן. בניתי הכוורת ואת החלקים למראה - כמתואר בתמונה.

ליטוש, וצביעה - צבע עץ לבן עם נטייה קלה לקרם אטום בהתזה ועל בסיס מים של טמבור.

לאחר הצביעה, התאמתי מסגרת למראה. רכשתי פרופיל דק, ששכחתי את כינויו. בעזרת מסור השולחני שלי, ניסרתי בו חריץ פנימי (אין לי הביט הייעודי לראוטר). לאחר הכנתה וצביעתה של המסגרת, הלכתי לחנות מראות, התאמתי מראה, והרכבתי על החלק העליון. מכיוון שלא יצאו לי דיוקים של 100 אחוזים בחיתוך 45 מעלות לחלקי המסגרת, סייע לי דר. נוימן גם כאן.

את החלק התחתון הצמדתי לקיר בעזרת פירזול מתאים, ולאחר מכן - שלב הרכבתו של החלק העליון וחיבור לחלק התחתון.

והרי התוצאה. שולחן הכתיבה שמשמאלו של שולחן האיפר הינו האחד אותו רכשנו לפני כשנתיים מהאוס אין.

אם לא אזכה בפרס המשגע, זכיתי לשתף אתכם ביצירה שזיכתה אותי בנשיקה מבתי המורדת :-)
קבצים מצורפים
_DSC5789.JPG
שולחן טואלט דגם אלמוג של האוס אין
IMG_20111112_204002.jpg
מבט צד - חלק תחתון - שלב הבניה הראשון.
IMG_20111115_085353.jpg
מבט מקדימה - חלק תחתון , שלב בניה ראשון.
IMG_20111126_191923.jpg
חלק עליון ותחתון, לאחר צביעה - חלק תחתון נשען על הקיר ועליו מונח החלק העליון.
IMG_20111210_202008.jpg
שולחן האיפור, עם המראה, בעיצובה של בתי בת ה-11.
zachi123
סופר משתמש

הודעהעל ידי umi » 31 ינואר 2012, 22:25

זה הסוס הראשון שלי. בא לי הרעיון כאשר מצאתי ברחוב פלטה עץ אורן די מוכתמת ולא נקיאה (זה היה ריצפה מעץ) וקניתי עוד פלטה.
התוכניות הורדתי מהאינטרנט ושיניתי אותן לפי העץ שהיה לי (לא הרבה)
התיכנון היה כללי, והמידות מהתוכניות. למעשה בהתקדמות העשיה שיניתי והוספתי דברים לפי ראות עיניי.
קבצים מצורפים
1) הסוס.JPG
תיאור:
הסוס מעץ אורן מצופה פורירה כהה (טיק) ועליו פורנירה אורן נקיא מעיניים. הידייות ורגליות: עץ אלון חרוט אצלי ומודבק לסוס בצורת דיבל ומודבק עם GORILLA GLUE .
1) התחלה.jpg
בניתי מחוגה וציירתי רדיוס מתאים שווה לשני קרשים וחתכתי עם ג'יגסו. מצטער לא יודע איך לסובב את התמונה
2) הבסיס המתנדנד.jpg
החלק התחתון: בסיס המתנדנד
החלק העליון יהיה גם נדנדה כל שהיא.
2') החלקים.JPG
תיאור:
כאן רואים את החלקים של הסוס: שמאל למטה הבסיס המתנדנד, שמאל בעומק: הרגליים חתוכות.- על שולחן המשור: הקרשים המלוכלכים: הראש וגוף קשור לראש ושני קרשים גם גוף צדדיים.
3) הגוף, שני קרשים.JPG
תיאור:
גוף הסוס מחוברים כדי לשייף ולהשוות את מידותידם.
4) הראש וגוף אמצעי מחברים.JPG
תיאור:
הגוף הקשור לראש (קרש אמצעי) מודבק עם דיקט ודבק בחריץ בשני החלקים (עם הרוטר)
6) מלטש אורביטלי בפעולה.jpg
תיאור:
השיוף של חלקים זוגיים: נעשו כאשר הם צמודים כדי להשוות את מידותיהם. מ 40 ועד 220 גריט עם, כפי שאתם רואים, משייף אורביטלי
5) החלקים של הגוף עוד לא מודבקים.JPG
תיאור:
שלושת החלקים של הגוף, עם מקום מוכן למושב, עדיין ללא ציפוי פורנירה וללא הדבקה.
ההדבקה של החלקים עם דבק נגרים קלברית, ושני ברגים ארוכים וכליבות. אחרי היבוש, הוצאתי את הברגים והכנסתי דיבלים של 12 מ"מ (או 14 ?).
7) פורנירה תיק ואורן.JPG
תיאור:
הדבקתי פורנירה טיק על כל החלקים החיצוניים ועליה הדבקתי פורנירה אורן נקי מעיניים
7' ) חסיפה של פורנירה כהה.JPG
תיאור:
עם הרוטר הישן שלי (30 שנה) חרצתי את הפורנירה האורן כדי לחסוף את הפורנירה הכהה לקישוט, גם ברגליים.
המשך בהודעה נוספת.
נערך לאחרונה על ידי umi בתאריך 01 פברואר 2012, 21:51, נערך 5 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

הודעהעל ידי umi » 31 ינואר 2012, 23:34

המשך בניית הסוס
קבצים מצורפים
8) מבט מלמטה.JPG
מבט מלמטה. גם כאן הקושרות מצופות פורנירה אורן.
הדבקתי את הסוס על הבסיס עם GORILLA GLUE. אחרי יום כאשר ההדבקה היתה חזקה מאוד קדחתי 4 חורים לדיבלים של 22 מ"מ כ"א באורך של כ 8.5 ס"מ והכנסתי אותם דרך הקושרות לרגליים . ההדבקה גם עם דבק גורילה.
9) קדימה באלכסון.JPG
מבט קדימה ואלכסון: הידיות ורגליות גם מודבקות עם דבק GORILLA. הרגליות, 2 בכל צד הם מיעדים לילד עם רגל קצרה ויותר ארוכה.
10) מאחור.JPG
מבט מאחור
12) רדיוס נדנוד.JPG
תווך התנועה של הנדנדה
13) מידת החוזק, לפחות 90 קילו.JPG
ולבסוף: ביטחון !!
יושבים על הסוס 85 קילו + 2 נחדים ולא נישברה
בהצלחה לכולם
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

Re: אנסה גם אני - פריט נוסף לתחרות

הודעהעל ידי goli » 01 פברואר 2012, 12:58

אקדים ואספר שטרם התחלתי לנגר לי,

לא הבנתי את הכוונה...
goli
סופר משתמש

Re: אנסה גם אני - פריט נוסף לתחרות

הודעהעל ידי zachi123 » 01 פברואר 2012, 17:01

התחלתי לעבוד רק בקיץ האחרון.

כך שלפני שבכלל ידעתי שאמשך לדבר, ובכלל לפני שידעתי שאצליח לבנות משהו שגם יחזיק חזק וייראה טוב - רכשתי רהיטים במיטב כספי, וכמו כן את חדרה של בתי.
zachi123
סופר משתמש

הערת שוליים (לאוסקר של הנגרים החובבים)

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 01 פברואר 2012, 17:13

הערת-שוליים לתחרות: מוצגות כאן עבודות כל כך יפות שלשופטים תהיה משימה מאוד קשה, וכדאי לשקול את הכפלת שכרם...

ובכל הרצינות: יופי - והמשיכו נא לשלוח עבודות לתחרות!
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים