זה היבול מענף עץ זית שנגזם ליד הבית
בשלב הראשון חריטה מידית כשהעץ רטוב
לאחר כחודש התחילו פיצוצים אז החלטתי לחרוט לצורה סופית מילאתי עם
אפוקסי את החריצים ופיניש עם 4 שכבות ווקס.
אני מקווה שיחזיק מעמד
4 קערות מעץ זית
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
4 קערות מעץ זיתזה היבול מענף עץ זית שנגזם ליד הבית
בשלב הראשון חריטה מידית כשהעץ רטוב לאחר כחודש התחילו פיצוצים אז החלטתי לחרוט לצורה סופית מילאתי עם אפוקסי את החריצים ופיניש עם 4 שכבות ווקס. אני מקווה שיחזיק מעמד
Re: 4 קערות מעץ זיתתתחדש על הקערות היפות.
כמה שאלות: א. האם יש לך מושג בן כמה הזית? הטקסטורה שלו עשירה ויפה באופן מדהים. ב. מה היה גודל החריצים והאם לאחר הסתימה הם לא יתרחבו יותר? ג. מה עשיתה שלא יראו את החריצים לאחר המילוי? ד. איזה פינש?
Re: 4 קערות מעץ זיתוהציון הוא 10 !!!!
יופי של עבודה
Re: 4 קערות מעץ זיתאני מניח שהזית הוא בן 60-100 שנה
השכן שהוא בן 55 זוכר בילדותו עץ יחסית גדול. החריצים (1-3 מ"מ) מולאו באפוקסי דו רכיבי הגימור עם 4 שכבות שעווה מתוך כוונה לתת לעץ לנשום ולהתייבש אבל לאט. אם בימים הקרובים לא יהיה שינוי אני אמרח שוב שכבת ווקס. אני יודע שסיכויי ההצלחה בעץ זית הם נמוכים.
בהתחלה כשראיתי ...את 4 הקערות זה מאוד מצא חן בעיני ואמרתי לעצמי שאני חייב לקפוץ אליך ולראות אותם מקרוב, אבל אחרי שראיתי מה שנשאר בקערה השקופה בתמונה הראשונה - החלטתי לוותר.
אגב, החריטה בזית יבש היא מן הקשות שנתקלתי בהם ואימצתי את הרעיון לחרוט כשהו טרי.
Re: בהתחלה כשראיתי ...יצא באמת יפה. אני ניסיתי דבר דומה וקיבלתי עץ לבן וכמעט נטול טקסטורה. היה לך מזל למצוא כזו טקסטורה בענף.
פיני - חריטה בזית רטוב זו גם לא חוויה. מקס
Re: 4 קערות מעץ זיתאני לא יכול לעמוד מנגד, אפילו באנטי פוצי מוצי...
מושיק, יצא לך פשוט יפה! אני אוהב את הצורות, אוהב את העובי היחסי - בדרך כלל אני מעדיף דק - אבל יצאה לך פרופורציה משהו... גם לא הייתי מפריד בינהם, יש איזה משהו בחיבור של כל הארבעה. העץ יצא מרשים מאוד, ואני מקווה שלא יתפוצץ יותר (תשאיר אותם בתוך הבית, במקום בלי שמש, ותמשיך לצפות בווקס, לפחות כמה חודשים). להבדיל מכולם, אני אף פעם לא מצאתי שקשה לחרוט זית, רטוב או יבש, תמיד יש לי תענוג מזה, הבעיה מתחילה אחרי החריטה - בפיצוצים, ובעובדה שהרבה פעמים העץ לא יציב עם איזורים פריכים מדי שנשברים... אבל כשיוצא משהו יפה - זה נכס לדורות...
Re: 4 קערות מעץ זיתתודה על התשובות.
אשמח לשמוע על מצב הקערות בעוד כמה חודשים. לי היו מעט מאד הצלחות עם זית ולכן למעשה הפסקתי להשתמש בזית כחומר גלם. עם שיטתך תצליח אנסה שנית.
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים | |||||